Rimmel - Tekutá rtěnka Stay Matte

Mám nachystáno poměrně dost recenzí na dekorativní kosmetiku, takže milovnice líčení si v nejbližších dnech či týdnech přijdou rozhodně na své. Většinou převládá ta péče, která přece jen se neustále točí a střídá a dekorativka zůstává trochu v pozadí, ale těšit se můžete jak na různé produkty, tak i značky.

Matné (nejen) rtěnky teď zkrátka frčí a i když jsem tomu matu úplně nepodlehla a stále miluji spíše lesklý efekt, tak v matném provedení u mě rozhodně několik produktů najdete. Rimmel do své řady Stay Matte zařadil tekuté rtěnky, které můžete koupit i v hodně netradičních odstínech, co takhle fialová či šedá?

Rtěnku mám hned ve dvou odstínech, klasickou červenou a tuhle 100 Pink Bliss. Já ji tedy vnímám spíše jako korálovou nude barvu, než cokoliv pink, ale budiž. Obě rtěnky jsou vlastnostmi úplně stejné, takže budu mluvit vlastně o obou odstínech.

Začnu balením, které se mi opravdu moc líbí. Je docela maličké, roztomilé, díky průhledné tubě vidíte daný odstín a černé víčko dodává celému matnému balení ještě větší kapku elegance. Aplikátor je klasický pěnový, ač větší, tak se s ním výborně pracuje a překvapilo mě, že i ten výrazný červený odstín dokonale vykreslí rty bez přetahovaní. Takhle dokonalou konturu nemám snad ani s tužkou na rty.

Rtěnka je hutná a jakoby našlehaná, musím říct, že konzistence mě baví a na rtech mi přijde hodně příjemná. Má vysokou pigmentaci, již v jedné vrstvě vytváří sytý odstín bez fleků, který zasychá celkem rychle, ale určitě ne okamžitě, takže bez problému si můžete s vykreslením vyhrát a nalíčit rty dle Vaší spokojenosti.

Matné rtěnky mají tendence vysušovat a kolikrát mám s nimi pocit pnutí, který není příjemný. Takhle je ale velmi komfortní, jakmile ji na rty nanesu, tak o ní vůbec nevím, rty nestahuje, ale pokud trpíte na suché a popraskané rty, tak pozor, v žádném případě není hydratační.

Co se týče výdrže, tak to je trošku diskutabilní. Rtěnka slibuje dlouhou výdrž, mně ovšem na rtech delší dobu nevydrží snad nic a ani tohle není žádná výjimka, i když rozhodně drží déle než jiné. Zvládá pití a menší svačinu, jakmile ale pijete či jíte více, ze středu rtů začne mizet velmi rychle a je třeba doplnit, jelikož zůstává pouze kontura. Bez jídla a pití dá tak tři hodinky.

Ještě by Vás mohla zajímat vůně, která je dost výrazná. Já osobně v tom cítím punč a rtěnka mi fakt voní, věžím ale, že pro spoustu z Vás bude kamenem úrazu.

Moc děkuji arome.cz za poskytnutí produktu k recenzi.

Používáte matné rtěnky?
Zkoušely jste Stay Matte?

10 komentářů:

  1. Tato rtěnka mě bohužel vůbec nezaujala, nepůsobí na mě dobrým dojmem, škoda.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Já ji mám a hodně jsem si ji oblíbila :) Nanesu na rty a nic o ní dál nevím vydrží mi i jídlo, já jsem spokojená, nikde se nerozmazává.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. S rtěnkou nemám žádnou zkušenost, ale odstín je pěkný.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. tiež sa mi veľmi páči odtieň ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný odstín, ráda bych zkusila třeba tu šedou.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...