Movie tip: Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny


Anotace: Na konci prvního filmu KOKUSA (Kouzelnícký kongres USA) zajme s pomocí Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) mocného černokněžníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Grindelwald ale splnil svou hrozbu, že uteče z vazby, a začal shromažďovat své stoupence, z nichž většina vůbec nic netušila o jeho skutečných cílech: připravit vládu čistokrevných čarodějů nad všemi nemagickými bytostmi. Ve snaze zmařit Grindelwaldovy plány, Albus Brumbál (Jude Law) získá svého bývalého studenta Mloka Scamandera, který souhlasí s tím, že pomůže, aniž by si uvědomoval, jakému nebezpečí se tím vystavuje. Bitevní linie jsou vytyčeny a ve stále více znesvářeném světě čarodějů je podrobena zkoušce láska a loajalita, dokonce i mezi nejvěrnějšími přáteli a rodinou.

Je to už pár týdnů, co do kin vstoupil druhý díl Fantastických zvířat a věřím, že snad každý fanoušek Harryho Pottera ho viděl snad hned v prvních dnech. Já se do kina dostala teprve nedávno, ale aspoň můžete rovnou pod článkem diskutovat, jak se Vám film líbil.

Na film jsme vyrazili v dabované verzi ve 3D, ono moc možností na výběr nebylo, ale překvapivě mi ten dabing vůbec nevadil a 3D určitě doporučuji. Zrovna tohle je typ filmů, který se ve 3D určitě vyplatí, stojí za to a filmu dodá větší zážitek.

Z prvního dílu jsem byla doslova okouzlená. Příjemný návrat k Harry Potterovi, ale zároveň jiný, nový kouzelnický svět se spoustou rozkošných zvířat a příjemným humorem k tomu. Nemohla jsem se dočkat pokračování a strašně se těšila, až se do tohohle světa budu moci s Mlokem Scamanderem vrátit.

Hned na úvod pochválím opět herecké obsazení, které mě baví. Eddie Redmayne si stále cestu k mému srdci nenašel, ale jako Mlok je bezvadný a role mu sedne. Dále rozkošná Alison Sudol, krásná Zoe Kravitz či Ezra Miller, kterého sice znám, ale nikdy mě tolik nezaujal, až zde, takže na Flashe se začínám o trochu víc těšit.

Mladý Brumbál coby Jude Law je velký fešák, mrzí mě ovšem, že neměl více prostoru, jen se párkrát objevil v menší scénce, což mi nepřijde nic extra. A oblíbený Johnny Depp je jen třešnička na dortu.

Co se týče ale celkově filmu, tak bohužel musím napsat, že jsem zklamaná. Hodně zklamaná. Oproti jedničce mi Grindelwaldovy zločiny přijdou prostě slabší. S odstupem času sice nejsem už tolik kritická, ale hned po skončení filmu jsem byla docela na rozpacích a zkrátka zklamaná.

Film je akční, napínavý, o tom žádná. Od začátku se něco děje a to i přesto, že mi právě začátek přišel krapet nezajímavý, ale nemyslím, že by jste se nenudili. On totiž příběh nenabízí všechny odpovědi najednou, ale nechává diváka tápat a čekat, což je jedině dobře, ale na druhou stranu Vás nedokáže úplně vtáhnout do děje.

A největší problém filmu? Já byla nadšená hlavně ze zvířat, z těch kouzelných, úžasných stvoření, kterých byla jednička plná a ve dvojce je jich poskrovnu. Za prvé je jich fakt málo a za druhé mají strašně málo prostoru. Za sebe bych je nechala více ten film táhnout. Vůbec největší zklamání z hrabáka, které jsem si totálně zamilovala a těšila se na něj, ve filmu dokonce mláďata a jen jedna mrňavá scénka s nimi, což mě fakt mrzí.

Abych nekončila kritikou. Návštěva Bradavic se mi opravdu líbila, za tohle naopak plus. S větším odstupem a při druhém shlédnutí věřím, že film možná ještě přehodnotím a nebudu tolik kritická, ale na první zkouknutí nesplnil očekávání a kvality jedničky rozhodně nedosahuje.
Hodnocení 3*


Co na film říkáte?
Zklamání, nebo jste spokojeni?

6 komentářů:

  1. Jsem zvědavá na tenhle film, jednička se mi líbila, takže se určitě mrknu i na pokračování :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud jsi viděla jedničku, tak to rozhodně pokračování chce :)

      Vymazat
  2. Mrknu na něj :) děkuji za tip.

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...