Yves Rocher - Řada pro citlivou pleť Sensitive Camomille

Kvůli nošení roušek citlivá pleť trápí i toho, kdo jinak na citlivou pleť netrpí. Já mám citlivou pleť neustále, musím si hlídat složení a i tak je to kolikrát 50/50, zda nebudu mít reakci a neoteču. Překvapivě ale zrovna roušky mi s pletí nic nedělají, ťuk ťuk.

Nedávno Yves Rocher uvedl novou řadu s heřmánkem, která je určená právě pro citlivou pleť. Heřmánek je pěstován na organických polích v La Gacilly. V řadě najdete několik čisticích produktů, protože čistá pleť je zkrátka základ, ale také je nesmírně důležitá hydratace, což citlivá pleť potvrdí.


Odličovací olej
Celá řada tedy obsahuje výtažek z heřmánku, který zklidňuje a zabraňuje podráždění. Navíc při pravidelném používání by pleť měla být méně citlivá, mělo by z velké části zmizet zarudnutí a pálení.

Odličovací oleje miluji, přijde mi, že k pleti jsou nejšetrnější a zároveň nejúčinněji stáhnou make-up a nečistoty. Olej by se měl použít na suchou pleť, jelikož ale pro mě čím rychlejší odlíčení, tím lepší, tak mám podobné produkty na vaně a odličuji rovnou ve sprše

Olej úplně bez problémů stáhne veškerý make-up a to i oční v podobě tužky, řasenky a nemusíte vůbec oči dřít, jde to jedna radost. V očích vůbec neštípe, nedráždí a na plei po smytí nezanechává žádný mastný film. Voní jemně po heřmánku, je to nevtíravá vůně, která vůbec neobtěžuje.


Odličovací krém
Krém má za úkol odličit, zároveň vyživit, zklidnit a celkově pleť posílit. I krém by se měl použt na suchou pleť, vmasírovat  opláchnout, ale i ten používám rovnou ve sprše a nedokážu říct, zda jsem si více oblíbila olej, nebo právě krém.

Má středně hutnou texturu, na pleti je neskutečně příjemný a co mě mile překvapilo, že není problém dát ho na oči. Já většinou na oči používám jen ty oleje, ale krém vůbec nepálí, neštípe, nedráždí a také pěkně všechno stáhne.

Jediné mínus vidím ve vůni. Jak olejíček voní, tak v krému necítím tolik ani heřmánek, jako něco...nevím, až jsem si říkala, zda není krém zkažený, je tam takový smradlavý ocásek, ale ve výsledku to ničemu nevadí a krém používám ráda.


Zelený korekční krém
Posledním zajímavým kouskem je korekční krém, na který jsem se hodně těšila, protože červený nos mám z celoroční rýmy neustále a kolem očí kvůi alergie ta pleť občas také svítí. Obsahuje zelený pigment a právě ta zelená neutralizuje začervenání, což jistě znáte z korektorů.

Krém má mastnější texturu, což právě na to oční okolí je za mě úplně super, protože ho mám hodně suché. Zároveň ale krém není vůbec těžký a neucpává pleť.

Mně osobně nejvíce sedí asi jako lokální krém, na celou pleť místo klasického krému mi sice sedí, ale spíše je mi to proti srsti a přijde mi zbytečné si zelený krém patlat na celý obličej. Pokud ale mte začervenalou celou pleť, tak jak říkám, je v pohodě, neucpává a redukuje začervenání.

Určitě nezastává funkci krycího korektoru, pod oči musím na kruhy použít klasický korektor a tenhle krém používám tedy buď po aplikaci klasického krému na červená místa, případně pak mi sedí během dne na oční okolí, když ho mám od slzení podrážděné, to pěkně vyživí, zjemní a zklidní.

Krém mě baví, je to ovšem dost specifický produkt a chce si najít to svoje používání.


Moc děkuji Yves Rocher za poskytnutí produktů k recenzi.

Máte citlivou pleť?
Zaujala Vás řada?

10 komentářů:

  1. Citlivou pleť nemám, ale řada vypadá skvěle. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Citlivou pleť vyloženě nemám, ale občas k tomu má sklon, hlavně v zimě, nejvíc mě zaujal ten odličovací olej:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Citlivou pleť nemám, ale ten odličovací olej by se mi líbil.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Mám myslím ten krém z nějakého boxu, ale ještě jsem ho nevyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
  5. Tahle řada mě hodně zaujala, ale jsem majitelka smíšené pleti tak mám strach jak by mi řada sedla. Každopádně nejvíc mě zaujal asi ten olej :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...