Shrnutí roku 2021

Poslední článek týkající se roku 2021 a to velké shrnutí. Pohodlně se posaďte, protože to bude hooodně dlouhé s hromadou fotek. První tři měsíce se nesli opět ve znamená flákání se, uzavřené školy, omezení a já byla doma. Od dubna jsem začala normálně pracovat a od listopadu mám dokonce ještě jeden úvazek a už se nezastavím. Přiznávám, že je to krapet náročné a volna méně, na tohle vůbec nejsem zvyklá, ale zas mám vyplněné časové mezery a jak se říká, bez práce nejsou koláče.

Rok 2021 byl konečně zase o cestování, nebo alespoň jeho druhá půlka. Byla jsem se podívat v Berouně na hrnčířských trzích, což byl výlet snad po třech letech. Hned na to následoval víkend v Liberci a nádherný výlet do Kutné Hory, kde jsme byly s Veru a bylo to překrásné. Celkově jsme se s Verčou hodně vídaly, procházky, kávičky a teda i výlet, snad se letos zase poštěstí.

Pokud máte rádi přírodu, tak je moc prima výlet přírodní rezervace divokých koní a praturů v Milovicích či Památník Karla Čapka poblíž Dobříše a nedaleko Prahy je i kouzelný zámek Nelahozeves, který můžete spojit s Kralupy nad Vltavou. Kam byste určitě měli zajet, tak na Národní památník odposlechu. Co se týče výletů, tak Vás odkážu do kategorie Cestování.


Randomy jsou vždy plné jídla a kávy, takže Vás jistě nepřekvapí, že i zde tomu vévodí, ale to jídlo se fotí zkrátka nejlépe. Ani loni jsem nechyběla na Burgerfestu a moc dobrý burger jsem měla i v Dobříši v restauraci U tří statkářů a v Berouně Black Dog. V Dobříši rozhodně doporučuji navštívit Velbloud Café, což je stylová a chutná kavárna.

Pokud milujete sushi, tak naprosto luxusní v karlínském Fuku wok & sushi, asie zas v Origami poblíž Tančícího domu. S holkami jsme objevily Crostone na Jiřáku, bistro s výborným jídlem, dobrou kávou a milou obsluhou. Co se týče kávy, tak skvělý podnik je Lights Coffee, kavárna Nový svět, do obou bych moc ráda zase zavítala a pokud jste milovníky čokolády, tak zuby Vás budou bolet už jen při vstupu do Choco Café.

Nově jsem objevila třeba ještě Lelí`s Cupcakes, Kro Bistro, Rest Café či na okraji Prahy doporučuji v Písnici navštívit Perníčkovi, retro kavárna, neskutečně stylová, příjemná a nevíte, co si vybrat dříve. Jinak co se týče jídla, tak pokud mě sledujete na inagramu, tak tam vše sdílím a i označuji podniky.

V dubnu jsem oslavila narozeniny, třetí narozeniny v karanténě, takže jsem zas jela ke kamarádce do Mratína a slavilo se soukromě a milé překvapení mi připravila i Veru a víte co? Tyhle malé oslavy jsou stejně nejlepší <3

Konečně se zas otevřelo kino, v posledních pár měsísích jsem tam byla hned několikrát. Dokonce mě kamarád i vzal do divadla na představení Mlčení bobříků, já mám tuhle kulturu hrozně ráda, takže jsem si to vážně užívala. Byla jsem i poprvé na masáži v Royal Jasmine Spa. Asi bych nemusela na masáž pořád, ale jednou za čas třeba s mamčou, kamarádkou, partnerem, proč ne. Dokonce se konala i jedna blogerská akce a to narozeniny Yves Rocher.

Asi to největší, koupila jsem auto. Řidičák mám snad devět let, ale ani po řidičáku jsem moc neřídila a najednou se stalo, že jsem sedm let do auta nesedla a už se hrozně bála, ale spoléhat furt na někoho, se mi nechtělo a řekla jsem si, že koupím automat. Koupila, vykrvácela jsem a dlouho krvácet asi ještě budu, i když je bazarové, ale je to obrovská svoboda. První jízdy teda byly peklo a auto jsem chtěla vrátit, že na to nemám, furt neumím parkovat a odhad nula, ale jezdím, i když občas stresuju z provozu.

Poslední dobou je to velký stres a smutek. Předloni měla Barča zánět a neustále jsme byli na veterině, loni jsme zas pokračovali, zánět kdoví z čeho. Začátek roku zahájil Chip. Udělala se mu velká boule na tváři, nakonec se zjistilo, že má na spodní čelisti útvar a zuby úplně v hrozném stavu. Přestal jíst, hubl a dostat do něj tekuté seno byl obrovský problém. Útvar má pořád, to operovat nejde, neustále mu slzí oči, tváře má buclatý, ale drží se a teď je to ve stádiu, kdy se nic neděje. Bohužel boule se v létě udělala i Bellince, neustále se plnila hnisem, přerůstaly zuby a Bellča začala hubnout. 25.6. už nezůstala síla a v šesti a půl letech odešla...A začalo to jít z kopce s Lolílek, který vyloženě rezignoval bez Bellči a odešel za ní za tři měsíce....

Teď zas trochu vesele, dostala jsem miminko, kastorexe Lottie. Je úplně sametová, přítulná a v noci nespí :D Mamča si zas pořídila choco jorkšíra, Majdu a to je obrovský čert a bohužel se s ní žádný chlupáč nekamarádí, protože je neskutečně divoká a nemá ani trochu strachu :D

V létě jsem hlídala na týden corgiho, který patří paní, od které jsem si brala kontakt na chovku. Říkala jsem si, že třeba zjistím, že plemeno je to úplně blbé, ale akorát jsem se utvrdila v tom, že je to skvělá volba, obrovský dobrák, poslušný, hodný, nemám pochyb. Holub byl pouze návštěva, která na pár dní odpočívala na balkoně, přiznávám, že jsem se trochu bála, aby Emil nezůstal :D

Jak jsem byla první tři měsíce doma, tak jsem toho samozřejmě spoustu viděla. Musím ale říct, že jsem loni zkoukla spíše starší filmy, což mi ale nevadí. Hodně jsem viděla různá dramata, ze kterých doporučím rozhodně Jmenuji se Sam, to je film, u kterého mi bylo vážně smutno. Sully: Zázrak na řece Hudson podle skutečné události, skvělý byl i Eddie Murphy ve vážné roli Pana Churche a jak nemusím Angelinu Jolie, tak Výměna je též silný film. Pokud raději něco odlehčenější, tak teen komedie Stánek s polibky či romantika Rande naslepo a překvapivě se mi líbily i dva české filmy a to Po čem muži touží a Sezn@mka, v obou hraje Jiří Langmajer. Vůbec nejlepší film je Téměř dokonalá tajemství, opravdu doporučuji.

V kině jsem byla na všech možných komiksech, překvapili mile Eternals, špatná nebyla ani Black Widow a výborný Sebevražedný oddíl. Spiderman: Bez domova je též super, ale spíše díky nostalgii na předchozí filmy. Doma jsem ještě viděla Nové mutanty, kteří nemají kdovíjaké hodnocení, ale mně se moc líbili. A nesmím zapomenout na Přátelé, k těm není co dodat.


Seriály mi neustále berou hromadu času, spoustu jich jsem dokoukala, obrečím Lovce duchů, což je můj milovaný seriál už od dětství a i po tolika seriích jsem ho milovala. Naopak jsem ráda za konec u Sabriny a Lucifera, ani jeden mě nechytl a zkoukla jsem je jen s velkým sebezapřením. Z komiksů mám dokoukáno Daredevila a Jessicu Jones, oboje průměr, který nenadchne. Nečekaný konec u Castle Rocku a Nepohádek, které mě dost zamrzely. Ukončen po letech i Scream a teda, poslední série byla peklo, nový příběh, nové hloupé postavy. Též mě nechytlo V Wars, kde ze současných sexy upírů jsou zas zrůdy. Ze starších seriálů jsem koukala na Hranice nemožného, které byly fajn, ale extra mě nechytly, naopak Ztraceni mě bavili, i když poslední série byly slabší. Absolutně jsem nepochopila oblíbenost Doktorků, tenhle styl humoru mi není ani trochu blízký, naopak Průměrňákovi jsou jeden z top seriálů.

Co se týče rozkoukaných, tak jsem si zamilovala WanduVision, která je udělána jako sitcom a je to pecka. Dexter je sice starší seriál, ale nyní vznikly nové díly, tak jsem moc zvědavá. Smrt nás spojí, zatím nemám žádný pořádný názor, uvidím po dalších dílech. Za průměr považuji zatím i nového Walkera, který je spíše rodinné drama, to samé Superman & Lois. Antologie Into The Dark je co díl, to jiná kvalita.

Jaký byl Váš rok 2021?
Cestovali jste, pracovali, užívali si?

8 komentářů:

  1. Obdivuji tě za takové články. To já to beru ve zkratce a zmiňuji jen ty největší okamžiky :D Fotky mažu půrběžně, takže už bych žádnou takovou koláž neudělala a ani jich tolik neměla. Já doufám, že letos budu taky cestovat po ČR a konečně se podívám do Kutné Hory!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotky také promazávám a většinu beru z randomů :)

      Vymazat
  2. Já miluju tyhle shrnutí a moc děkuju za spoustu krásnejch dnů v roce 2021 !!! kiss

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné shrnutí roku, stihla jsi toho opravdu hodně a zážitky koukám stály za to! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...