Movie tip: Kingsman: První mise


Anotace: Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby.


Nový rok, nové filmové zážitky. Kino sezónu jsme zahájili filmem Kingman: První mise, který jsem očekávala už mnohem dříve, ale premiéra se neustáe odkládala, konečně jsme se ovšem dočkali.

První dva díly mám moc ráda, za mě to jsou jedny z nejlepších a nejvtipnějších akčních komedií, navíc se skvělým obsazením, na které se kdykoliv podívám znovu a stejně se budu bavit.

Musím přiznat, že První mise mě svým trailerem vůbec nezaujala a nebýt to Kingsman, tak bych nad návštěvou kina ani nepřemýšlela. Režii má na starost opět Matthew Vaughn, který má na kontě skvělé filmy, tady to ale docela vázne.

Jedná se o prequel, o úplný začátek Kingsmana. Nejsem zrovna fanoušek válečných či historických filmů, atmosféru má ovšem film skvělou a právě období války mě tu dost bavilo, i když je mi jasné, že milovníci dějepisu zas tak nadšení nebudou, je ale třeba brát v potaz, že se zkrátka jedná o smyšlený film.

Právě to období a postavy jsou pro příběh prioritní. Kromě taneční akční scény s Rapustinem ta akce docela zaostává a když už ve filmu nějaká je, tak poměrně střídmá. I toho humoru je ve filmu poskrovnu a opravdu na mě nejvíce působil osud některých postav. To fungování špionů a začátek agentury je také zajímavý a líbivý, ale zkrátka to kolem hodně zaostává.

Co se týče hereckého obsazení, tak Ralph Fiennes je skvělý herec, ale zas nedokázal tak dobře příběh utáhnout jako Colin Firth a Taron Egerton, dobře se kouká na Gemmu Arterton, která má navíc strašně příjemný hlas, ovšem Haris Dickinson to zas vyváží tím, že je takový nijaký.

Vyloženě špatný to nebylo, má to jisté plusy, ale i spoustu mínusů, chyběl mi vyloženě nějaký wow efekt a dvě a půl hodiny mi přišlo jako mnohem více, bohužel je tu prostor k hluchým a nudnějším místům.

Očekávání asi po prvních dvou dílech byla veliká a přišlo zklamání. Viděla jsem, hodnotím jako průměr, který neurazí, ale ani v žádném případě nenadchne a znovu vidět nemusím.
Hodnocení 3*

Viděli jste nějaký díl?
Co říkáte na První misi?

4 komentáře:

  1. Ahoj, zatím jsem viděla pouze první díl a neřekla bych, že by mě to nějak nadchlo. Když se člověk doma nemá zrovna na co koukat, tak fajn, ale do kina bych na to nešla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, první dva díly byly za mě skvělý :)

      Vymazat
  2. Zrovna jsem nedávno koukala na první díl, další jsem neviděla, ale díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...