Balea - Kávové peelingy

Kávové peelingy jsou v poslední době hodně populární, jak je ale velká jejich popularita, tak stejně velká je i jejich cena. Ty ceny mi přijdou opravdu vysoké a ač mě peelingy hodně lákají, rozhodně nejsem ochotná dát do pytlíčku kolem dvou, ne-li dokonce tří stovek. To si snad radši ten peeling vyrobím sama.

Před pár měsíci přišla s peelingy ale i Balea, mnohem levnější verze, která mě nenechala chladnou. Balea mě furt neustále baví, většina jejich novinek je více než lákavá a tak jsem musela zkusit právě i peelingy. Ovšem srovnávat s dražšími verzemi samozřejmě asi nejdou, ale věřím, že svoje fanoušky si i tak najdou.

Na pohled rozkošné pytlíčky, které mi ale nepřijdou úplně praktické. Balení vydrží na více použití, takže nějakou dobu budete mít ve sprše otevřený pytlíček, samozřejmě lze někam přesypat a je to, ale to už je pro mě zas moc složité a pohodlně raději pytlík opřu někam do rohu. Ale jo, na pohled rozhodně líbivé.

Na výběr máte ze dvou variant a tou první je mandlový květ, který mi ale bohužel vůbec nesedl. Ta vůně mi je strašně nepříjemná. Dominantní je tu převážně káva, což miluji, ale společně s tou sladkou mandlí je to odporná kombinace, která mi vážně doslova smrdí. Přiznávám, že jsem peelingem nešetřila, jen aby byl pryč.

Kokosová verze je o moc příjemnější. Kokos vládne a až v pozadí můžete cítit kávu, která se s kokosem nijak nebije, takže příjemná záležitost. Bohužel ve složení žádný kokosový, ani mandlový olej nenajdete, místo nich peelingy obsahují slunečnicový olej.

Peelingy jsou sypké, nic je nedrží pohromadě, takže jsem se dost bála manipulace, ale ono to ve výsledku tak zlé vůbec není. Jakmile peeling kydnete na tělo, tak se s ním pracuje dobře. Samozřejmě něco málo popadá i mimo, ale není to tak zlé a vana jde dobře umýt.

Převážně v nich najdete sůl a nějaké to menší procento kávy, zrníčka jsou hodně drsná, což já ale ráda, takže jsem nadšená, jak pokožku těla dokonale vydrhnou. Pokud jste ale zvyklé na jemnější, tak opatrně, protože peeling dokáže docela poškrábat. Určitě i pozor na podrážděnou pokožku, tam rozhodně nedoporučuji, stejně tak na škrábance či čerstvě oholenou pokožku, kvůli té soli štípe.

Po použití je pokožka úžasně hladká, opravdu vydrbaná a docela mi i přijde, že zvláčněná, nevysušuje a nemám pocit pnutí, naopak. Jen škoda, že neprovoní.

Používáte kávové peelingy?
Jaké jste zkoušely?

10 komentářů:

  1. Ten kokosový je mi vůní taky o hodně příjemnější. S dražšími verzemi peelingů zkušenost nemám, tak soudit nemůžu, ale vzhledem k tomu, že tyhle stály pár kaček, tak jsem spokojená:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten kokosový by som rada skúsila ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Už hodně dlouho po nich pokukuji, takže se na ně budu muset také vrhnout :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě jsem je nezkoušela a celkem mě lákají :)
    Soutěžíme o balíček

    OdpovědětVymazat
  5. Já oba peelingy už na nějakém blogu zahlédla. Už tam jsem zmiňovala, že ten kokosový bych klidně zkusila :) ale vždy, když se stavím v DM, tak na peeling zapomenu.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  6. Jediný telový peeling, ktorý mi zatiaľ sedel bol Ziaja Cupuacu. Ten pokožku hydratoval tak, že už nebolo potrebné dávať si nejaký krém či olej.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...