Movie tip: To Kapitola 2


Anotace: V pokračování nejúspěšnějšího hororu všech dob, se do města Derry vrací zlo a členové Klubu smolařů spojují své síly na místě, kde to všechno začalo. Uběhlo dvacet sedm let. Nyní již dospělí přátelé se dávno rozešli a žijí vlastní životy. Mike, jediný, který zůstal v jejich rodném městě, ale svolává ostatní členy klubu domů. Přestože jsou poznamenaní hrůznými zážitky z minulosti, musí každý z nich překonat svůj nejniternější strach… a čelit klaunovi, který je nyní mnohem nebezpečnější než kdy jindy.

Může obsahovat spoilery!
Jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku, pokud nepočítám všechny ty komiksy, tak je rozhodně druhá kapitola To. Po dvou letech konečně druhá část, nemohla jsem se dočkat. V kině jsem byla v sobotu a ještě teď vstřebávám dojmy.

Já jsem to psala již u jedničky, zfilmované kingovky bývají až na výjimky tragédie a to z toho důvodu, že práva jsou prodána brakových režisérům. Nový Řbitov zviřátek ale není vůbec špatný, na to mrkněte, ale co tedy To?

První část se mi poměrně líbila, i když nějaké ty nedostatky jsem našla a něco mi fakt kazilo filmový dojem, ale nenudila jsem se. Kdybych už v té době viděla druhou část, asi bych všechny ty nedostatky přešla a byla nadšená, jak se film maximálně povedl.

Kapitola 2 má naprosto úžasné herecké obsazení, což mě zaujalo jako první. Výborný James McAvoy je dle mého sázka na jistotu a díky němu natěšení ještě vzrostlo. Jedinou ženskou postavou je Jessica Chastain, kterou jsem již v pár filmech viděla a kouká se na ní dobře. Kdo se povedl, tak Bill Hader coby Richie, jeho postava oplývala humorem již v jedničce coby chlapec a na humoru neztrácí ani v dospělosti.

Nejen herecké obsazení mi přišlo na jedničku, ale také trailer. Po shlédnutí traileru jsem pomalu odpočítávala dny do uvedení filmu do kin, protože upoutávka vůbec nedala důvod k pochybám, že by se nemělo jednat o jeden z nejlepších hororů za poslední dobu. Fakt jako bomba.

A tím končí asi veškerá pozitiva. Na CSFD nemá To nijak velké hodnocení, přesto jsem se nenechala odradit a do kina šla v podstatě s jistotou, že to bude pecka. Téměř tři hodiny nudy a kroucení hlavy. V podstatě se tady po*ralo, co mohlo.

Jak mi v jedničce přišly strachy až parodické, což je právě to, co mě rušilo, tak tady je to snad stokrát horší. Zombie jsou vyloženě směšný, zvětšující se babka tragikomická a vše to vypadá přinejlepším jak z béčkového hororu. Ty triky jsou tak neskutečně laciné, až je to k pláči. Úplným vrcholem, kdy jsem film už fakt jako odsoudila a měla dojem, že si tvůrci dělají srandu, bylo to směšné zombie perverzně kmitající jazykem, to jako vážně?!

Četla jsem, že Pennywise je ve filmu minimálně, to mi zas nepřišlo a zrovna jeho scény stály za to. Opět super kostým, herecký výkon a děsivost sama o sobě. Párkrát jsem se i lekla a u něj jsem seděla s napětím.

U tohoto filmu by dle mého platilo, méně je někdy více. Pryč s perverzní zombie a triky, co patří úplně do jiné kvality filmů. Více klasického Pennywise, více budování obyčejného strachu bez trapných efektů.

Hrozně mě to mrzí, ale upřímně musím říct, že jsem z kina odcházela velmi zklamaná a ještě teď je mi pomalu do breku z toho, co se s filmem stalo. Ano, možná to nebýt To, možná nemít taková vysoká očekávání, tak možná hodnotím trochu pozitivněji. A možná při druhém shlédnutí (které zatím rozhodně neplánuji), změním názor.

Když ještě pominu ty béčkové triky, tak na horor to mělo málo děsivé atmosféry a naopak hodně humoru, který ve výsledku snad jako jediný stál vlastně za to.
Hodnocení 2*


Viděli jste již druhou kapitolu?
Co na film říkáte, nebo chystáte se?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...