Krásná pleť a zdravé tělo s biome.cz | Doplňky stravy a pleťové sérum

Berete nějaké doplňky stravy? Ať už na podporu růstu vlasů, nebo jen Céčko? U mě to vždy ztroskotá na té pravidelnosti, ale již před nějakou dobou jsem si řekla, že by bylo opravdu vhodné začít brát poctivě a více se na doplňky zaměřit, protože s mým stravováním rozhodně tělo nezískává v plné míře to, co by potřebovalo.

Když jsem měla možnost, vybrat si něco ze stránek biome.cz, tak jsem vůbec neváhala. Najdete tam jak doplňky stravy, tak i nějakou kosmetiku. Vybírat můžete z různých kategorií - hubnutí, vypadávání vlasů, vrásky...

Acai Berry tablety
Z doplňků mě rozhodně nejvíce zaujaly Acai Berry od Nutrigen. Acai Berry je totiž považováno za superpotravinu, protože obsahuje obrovské množství antioxidantů. Bojuje proti stárnutí, udržuje v dobré kondici oběhový systém, trávicí trakt, podporuje proces hubnutí, snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění a dokonce i rakoviny.

Acai Berry má v podstatě pozitivní vliv na všechno, mě asi nejvíce nalákalo to, že snižuje únavu, zvyšuje energii a brání tělo proti zánětům. Samozřejmě je třeba to vše brát s rezervou, ale to snad je jasné všem.

Také je potřeba doplňky brát pravidelně, ehm... U mě je kámen úrazu většinou v doporučení brát po jídle, před jídlem atd. Po jídle znamená brát si tabletky s sebou do práce, protože ráno snídám až tam, před jídlem znamená zas brát si velkou tabletku v půl šesté ráno na lačný žaludek, kdy nejsem schopná nic pozřít, nebo opět tahat s sebou a brát později. Tohle prostě nedávám, takže beru jak to zrovna vyhovuje, ale teda poctivě denně.

Doporučuje se 1-2 tobolky denně, nejlépe po jídle. Ty tabletky jsou docela velké, čehož jsem se prvně lekla, ale polknout jdou úplně bez problému. Jsou bez chuti a bez vůně.

Kolagen - Vrásky a pleť 
Protože už nejsem nemladší :D, tak jsem sáhla i po kolagenu, který podporuje pružnost pokožky, funkci kloubů a pojivových tkání. Udržuje elasticitu pokožky a působí příznivě i na vlasy.

Kolagen začíná v těle klesat už kolem 25 roku, od třicítky klesá ještě rychleji. Z nedostatku kolegenu můžou vznikat i strie a určitě není od věci tenhle doplněk stravy zařadit. Navíc pokud máte suchou pleť, tak k těm vráskám máte větší dispozice.

Tabletky jsou opět větší, ovšem oválné, potahované a též není problém s polknutím. Doporučují se dvě tabletky denně na prázdný žaludek.

PostQuam sérum na pleť s kyselinou hyaluronovou
Sérum obsahuje dva druhy kyseliny hyaluronové. Ta první je s vyšší molekulovou hmotností, která funfuje na porvchu pokožky, čímž zabraňuje vysoušení, naopak ta s nižší hmotností působí do hloubky a bojuje proti vráskám.

Mám hodně suchou pleť, k tomu citlivou, na které se občas z alergie tvoří ekzém, takže opravdu vysušená, mdlá pleť, která potřebuje neustále hydratovat a pečovat o ní. Překvapivě mě ale ta péče o pleť baví, neobtěžuje mě a ráda zkouším novou pleťovku.

Séra jsem si strašně oblíbila, samotné mi samozřejmě hydratačně nestačí, ale v kombinaci s výživným krémem pomáhá udržovat pleť v dobré kondici.

Tohle sérum má hodně řídkou konzistenci, je téměř až vodové. Do pleti se okamžitě vstřebá a to tak, že o něm vůbec nevíte, nezanechává mastný ani lepivý film. Neštípe, nedráždí. Pleť je ale nádherně heboučká a vyživená. Není to vidět hned, ale po pár dnech je ten rozdíl opravdu znát.

Moc děkuji biome.cz za poskytutí produktů k recenzi.

Co berete za doplňky?
Zvládáte brát pravidelně?

8 komentářů:

  1. Acai berry mám také možnost vyzkoušet, tak jsem zvědavá :-)

    Jak jsem se dostala k šití

    OdpovědětVymazat
  2. Zatím neberu nic, ale tím jak mi přibývají roky, tak už si říkám, že by to chtělo podpořit to ,,mládí a krásu" i nějak vnitřně:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já beru B-komplex (trpím na afty a tohle by měla být trochu prevence)a kombinaci zinek+hořčík+vápník (to bývají obvykle nedostatkové minerály v těle). A občas si koupím i Biotin, který by měl mít příznivý vliv na vlasy a nehty. Jsem naučená je ráno do sebe hodit, když si stavím vodu na čaj :)

    OdpovědětVymazat
  4. Neberu žádné doplňky stravy a nějak mě to zatím ani neláká. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...