Nivea - Čistící micelární gel s růžovou vodou

Čistící gely, to je produkt, který mám neustále na vaně a moje odličování se bez něj neobejde. Nebo obejde, třeba na cestách, ale doma vždy sahám po gelu. Mokrý způsob odličování jsem si oblíbila a sedí mi nejvíce. A ráda zkouším stále nové a nové kousky.

Když mi posledně jeden docházel, měla jsem zrovna opět alergickou reakci, pleť hodně citlivou a chtěla jsem tedy něco, co by ji naopak pomohlo zklidnit. Jasnou volbou pro mě tedy byla Nivea s růžovou vodou, jenže...

Gel má z pleti odstranit i voděodolný make-up a další nečistoty bez toho, aby jste musely pleť dřít. Také slibuje, že nebude vysušovat a obsažená růžová voda by měla pleť osvěžit a přispět k její přirozené kráse.

Právě růžová voda mě nejvíce nalákala, jelikož jsem zjistila, že na citlivou pleť je naprosto úžasná, takže jsem věřila, že díky ní bude i tento gel. Hodně si teď hlídám složení, kdy pleťovka a vlastně vše, co přijde na pleť, i dekorativka, nesmí obsahovat skořici, na kterou se mi projevila právě alergie.

V gelu není, ale je tam něco jiného, co mi strašně vadí a místo toho, aby gel pleť zklidnil, tak již po jednom použití naopak podráždil a to i v případě, že jsem zrovna měla pleť v pořádku. Stačilo použít a okamžitě problém. Pleť červená, podrážděná a těžko se toho zbavovalo.

Bohužel to je již druhý produkt od Nivei, který nemá takové složení, jak bych očekávala. Platí to i u klasické modré Nivei, kterou jsem považovala za klasiku, kterou se mažou i děti a tudíž by neměla podle mě obsahovat nic, co by mohlo způsobit alergie. U gelu to je konkrétně Trisodium EDTA a zřejmě ještě něco k tomu, co mi vadí. Není to ale nic proti Nivee, bohužel jsem hnusné složky našla i u lékárenské kosmetiky, která je přímo určená pro citlivou a atopickou pleť, takže asi tak.

Pokud ale pleť citlivou nemáte, tak gel je příjemný. Má hodně hutnou konzistenci, stačí použít množství o velikosti hrášku a vyčistíte celý obličej, což je super. Odstraní make-up beze zbytků, takže v tomto případě funguje. Na citlivou pleť ale nedoporučuji.

Hlídáte si složení?
Používáte gely?

14 komentářů:

  1. Tak tohle nebrat, docela mně lákala Nivea micelárka ze stejné řady, snad to nebude stejný šmejd.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem si gely velmi oblíbila. :) Zrovna používám od Ziaja a ten je naprosto skvělý.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. ooo tento vyzerá super, tá ružová farba <3

    OdpovědětVymazat
  4. Já gelu nějak nepřišla na chuť. Ale já si odličuju hlavně oči, nepoužívám make-up, takže na zbytek obličeje nemám na odličovadlo žádná nároky. A na oči by vyhovujuje spíš micelární voda nebo nějaký odličovat očí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud nepoužíváš make-up, tak je gel vážně asi zbytečný.

      Vymazat
  5. Taky mám gely moc ráda. Škoda, že není na citlivou pleť.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  6. NIe je nič lepšie ako zmyť make up z tváre ešte v sprche. Koľkokráť som sa nevedela dočistiť tampónom a micerálkou a aj tak proste niečo na tom odličovacom tampóne ostalo. Ja mám síce teraz produkt na odličovanie v sprche od dermacolu ale určite vyskúšam aj toto. Ružovu vodu a tú jej vôňu mám rada :)
    Beauty Bubble

    my_INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
  7. Gel mě na první pohled zaujal. Ale po přečtení tvé recenze už zájem nemám.. :( Je to škoda.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...