Sebamed - Péče o pleť s řadou Clear Face

Hodně jsem přemýšlela, zda o této řadě vůbec psát a neukázat ji pouze ve spotřebovánu. Jde o to, že řada Clear Face není primárně určená na moji pleť a používala jsem ji spíše lokálně. Sama bych si plné balení nekoupila a nenechala, ale tyhle menší vzorky mi přišly docela fajn na vyzkoušení a používání v době, kdy to pleť i trošku vyžadovala. Jelikož jsem vše ale měla nafocené, tak jsem si řekla, že o řadě napíšu a klidně to můžete brát spíše jen jako malý tip a ukázání, že něco takového existuje.

Moje pleť je velmi suchá a ještě více citlivá. Právě začátkem jara jsem měla silnou alergii, hodně podrážděnou pleť z neustálého slzení a při ekzému to znamená mazat v podstatě několikrát denně. Zároveň se mi ale udělaly na spáncích a u uší šílené pupínky, ne vyloženě akné, ale spíše takové ty velké pupínky, se kterými nic nejde. A než je mazat olejem a hutným krémem, tak jsem právě vytáhla tuhle řadu. Ta pleť v té době byla fakt chudák.

Pečující gel Care Gel
Gel obsahuje kyselinu hyaluronovou, která hydratuje a aloe vera podporuje hojení. Též obsahuje alantoin a panthenol, které mají zklidňující účinky. 

Je to hodně lehký, spíše řidší gel. Pokud úplně nejste na krémy, tak gel by mohl být fajn alternativa. Gel pro mě moc není, málo hydratační a občas jsem až měla dojem, že pleť po něm spíše pne. Zas ale na pleti vůbec neštípal a to ani na ekzému či rozdrápaných pupínkách.

Celá řada silně voní, vůně je až taková čistá, lékárenská, takže s tím je potřeba určitě počítat.

Jemný peeling Gentle Scrub
Peeling má ph 5,5, stabilizuje přirozený kožní plášť a působí proti bakteriím. Odstraňuje odumřelé kožní buňky a pomáhá redukovat černé tečky. Neobsahuje mýdlo ani alkalické složky. 

Peeling má hutnou krémovou konzistenci a obsahuje spoustu drobných zrníček. Konzistence je moc příjemná, zrníčka převapivě drsnější, takže pleť důkladně vyčistí. V tomto směru mi dokonale vyhovuje. 

Ovšem po smytí mě pleť docela pnula, takže jsem musela ihned stáhnout nějakým tonikem/květinovou vodou a namazat krémem. Pleť nebyla vysušená, ale to pnutí tam bylo, což zas u mastné pleti by nastat nemuselo.

Pleťová voda Deep Cleasing Facial Toner
Obsahuje panthenol a alantoin, které zklidňují. Bojuje proti pupínkům, černým tečkám a jiným nečistotám. Pleť má nejen zklidňovat, ale i zvláčňovat. Kromě mastné a smíšené pleti je též určen pro alergickou a citlivou pleť.

Tonikum je klasická vodička, kterou jsem dočišťovala pleť před nanesením krému. Používala jsem opravdu spíše jen lokálně, takže vlastně na ty nejvíc postižené části a vůbec si nedovedu představit, že bych měla akné a používala na celý obličej, jelikož to na těch pupínkách šíleně štípalo, ale fakt hrozně.

Je ale pravda, že mi přišlo, že pupínky se rychleji hojily, rychleji vysoušely.

Matující krém Mattifying Cream
Krém má regulovat tvorbu kožního mazu, při pravidelném používání zabraňovat vzniku nedokonalostí, chránit před bakteriemi a redukovat lesk pleti.

Má lehoučkou, téměr až gelovou texturu, která se dobře roztírá a ještě lépe vstřebává bez lepivého filmu. Zpočátku mi přišlo, že po něm trošku otékám a něco mi ve složení nesedí. Pak jsem ho používala raději jen opravdu na tu část, kde byly pupínky a poté posloužil zas i na celý obličej a již bez problému.

Překvapivě mi stačil i hydratačně, samozřejmě jedině v době, kdy pleť nemám vysušenou a na noc použiji něco výživnějšího. Na podrážděné pleti neštípal a na mastnější pleť si ho dokážu dobře představit i díky tomu, že nezanechává žádný lesklý, mastný film.

Zkoušely jste řadu?
Máte rády Sebamed?

4 komentáře:

  1. Nezkoušela, ale docela mně řada zaujala, hlavně proto, že mám období, kdy moje pleť ,,kvete" ještě víc než v pubertě.

    OdpovědětVymazat
  2. Já Sebamed prozkoumaný nemám, měla jsem od něj snad jen gel na intimní hygienu. Ale tahle malá balení jsou fajn na vyzkoušení, Sebamed jich myslím má hodně...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...