Teplice - Procházka centrem a výstava Harryho Pottera

Krásný den!
Doufám, že s krásným počasím a příchodem jara nastává výletící oddobí a články plné fotek z cest se tu snad bude objevovat zase více, dokonce už mám jeden další v zásobě. V týdnu jsme s kamarádkou vyrazily do Teplic, kde jsme měly v plánu hlavně výstavu v místním muzeu.

Když jsme do Teplic přijížděly, tak rozhodně na první dobrou dojem neudělaly, hned na začátku města sídliště, takže jsme se projely mezi paneláky a při příjezdu do centra všude hromada lidí, v týdnu dopoledne! a ještě nebylo kde zaparkovat. Nakonec ovšem spokojenost, jedná se o lázeňské město, takže všude jsou fontány, což já miluji a aktuálně to krásně růžově kvete, takže parky jsou ještě o to hezčí.

Quret - Korejské pleťové masky

Korejská kosmetika je skvělá, velmi účinná a je super, že se již propracovala i k nám a je naprosto běžně dostupná, navíc kolikrát za fajn ceny. Mně se doma sešla spousta korejských masek, které já osobně mám moc ráda a určitě budu postupně zkoušet a psát o nich. Dnes tu tedy máme první trojku.


Liftingová pleťová maska s kolagenem
Maska slibuje intenzivní zpevnění, revitalizaci, ale zároveň i výživu. Je s obsahem kolagenu, extraktu z fíku a moruše, ginkgo biloby či panthenolu. Plátýnko je poměrně velké, což mě vždy u korejských masek překvapí, tam bych naopak čekala menší. Musela jsem teda různě ohýbat, je dost nacucané, ovšem nestejká, takže se dá s maskou normálně fungovat. Po použití byla pleť znatelně vyživenější, heboučká a spokojená.

Maska s extraktem z borůvek
Maska obsahuje extrakt z borůvek a kyselinu hyaluronovou, které pomáhají udržet pleť vitální a hydratovanou. Extrakt z brusinek je zas antioxidační a bojuje proti předčasnému stárnutí pleti a dodává ji jas. Plátýnko je úplně stejné jako u předchozí masky a vlastně i výsledky, pleť je krásně hydratovaná, jemná a navíc maska božsky voněla po borůvkách.

Čisticí bublinková maska
Maska by měla nejen hydratovat, ale i čistit póry. Obsahuje extrakt ze šruchy zelné, pupečníku asijského, lotusu či dokonce z perel a jak už napovídá obal, tak také membránu z vaječných skořápek. Maska by se měla nechat působit 30 minut a během té doby na ní vznikají bublinky, které se tvoří díky vzduchu. Tohle byla hrůza, bublinky naprosto všude, vůbec to nešlo nechat delší dobu, během pěti minut jsem musela masku sundat a co je nejhorší, pleť byla pak tak neskutečně ulepená, sérum na ní zůstalo v podobě krému a nešlo jinak, než smýt pracně vodou.

Máte rády korejské masky?
Znáte značku Quret?

Random aneb březen 2024

Krásný den!
Máme tu poslední březnovou statistiku a poměrně bohatou na fotky. Březen byl fajn měsícem, panovaly i hezké jarní teploty a kromě spousty kávy jsem zvládla i nějaké akce jako kadeřnici, otevření jednoho salonu, matějskou pouť a dokonce i výlet. A mě zajímá, chtěli byste více samostatných článků zaměřených třeba jen na procházky apod? Zkrátka takové deníky ve fotkách, nebo Vám stačí jen nějaká ta fotka ve shrnutí v randomu?

Od dítka, které jsem jedenáct let hlídala, jsem byla pozvána na školní koncert, který se konal na Pražské křižovatce. Sice si říkáte dětské vystoupení, ale pomalu to vypadalo, jako kdyby koncert měla konzervatoř, bylo to úžasné a někteří vážně wow. Také jsem byla dvakrát na Vinohradech, prostě srdcovka, i když ten rozkopaný Jiřák mě hodně bolí, zvládla jsem ovšem kromě kávičky i procházku až na Mírák a fakt si to užít.

S našima jsem byla na Matějské, já mám tohle moc ráda, chodíme každý rok a i kdyby jen kvůli atmosféře a cukrové vatě. Na konci měsíce jsme si udělaly malý výlet s Kačí a zajely do Benátek nad Jizerou, což je moc pěkný výlet takhle na otočku z Prahy.

Jinak jsem furt chodila do Průhonického parku, který už nádherně kvete, udělala si procházku do Dobřejovic, kde je to moc hezké. Co doporučíte v okolí Prahy?

Kávička na náměstí v Průhonicích / Sokolovna Průhonice / Top vdolek ze Staročeské pekárny

Dobřejovice

Kytičky

Průhonický park

Našla jsem nejlepší kafe v Průhonicích z The Italians / Parkofka

Costa Coffee / Kávafaktura / Spižírna

Národní divadlo / Pražská křižovatka

Velikonoce doma / Nehty

Zapečené brambory / Špagety / Pavlova

Kávičky

Matějská pouť

Terasa

Tučňáci na Vltavě / Kadeřnice

Otevření salonu My Tapes

Na Švihance

Velikonoční trhy na Náměstí Míru

Kavárna Modré dveře / Terasa / Cukrárna Fiala v Benátkách

Benátky nad Jizerou

Užili jste si březen?
Jaké články byste chtěli?

Spotřebováno za březen 2024

Březnová spotřeba je skvělá, mám tu celkem šestnáct produktů, primárně z péče o tělo, kde mě dost potěšily krémy na ruce, protože těch jsem měla zásoby a přišlo mi, že poslední dobou nemizí. Též jsem se vrhla na značku Yves Rocher, od které mám doma hodně sprcháčů, takže se snažím dostat ke starším kouskům konečně.


1. Yves Rocher gelový peeling Zasněžené liči (Recenze) - Tohle byla nádherná vůně, sladká, ale zároveň štiplavá. Peelingy YR jsou fajn, ale na mě hodně jemné a nebojím se je používat i častěji. Osobně preferuji drsnější.
Koupila bych znovu: MOŽNÁ

2. Australian Bodycare gel na holení intimních partií (Recenze) - Jako gel na holení fajn, ale rozhodně mi nepomohl proti zarůstání a pupínkům.
Koupila bych znovu: MOŽNÁ

3. Yves Rocher koncentrovaný sprchový gel Mandlové pohlazení (Recenze) - Taková jemná, mléčná vůně, sprcháč v tomto balení je skvělý i na cesty.
Koupila bych znovu: ANO

4. Yves Rocher sprchový gel Bio malina - Starší kousek, který jsem vyhrabala ze zásob, sprcháče YR mám moc ráda a tenhle nádherně malinově voněl.
Koupila bych znovu: ANO

5. Dresdner Essenz kávový peeling My Little Coffee Time (Recenze) - Zasvinil celou vanu, ale byl na bázi cukru a společně s kávou fakt peeling, který vydrhne a božsky kávově vonní.
Koupila bych znovu: ANO

6. L`Oréal textilní pleťová maska Hyaluron Specialist (Recenze) - Maska má menší plátýnko, což je super. Po sundání trochu lepí, ale nic hrozného. Pleť vyživí, dodá hydrataci, za mě povedená maska.
Koupila bych znovu: ANO

7. Kiehl`s noční regenerační sérum (Recenze) - Sice malé balení, ale vydrželo mi asi dva týdny. Sérum bylo hutnější, na pleti velmi příjemné, zklidňovalo, hydratovalo.
Koupila bych znovu: ANO

8. Purity Vision (Recenze) - Trošku jsem se bála, zda máta nebude dráždivá třeba na oči a vůbec, vody Purity Vision jsou skvělé.
Koupila bych znovu: ANO

9. Hipp tělové mléko (Recenze) - Hodně lehoučké, za mě spíše průměrně hydratační a s typickou vůní Hippu, prostě vůně miminka :D
Koupila bych znovu: MOŽNÁ

10. Marion ochranný krém a maska na ruce Funny Animals (Recenze) - Ruce jsou fajn hydratované, jemné a okamžitě i pokožka zklidněná a méně pne. Pomaleji se vsakoval, ale nic hrozného.
Koupila bych znovu: ANO

11. Yves Rocher krém na ruce Zasněžené liči (Recenze) - Krém je hodně lehoučký, dobře se roztírá a během chviličky se vsákne bez mastného filmu, přesto hydratační a voňavý.
Koupila bych znovu: ANO

12. Accentra krém na nohy Hello Winter (Recenze) - Lehoučký, v rozkošném balení a překvapivě nebyla hydratace špatná.
Koupila bych znovu: ANO

13. & 14. Sůl do koupele - Domácí soli do koupele, které se dobře rozpouštěly a krásně voněly po skořici. Za mě je tohle moc hezký dárek.

15. Gabriella Salvete řasenka Panoramico s jojobovým oleje (Recenze) - Řasenka nebyla úplně špatná, dodala nějaký ten objem délku, ale měla i menší tendence slepovat. Na druhou stranu držela, neopadávala, nemazala se.
Koupila bych znovu: MOŽNÁ

16. Rimmel semi-permanentní gelová barva na obočí Wonder'Last (Recenze) - Poměrně výrazné, bylo třeba se naučit s tím pracovat, ale ve výsledku super. Barva vyplnila obočí, zvýraznila a fajn je i balení s kartáčkem.
Koupila bych znovu: ANO

Jaká je Vaše spotřeba?
Co chcete zredukovat nejvíc?

Nákupy a novinky za březen 2024

Krásný den!
Nový měsíc, máme za sebou první čtvrt roku, wow a protože je duben mým měsícem, tak i díky tomu to vypadá na nabité dny, určitě doporučuji sledovat instagram, ať Vám nic neunikne. Mám v plánu výlety, kávičky a další akce. Pojďme ale k dnešnímu článku a to jsou březnové novinky, kterých není opět málo, z kosmetiky je co testovat a samozřejmě nechybí i něco domu a na sebe.

Kosmetika
V únoru arome.cz zas balíček vynechalo, chodí teď tak zvláštně nepravidelně, ale ke konci března dorazil a co jsem tak koukala, trošku se obsahy lišily. Já našla masku na nohy, což je super, ta se rozhodně hodí a pak samoopalovací pěnu s aplikační rukavicí.


Z Elnino přišlo pár novinek značky L`Oréal a to konkrétně v rámci dekorativky. Hodně jsem zvědavá na CC Cream, který je zelený a při roztírání se mění v tělovou barvu. Fixační sprej jsem viděla u Kačí, je teď docela populární, tak uvidíme, vypadá jak lak na vlasy a hodně mě zaujala nádherná rtěnka.

Překvapil mě Avon, který mi zaslal takovouhle dárkovou kazetu, ve které se ukrývají tři odstíny matných rtěnek Hydramatic, které jsou úžasné, dále Hydratamatic s lesklým efektem a make-up, který má pečující účinky stejně jako rtěnky.

Na all2test.cz jsem byla vybrána do kampaně Dove a přišly mi rovnou čtyři samoopalováky, což se hodí, teploty stoupají, nohy se začínají odhalovat, tak ať nesvítí bělobou :D Já jsem od Dove kdysi jedno tónovací mléko měla a to mi nic nedělalo, tohle ale vypadá nadějně.

V břežnu jsem byla na otevření jednoho kadeřnického salonu, My Tapes, psala jsem mimochodem článek a domu jsem si odnesla taštičku s dárečky. Moc děkuju :)

V březnu dorazil Glanc Box, kde kromě drogerie byla samozřejmě i kosmetika a v poměrně hojném počtu. Potěšila a určitě využiji.

Domov a oblečení
Ráda bych Vám ukázala i jeden balíček plný dobrot. Z e-shopu tucky.cz mi přišlo několik španělských delikates, mám tu například olivový olej, olivy, paprikovou pastu či rýži se sušenými hříbky. Mňam, tenhle balíček mě neskutečně potěšil.

V Sinsay jsem narazila na svetr za dvě stovky a je super, přesně můj styl, volnější, ale zároveň elegantní a svetů není nikdy dost :D

Tenhle dřevěný domeček s malými vázičkami mě moc zaujal. Mám ho teda přímo z velkoobchodu, ale bude sehnatelný asi různě po květinářstvích apod.

Snažím se teď fakt zbytečně neutrácet, odolávám všem knížkám, svíčkám, ale tohle bylo nad moje síly :D

Jako poslední tu mám výhru z instagramu, vyhrála jsem tenhle světelný selfie kruh, obrovská radost, protože kruh samozřejmě funguje i mimo selfie, takže na focení rozhodně využiji a jsem zvědavá, jak případně pomůže s nedostatkem světla.

Co udělalo radost Vám?
Nakupovaly jste někde ve výprodejích?

Hezké Velikonoce + Velikonoce u mě doma

Přeji Vám krásné Velikonoce!
Ač jsou letos velikonoční svátky takhle brzy, počasí krásně vyšlo a máme tu jaro, tak snad vydrží. Užili jste si prodloužený víkend? A jak slavíte, pečete beránka, barvíte vajíčka či dokonce pletete pomlázku? A chodí se u Vás koledovat?

Přiznávám, že letos jsem se na vše vykašlala a snad poprvé ani nepekla. V pátek jsem byla v práci, ovšem končila jsem nečekaně dřív, takže jsem si udělala fajn odpoledne a zajela dokoupit ještě nějakou nadílku. U nás se u dětství hledala nadílka na zahradě od zajíčka a přijde mi, že tohle spousta lidí nezná a co jsem kdysi koukala, je to tradice ve Francii. Neplánuji úplně hledat :D, ale k našim se chystám a v poledne budeme grilovat, tak na oběd samozřejmě přijedu, že :D

Jinak Vás vítám opět u mě doma, velikonoční výzdoba je spíše skromnější, já jsem neměla kromě dvou ušáků snad nic, takže bylo potřeba dokoupit, ale...Nelíbilo se mi toho tolik, takže jsem kupovala fakt jen to, co mě zaujalo na první dobrou a beru to tak, že dekorace se stejně každým rokem rozšiřují, pokaždé člověk něco koupí, dostane, takže netřeba hned zahltit byt.



Máte doma výzdobu?
Kde Vás letos zaujala nejvíce?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...