Movie tip: Spider-Man: Daleko od domova


Anotace: Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové.

Je to něco málo přes týden, co do kin vstoupil druhý díl Spider-Mana s podtitulem Daleko od domova a že název sedí dokonale. Ač se na každý komiksový film moc těším, jsou mezi nimi i takové kousky, které samozřejmě vidět chci, ale mezi favority se neřadí a po fiasku Homecoming to byl případ i Spider-Mana.

Hodnocení šlo ale okamžitě do červených čísel a s přehledem si ho udrželo i po několika dnech. Recenze opravdu výborné a hned z několika stran jsem slyšela, že je to vážně pecka a nemám se nechat jedničkou odradit.

Co ale nechápu, že zrovna Spider-Man běží převážně ve 2D a na 3D musíte vlastně jen do Imaxu. Že Godzilla neběžela ve 3D, no budiž, ale zrovna komiksové filmy jsou dle mého hodně navštěvované a to 3D k nim vybízí.

Film tedy hodná čerpá z posledních událostí v Avengers, takže pokud jste neviděli, určitě napravte, jelikož bez shlédnutí Endgame na Spider-Mana rozhodně nechoďte. Dějově navazuje a těch zmínek není málo, i díky tomu se nejedná pouze o komedii, ale lehce smutno Vám bude.

Daleko od domova, přesněji v Evropě, se ocitá Peter Parker na školním výletě, který mu ovšem naruší hrdinské povinnosti. Příběh zasažen do Evropy se mi líbil a věřím, že spousta evropských fanoušků ho ocení. Benátky, Berlín, Londýn, ale i Praha (s Libereckým náměstím), města která většina z nás zná i osobně a ne jen z filmů, poznat Karlův most, Berlínskou televizní věž, super.

Od začátku jsem se bavila a bavila jsem se až do úplného konce. Jak mi Homecoming přišel katastrofální a humor pubertálně trapný a nezajímavý, tak věřte, že tady se budete smát neustále. Tentokrát hlášky a vtipy stojí za to, jsou trefné, komické, zkrátka povedené.

Za mě super i herecké obsazení. Samozřejmostí je Tom Holland, Jon Favreau, Jacob Batalon či Samuel L. Jackson a Zendaya, která se mi v roli MJ líbí a díky Největšímu showmanovi si získala moji pozornost.

Jakea Gyllenhaala jsem neviděla v ničem ani nepamatuji a pohled na něj není úplně marný. Zápletka se mi hodně líbila a i když mi bylo jasné, že se jedná o padoucha, tak celkové rozuzlení bylo nečekané.

Akční scény výborné a zrovna u těchto scén mě docela mrzelo, že nesedím na 3D, jelikož si o to vyloženě říkaly. Nechci moc prozrazovat o co jde, ale byla jsem nadšená jako malé dítě z kouzelníka.

Pokud váháte, neváhejte. Druhý díl rozhodně stojí za to a jedná se o jeden z nejlepších a nejvtipnějších komiksů v poslední době.
Hodnocení 5*


Viděli jste Spider-Mana?
Co na něj říkáte?
A vůbec, co říkáte na Avengers?

2 komentáře:

  1. Taky jsem přemýšlela, že bych se na to mrkla, tak teď asi budu muset. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super, ale určitě potřeba vidět předchozí Endgame :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...