Movie tip: Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství


Anotace: Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko?


Nový měsíc a s ním další filmové zážitky, tentokrát doslova kouzelné. Do kin vstoupila Fantastická zvířata se svým třetím dílem a to si žádný fanoušek Harryho Pottera přece nemůže nechat ujít.

Než jsme do kina vyrazili, tak jsem vůbec nekoukala na hodnocení, docela mě teda překvapilo, že hodnocení není zas tak slavné a recenze dost rozporuplné. Já šla ale do kina s velkým očekáváním, protože se mi Fantastická zvířata líbila, z jedničky jsem byla nadšená, rozněžněná...

Měla jsem ale také za to, že se mi líbil i druhý díl a teď když koukám na článek, tak jsem ho poměrně zkritizovala, byla jsem oproti jedničce dost zklamaná a bohužel jsem zklamaná i ze třetího pokračování a musím se přidat k ne tak jásavým ohlasům.

Na úvod musím říct, že mi pár scén přišlo dost brutálních a nejsem si vůbec jistá, zda bych na to vzala menší dítě. Citlivější děcka to dle mého zasáhne, i já jsem byla v šoku, že to nebylo až tak decentní.

Budu ale pokračovat pozitivně, celý ten svět je zkrátka kouzelný, v Bradavicích Vám zaplesá srdce z nostalgie a magické souboje jsou opravdu pěkně udělané, efekty na jedničku, to samé hudba.

Co se týče obsazení, tak Eddie Redmayne, Jude Law, sympatická Jessica Williams, i postava Mlokovy asistentky mi přišla fajn. Více prostoru bych ovšem dala Danu Foglerovi, který film nejvíce táhl, jeho humor a jeho postava jsou na celém filmu asi to nejlepší a bohužel mi přišlo, že zde byl docela v pozadí, přitom co scéna s ním, to velká hitparáda. Naopak Ezra Miller mi přijde jen jako taková vsuvka, bez které by se to klidně celé obešlo.

Velký problém jsem měla s přeobsazením Grindewalda. Za mě byl Johnny Depp skvělý a úplně nesouzním s tím, že byl vystrčen, ale do toho se tady pouštět nebudu. Jeho náhrada Mads Mikkelson není úplně marný, ale je to takový studený čumák.

Chybělo mi více Dana Foglera a více fantastických zvířat. Těch jsme si užili nejvíce v prvním dílu, tady už jich je poskrovnu.

Chvílemi už na mě film působil zdlouhavě a zaroveň tak jako nijak. Chyběl tomu šmrnc, ale zas věřím, že kouzelnické zápasy a scény si užijete.
Hodnocení 3*


Co na zvířata říkáte?
Chystáte se do kina?

4 komentáře:

  1. Já viděla tuším první dva díly, ale moc už si je nepamatuji. Jen to, že to byly poměrně dobré filmy. O tomto jsem popravdě ani neslyšela.. :)
    Jinak do kina se chystáme, ale na Vyšehrad.

    OdpovědětVymazat
  2. Všude píší, že tohle je nejlepší díl, tak si na něj možná zajdeme :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...