Alépia - Prémiové mýdlo s růžovým jílem

Znáte značku Alépia? Já o ní doposud vůbec neslyšela a troufám si tvrdit, že ani většina z Vás. Nepřijde mi, že by se o ní moc mluvilo, přitom je poměrně zajímavá a překvapivě dobrá, o tom ale se dočtete níže.

Když tu má Alépia premiéru, tak si o ní něco málo povíme. Na našem trhu je celkem nováčkem, dováží se sem teprve od roku 2018. Jedná se o přírodní francouzskou kosmetiku, která je nadšená pro respekt vůči člověku a přírodě. Spolupracuje s externími laboratořemi. Pyšní se několika certifikáty a je samozřejmě netestovaná na zvířatech.

Mně na vyzkoušení přišlo Prémiové mýdlo s růžovým jílem, které je určeno na pleť. Musím přiznat, že jsem byla zpočátku hodně na rozpacích. Tuhá mýdla nepoužívám ani na tělo, jelikož mě vysušují, natož na obličej, který mám suchý sám o sobě, k tomu citlivý a často podrážděný z alergie. Dát si na pleť mýdlo? Přemlouvala jsem se několik dní a s hodně velkým sebezapřením jsem ho nakonec zkusila.

Strašně se mi líbí obaly. Konkrétně u mýdla se jedná o obyč papírovou krabičku, což je mi moc sympatické a celkově všechny obaly působí tak jednoduše, pěkně. Joo, značka působí mile.

Mýdlo strašně smrdí po jílu, zpočátku to byl opravdu šílený puch, ale dá se na to zvyknout. Po pár dnech jsem již vůni nevnímala, nebo vnímala, ale nevadila mi.

Je vyrobeno z olivového a vavřinového oleje, navíc obohacené o růžový jíl, což je směs bílého a červeného, které jsou bohaté na minerály. Mýdlo ocení především problematická a citlivá jemná pleť, kterou čistí a vyživuje.

Když jsem se tedy odhodlala ho na pleť zkusit, tak jsem byla mile překvapená. Sice po smytí pleť lehce pnula, ale než jsem vylezla ze sprchy, tak pocit pnutí zmizel a zůstala jen nádherně jemná a na dotek heboučká pleť. Mýdlo ani v nejmenším nevysušuje, což jsem fakt nečekala. Mýdlo se dá použít i jako maska, kdy ho necháte na pleti  až tři minutky působit a poté opláchnete.

Čistí pleť dokonale, odstraní z ní všechen make-up a nezanechává zbytky, což je super. Jediný, s čím mám problém, tak šíleně pálí v očích. Já ho samozřejmě na oči nepoužívám, ale během čištění se stává, že mi trochu přes oči steče třeba z čela a to je pálí jako čert.

Moc děkuji arome.cz za poskytnutí produktů k recenzi.

Znáte kosmetiku Alépia?
Používáte mýdla na pleť?

7 komentářů:

  1. Značku neznám. A mýdlo na pleť nepoužívám. MMCh - máš to hezky nafocené - nejen dneska, ale vždycky. Umíš to pěkně naaranžovat.

    OdpovědětVymazat
  2. Značku vůbec neznám a tuhá mýdla nepoužívám ani na mytí rukou a už vůbec ne na obličej. Moc se mi líbí Tvoje fotky:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vůbec značku neznám, ale vypadá fajn. :) Já tuhé mýdla mám ráda.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Mýdlo vypadá opravdu nádherně a luxusně :) parádní dárek, třeba pro maminku či babičku.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...