Nákupy a novinky za duben 2024

Ty jo, pomalu se nám blíží první půl rok, už máme květen. Opět panovaly letní teploty a i když hlásí zase mírné ochlazení, tak doufám, že teplo vydrží a šaty už nebudu muset schovávat. Tak mě i napadá, že by to chtělo nějaký ten nový kousek, šatů není prostě nikdy dost, když je člověk nosí denně :D Kde kupujete nejraději?

Kosmetika
Přemýšlím, zda jsem na něco nezapomněla, protože mi té kosmetiky přijde málo. Teda, ono jí není málo, ale měla jsem za to, že balíčků přišlo více, ale zřejmě mi to splývá s předešlým měsícem. Z all2test jsem byla vybrána na testování značky Aveeno, která je určená pro opravdu suchou pokožku a je strašně příjemná, navíc nádherně voní.


Na testování mi přišla značka Borotalco, která se zaměřuje na deodoranty, určitě všichni známe, obzvlášť zelenou verzi Original. Nově má Borotalco v nabídce i deo pro muže, takže určitě bude recenze i na pánské verze.

L`Oréal Paris má novou vlasovou péči Hyaluron Pure, která se zaměřuje na mastnou pokožku hlavy, zároveň ale hydratuje délky. Primárním produktem je sérum, které se aplikuje přímo na pokožku, vmasíruje a nechá se deset minut působit.

K narozeninám jsem v práci dostala tenhle skvost. Nejsem nijak na parfémy vysazená, mám své oblíbené, ale ne desítky lahviček doma, ovšem tohle byla láska na první přičichnutí. Jakmile jsem vůni ucítila, hned jsem zjišťovala, co to je. Nádherná, sladká, ale zároveň svěží a šmrncovní.

Domov a dekorace
Měly jste zájem i o růzmé drobnosti, že to jsou fajn tipy, tak se fakt snažím fotit vše. V Pepcu mají tyhle papírové krabice, které jsou supr na různé skladování, na sezonní dekorace, nebo klidně do komory na něco. Tím, že mám novou ušatou spolubydlící, tak jsem potřebovala sehnat nějaké obyč levné deky a kobereček před klec. Koberečk jsem vzala v Pepcu a za pár korun velká hitparáda. Deky jsou ze Sinsay.

Byla jsem zastánce obyč kýblu s mopem, ale jakmile jsem si zkusila tuhle Viledu, tak bylo jasno. Překvapivě jsem kupovala na megaknihy.cz, kde vycházela vůbec nejlépe. Náhradní hlavice se dají koupit snad i v DM.

K narozeninám jsem od našich dostala nádhernou mandevilu v okrasném koši, na terase ji to fakt sluší :) K tomu ještě džbán/vázu v naprosto dokonalém stylu, miluju.

K džbánu mi ještě mamča jen tak dokoupila misku ve stejném motivu. Ještě musím pořádně vymyslet, kam s nimi a co do nich. Na terasu ne, tam se bojím, že by to nezvádly, takže budou doma. Nějaké nápady? A já jsem si koupila vázu, kterých je furt nedostatek. Opět rovnou z velkoobchodu, takže sehnatelná asi různě po květinářstvích atd.

Čím jste si udělaly radost Vy?
Za co nejvíce utrácíte?

Tip na výlet: Benátky nad Jizerou

Vítám Vás u dalšího výletního článku a rovnou se zeptám, zajímají Vás i samostatné články z procházek po Praze? Myslím tím primárně okrajové části s přírodou, nebo postačí zmínka v randomu? Tím, že chci blog vést více i jako takový deníček a mít tu všemožná témata, větší rozmanitost, tak osobně se těmto článkům plných fotek nebráním.

Italské Benátky to sice nejsou, ale i tak si myslím, že ty nad Jizerou stojí za pozornost. Z Prahy to je přibližně půl hodinka, pokud nejedeme v týdnu ve špičce samozřejmě, takže skvělý výlet na otočku a opravdu stačí na městečko odpoledne. Parkovala jsem kdesi na začátku, naprosti cukrárně Sweet Joy Café, která bohužel měla zavřeno :D Tady jsme přesto auto nechaly a vyrazily procházkou k zámku. Hned u zámku se nachází i malé Husovo náměstí s kapličkou a sochou sv. Jana Nepomuckého.

Glanc Box - Home Care II. Special Edition

Po delší době Vás zdravím,
bohužel v poslední době absolutně nestíhám, takže články se tu objevovaly hodně nepravidelně, nebo spíše dva články za dva týdny, ehmm. Snad to všechno doženu a začnu rovnou Glanc Boxem, který v týdnu dorazil. Přišla obrovská krabice, větší než jindy, dokonce tak nabitá, že to pomalu ani nezvládla a začala se mi cestou trhat.

Tento box je zaměřen na péči o domácnost, čili žádná kosmetika, pouze drogerie. Též bylo v mailu avizováno, že může obsahovat produkty, který již v boxu kdysi byly, což mě osobně nevadí, ty čisticí přípravky se rozhodně neztratí, je jich spotřeba a netřeba zkoušet neustále nové. Navíc co nevyužiji, ráda dám mamče.



Jar Platinum Plus All In One
Myčku mám, takže kapsle jsou za mě top. Tyto mají dokonce odstraňovat zašedlost, která časem na nádobí vzniká, obnovovat lesk a samozřejmě odstraňovat odolné skvrny a to i při krátkém programu.

Jar Extra+ Supercore Citrus
Jar je podle mě stejně top produkt na nádobí, který nejlépe odmašťuje. Tím, že mám doma myčku, tak nemám takovou spotřebu, snad celý rok mám jedno balení a ještě zbývá, takže potěší mamču.

Jar Power Spray víceúčelový sprej 3v1
Sprej lze použít před mytím v myčce, ale i ručním mytím, kdy nádobí zbaví mastnoty. Ale hlavně, dá se použít i na kuchyňské povrchy jako linka, sporák, zkrátka na jakoukoliv mastnotu. Moc fajn produkt.

Ariel prací gel Fresh Air
Ariel je super na praní, vyhovuje mi, tento je navržen tak, aby fungoval i při nízké teplotě a díky +Touch of Lenor Fresh Air slibuje dlouhotrvajíví svěžest po dobu až dvou týdnů při uložení prádla ve skříni.

Ariel Pods Lenor Amethyst

I kapsle jsou vhodné na praní při nižší teplotě a opět díky fialové komůrce s Lenorem bude prádlo provoněné až na dva týdny. Kapsle mám na praní fakt ráda, žádné odměřování, prostě hodíte do bubnu a hotovo. Jsem moc zvědavá, jak budou tyhle vonět.

Lenor aviváž Cherry Blossom & Sage
Díky technologii parfémového oleje poskytuje až třikrát delší svěžest oproti klasické verzi Sensitive. Zrovna aviváže bych do dalších boxů už nedávala, jsou v každé edici a já mám doma fakt mega zásoby, pokaždé ale jiná vůně, tak mě to samozřejmě zajímá a dál neposílám :D

Swiffer Duster prachovka
Prachovka obsahuje tisíce jemných vláken, která se dostanou do všech zákoutí. Bere prach, roztoče, vlasy a chlupy. Od Swiffer mám již mop a na rychlý úklid je to fajn pomocník, prachovka byla v minulé edici, takže otestuje opět mamča.

Ambi Pur Air Care Ambi osvěžovač vzduchu s vůní jara
Eliminuje nepříjemné pachy a vonná směs má vydržet až 90 dnů. Jedná se o osvěžovač do zásuvky,kerý mám spojen převážnš s dětstvím. Osvěžovač je tu podruhé, takže také pošlu dále, dva určitě nevyužiji.

Barter spolupráce s novinkyschuti.cz.

Potěšil Vás obsah?
Co určitě využijete a co ne?

Masque Bar - Intenzivní hydratační maska na chodidla

Sice jsme v posledních dnech vytáhly spíše teplejší boty, ale to neznamená, že si nohy nezaslouží nějakou tu péči. Přiznejte se, staráte se o nožky pečlivě?

Značka Masque Bar se zaměřuje primárně na pleťové masky, ale v nabídce najdete právě i masky na nohy. Produkty jsou vyráběné v Koreji a jedná se o velmi úspěšnou značku na americkém trhu.

Maska na nohy přišla rozhodně vhod, mívám hodně suché a popraskané paty, drsná chodidla...Maska je ve formě igelitových ponožek, ve kterých je ještě jakási textilie a hydratační sérum. Ponožky se dají i kolem kotníků stáhnout díky samolepce a tím pádem dobře drží.

Obsahuje bambucké máslo, tea tree, rozmarýnový olej, makadamiový olej či extrakt z levandule a eukalyptu. Nechává se působit až třicet minut, já jsem ponožky nasadila večer po sprše a nechala působit déle, zkrátka po dobu části večera. Po použití byly nohy heboučké a hezky výživené, nezůstával na nich mastný film, zbytky séra se dobře zapracovaly.

Barter spolupráce s arome.cz

Používáte masky na nohy?
Jak pečujete o chodidla?

Teplice - Procházka centrem a výstava Harryho Pottera

Krásný den!
Doufám, že s krásným počasím a příchodem jara nastává výletící oddobí a články plné fotek z cest se tu snad bude objevovat zase více, dokonce už mám jeden další v zásobě. V týdnu jsme s kamarádkou vyrazily do Teplic, kde jsme měly v plánu hlavně výstavu v místním muzeu.

Když jsme do Teplic přijížděly, tak rozhodně na první dobrou dojem neudělaly, hned na začátku města sídliště, takže jsme se projely mezi paneláky a při příjezdu do centra všude hromada lidí, v týdnu dopoledne! a ještě nebylo kde zaparkovat. Nakonec ovšem spokojenost, jedná se o lázeňské město, takže všude jsou fontány, což já miluji a aktuálně to krásně růžově kvete, takže parky jsou ještě o to hezčí.

Quret - Korejské pleťové masky

Korejská kosmetika je skvělá, velmi účinná a je super, že se již propracovala i k nám a je naprosto běžně dostupná, navíc kolikrát za fajn ceny. Mně se doma sešla spousta korejských masek, které já osobně mám moc ráda a určitě budu postupně zkoušet a psát o nich. Dnes tu tedy máme první trojku.


Liftingová pleťová maska s kolagenem
Maska slibuje intenzivní zpevnění, revitalizaci, ale zároveň i výživu. Je s obsahem kolagenu, extraktu z fíku a moruše, ginkgo biloby či panthenolu. Plátýnko je poměrně velké, což mě vždy u korejských masek překvapí, tam bych naopak čekala menší. Musela jsem teda různě ohýbat, je dost nacucané, ovšem nestejká, takže se dá s maskou normálně fungovat. Po použití byla pleť znatelně vyživenější, heboučká a spokojená.

Maska s extraktem z borůvek
Maska obsahuje extrakt z borůvek a kyselinu hyaluronovou, které pomáhají udržet pleť vitální a hydratovanou. Extrakt z brusinek je zas antioxidační a bojuje proti předčasnému stárnutí pleti a dodává ji jas. Plátýnko je úplně stejné jako u předchozí masky a vlastně i výsledky, pleť je krásně hydratovaná, jemná a navíc maska božsky voněla po borůvkách.

Čisticí bublinková maska
Maska by měla nejen hydratovat, ale i čistit póry. Obsahuje extrakt ze šruchy zelné, pupečníku asijského, lotusu či dokonce z perel a jak už napovídá obal, tak také membránu z vaječných skořápek. Maska by se měla nechat působit 30 minut a během té doby na ní vznikají bublinky, které se tvoří díky vzduchu. Tohle byla hrůza, bublinky naprosto všude, vůbec to nešlo nechat delší dobu, během pěti minut jsem musela masku sundat a co je nejhorší, pleť byla pak tak neskutečně ulepená, sérum na ní zůstalo v podobě krému a nešlo jinak, než smýt pracně vodou.

Máte rády korejské masky?
Znáte značku Quret?

Random aneb březen 2024

Krásný den!
Máme tu poslední březnovou statistiku a poměrně bohatou na fotky. Březen byl fajn měsícem, panovaly i hezké jarní teploty a kromě spousty kávy jsem zvládla i nějaké akce jako kadeřnici, otevření jednoho salonu, matějskou pouť a dokonce i výlet. A mě zajímá, chtěli byste více samostatných článků zaměřených třeba jen na procházky apod? Zkrátka takové deníky ve fotkách, nebo Vám stačí jen nějaká ta fotka ve shrnutí v randomu?

Od dítka, které jsem jedenáct let hlídala, jsem byla pozvána na školní koncert, který se konal na Pražské křižovatce. Sice si říkáte dětské vystoupení, ale pomalu to vypadalo, jako kdyby koncert měla konzervatoř, bylo to úžasné a někteří vážně wow. Také jsem byla dvakrát na Vinohradech, prostě srdcovka, i když ten rozkopaný Jiřák mě hodně bolí, zvládla jsem ovšem kromě kávičky i procházku až na Mírák a fakt si to užít.

S našima jsem byla na Matějské, já mám tohle moc ráda, chodíme každý rok a i kdyby jen kvůli atmosféře a cukrové vatě. Na konci měsíce jsme si udělaly malý výlet s Kačí a zajely do Benátek nad Jizerou, což je moc pěkný výlet takhle na otočku z Prahy.

Jinak jsem furt chodila do Průhonického parku, který už nádherně kvete, udělala si procházku do Dobřejovic, kde je to moc hezké. Co doporučíte v okolí Prahy?

Kávička na náměstí v Průhonicích / Sokolovna Průhonice / Top vdolek ze Staročeské pekárny

Dobřejovice

Kytičky

Průhonický park

Našla jsem nejlepší kafe v Průhonicích z The Italians / Parkofka

Costa Coffee / Kávafaktura / Spižírna

Národní divadlo / Pražská křižovatka

Velikonoce doma / Nehty

Zapečené brambory / Špagety / Pavlova

Kávičky

Matějská pouť

Terasa

Tučňáci na Vltavě / Kadeřnice

Otevření salonu My Tapes

Na Švihance

Velikonoční trhy na Náměstí Míru

Kavárna Modré dveře / Terasa / Cukrárna Fiala v Benátkách

Benátky nad Jizerou

Užili jste si březen?
Jaké články byste chtěli?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...