Podzimní dovolená V.část - Brno, zoo

Krásný čtvrtek,
už máte plány na víkend? :) Dnes tu mám pro Vás poslední článek v rámci dovolené a tentokrát z Brna.
V Brně nebylo také úplně snadné sehnat vyhovující ubytování, buď poměrně drahé, nebo v příšerné čtvrti. Nakonec vyhrál resort Maximus, který je tedy mimo centrum, leží na přehradě. Takže od hotelu jezdí jejich mikrobus, který Vás zaveze k MHD a zpět to samé, podle jízního řádu, což se dalo.

Zpočátku mi bylo líto, že v hotelu strávíme opravdu jen noc a nebudeme si moci vychutnat nic z programu, který hotel nabízí. Po ubytování jsem názor ale změnila, protože v pokoji bych ani déle nevydržela asi. Ložnice, ta by budiž šla, když opomenu to, že nešla otevřít terasa, ale koupelna byla katastrofální. Popraskané, špinavé dlaždičky, sprchový kout byl naprosto otřesný, nehledě na to, že se tam ještě válel chomáč vlasů a prázdný sprcháč, takže úklid také nicmoc.
Výběr na snídani byl podle mě docela bohatý, sýry, salámy, zelenina, ovoce a docela i hodně sladkého. Bohužel k dispozici bylo poměrně málo stolů (v jídelně sice hodně, ale ne všechny pro snídaně) a lidí hodně. Když si k nám sedla Ruska, bez toho, aby vůbec zabučela, tak jsem měla snídani docela zkaženou, opravdu chování do chléva..


Na hotel jsme přijeli až odpoledne, takže jsme hned zajeli do města, v podstatě jen na takovou rychlou procházku. Hlavním důvodem navštěvy Brna byla zoo, takže ve městě jsme toho moc neviděli, navíc byla taková příšerná zima, že jsme se těšili, až zalezeme někam na véču do tepla :)

V úterý nás už tedy čekala pouze zoo a pak odjezd zpátky do Prahy. O brněnské zoo Honza říkal, že hodnocení nemá nicmoc, takže jsem čekala spíše zklamání, něco jako Bratislava. Zklamání se nekonalo, naopak. Zoo se mi moc líbila a až na výběhy ledních medvědů a lachtanů, na které koukáte zeshora, takže jsou v podstatě v díře, se mi výběhy líbily. Navíc tu mají rosomáka, kterého s Honzou máme rádi :)

Zdrželi jsme se dlouho i u medvědů. Když jsme k nim přišli, byli hned "plotu", takže vypadaly úchvatně, čekalo je totiž krmení a oba netrpělivě čekali už půl hodiny předem. Normálně na krmení nečekáme, ale prošli jsme si ten kus okolo a k medvědům se vrátili. Dobře jsme udělali, samec Jelizar umí nádherně žebrat o rybu. :) Pokud někdy do Brna zavítáte, určitě si na krmení medvědů počkejte.

A to je bohužel z dovolené vše, vůbec se mi zpět do Prahy nechtělo. Tak dlouho dovču plánujete, těšíte se na ní a ona šíleně rychle uteče. Také to tak máte?
Doufám, že se Vám články líbily :)

5 komentářů:

  1. Moc pěkné fotky, v Brněnské zoo jsem byla před pár lety taky :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  2. proč si neřekla, že sem jedete? mohly jsme na véču....

    fotky nádherné, ale máme zoo fakt na dvě věci =D to by tady nesměl být primátorem ten zloděj a možná by to zoo vypadalo jinak jako půlka Brna která kvůli němu chátrá....hlavně, že máme čů... na náměstí ;)

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak treba priste, fakt jsme zasli jen vecer rychle probehnout mesto a dalsi den zoo, nebo az budes v Praze :)
      Me se zoo libila, rozhodne hezci nez treba Bratislava. Je velka, upravena..:)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...