Movie tip: Venom


Anotace: Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom.

Po roztomilém a dojemném Medvídkovi Pú jsme do kina zavítali zas na něco náročnějšího. Nemohli jsme si nechat tradičně ujít nejnovější komiks, tentokrát z dílny Marvelu a to Venoma, na kterého jsem se opravdu hodně těšila. A pomalu už se mi blíží i Aquaman. 

Trailer na film vypadal naprosto úžasně. Nemám ráda mimozemšťany, ale v těch komiksech to přece jen beru trochu jinak a fakt jsem se nemohla dočkat. Trailer za mě opravdu lákavý, recenze kritiků ovšem docela negativní. Z těch jsem si ale nic nedělala a do kina šla s tím, že to bude pecka.

Je pravda, že jsem nečetla anotaci a tím pádem podrobněji nevěděla, o čem film bude, takže jsem byla celkem překvapená, jakým směrem se příběh ubírá. Samozřejmě ti, co mají načtené knihy, věděli, film se prý držel předlohy.

Podle upoutávek jsem očekávala něco temného až lehce hororového. Dokonce se zvažovalo, že film bude nepřístupný mládeži stejně jako Logan a Deadpool, což by mi asi tady ani nevadilo. Na druhou stranu jsem neměla problém ani s tímto pojetím a Venom si zachoval odlehčení a důvtip tolik známý Marvelu.

Pokud Vám Venom něco říká, máte pravdu, tento mimozemský symbiont se objevil již ve třetím dílu Spider-Mana a není tedy žádnou novinkou, stejně tak postava Eddieho Brocka. Přesto se jedná o nový film, který nemá nic společného ani s Marvel Cinemastic Universe (Irona Man, Thor, Avengers apod...)

Velkým lákadlem pro mě byl samozřejmě Tom Hardy, kterého jsem si oblíbila v Šíleném Maxovi, což je šíleně bizarní film, ale Tom Hardy v něm exceloval. Stejně jako tady, výborný herec na kterého se navíc skvěle kouká, co si budeme nalhávat.

Naopak se mi moc nelíbila Michelle Williams, přišlo mi, že hrozně zestárla a vůbec ji to neslušelo. Rozhodně nejvíce prostoru měl ale právě Tom Hardy, který většinu filmu utáhl sám a zbytek byli spíše jen vedlejší postavy, nijak extra zajímavé.

Na filmu jsme byli v originálním znění s titulkami a hrozně se mi líbil hlas Venoma, toho se ujal též Hardy a musím uznat, že fakt super, to mě bavilo. Celkově jsem se u filmu bavila. Není zbytečně dlouhý, takže jsem se nestihla ani nudit. Začátek je sice pomalejší, ale to mi vůbec nevadilo a pak už to byla samá akce, napětí a hromada humoru. Bylo to překvapivě vtipné, humor povedený, ne nijak nucený, takže super.

U mě velká spokojenost, rozhodně jsem z kina neodcházela zklamaná a můžu doporučit, stojí to za to.
Hodnocení 4*

Viděli jste Venoma?
Líbil se Vám?

4 komentáře:

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...