Random aneb červen 2024

Ufff, to byl dlouhý měsíc a když se tak podívám zpětně na fotky, utíkal poměrně pomalu, stihla jsem toho ale fakt moc, tak se rovnu jdeme podívat, fotek je hodně.

Na jednu noc jsme navštívily Špindl, byla to taková hurá akce. Sice jen na jednu noc, ale rozhodně mě wellness hotel Bedřiška zaujal. Krásný výhled, milý personál, wellness v týdnu prázdné. Pokud budete ve Špindlu, rozhodně musíte do Lebedy. Takhle jsem si dlouho nepochutnala, dokonalost od předkrmů až po dezerty. Obzvlášť vypíchnu kachní paštiku a povidlové taštičky, bože, to byla neskutečná dobrota.

Udělali jsme si s mamčou a malou výlet na chalupu, kde je přes léto babička s dědou a moc nás chtěli vidět. Jako dítě jsem tam trávila nějakou část prázdnin, ale postupně jezdit přestala, máme ji v lese, kromě procházek tam moc není vyžití a hlavně, spaní v lese, kde je naprostá tma a ticho (krom netopýrů a myší ve zdi :D), to nedávám, takže pouze na otočku.

Dostala jsem lístky na koncert Le Maqnifique a bylo to úžasné. Známé melodie z francouzských filmů (a to nejsem úplně fanoušek francouzských komedií), perfektní Ondra Brzobohatý a skvělá atmosféra. Navíc jsem měla VIP, takže i setkání s Ondrou a sklenička, druhá, třetí...:D

Přijela za mnou kamarádka, za kterou většinu jezdím já, což původě bylo i v plánu, ale tím, že jsem neplánovala přespat, tak se pozvala ke mně i s rodinou, jelikož její manžel chtěl vidět, jak bydlím :D Kromě posezení jsme zajeli i na procházku do Průhonického parku. Samozřejmě nechyběla spousta dobrot.

Teď něco méně příjemného, poprvé mě okradli....
Jsem se těšila, jak si to centrum po delší době užiju, sice všude hromada lidí, ale nedostanu se tam tak často... Krásné dopo skončilo krádeží peněženky. Rozklepala jsem se tak, že jsem nebyla schopná ani logicky v appkách najít, jak zablokovat karty. Přes půl hodiny čekání na policii a ještě druhý den znova na stanici. Zloději využili toho, že dávám dítě a kočár do auta, poměrně snadný cíl no...Za mě obrovská sviňárna okrást ženskou s dítětem a najednou i nemožnost během čekání na policii koupit třeba něco k jídlu dítěti...Peněženka se ovšem našla, se všema dokladama, hotovost jsem žádnou neměla a asi byli tak zklamaní, že i dvacku tam nechali. Myslím, že zas na delší dobu zůstanu u procházek lesem a na klidných okrajích :D

A právě jeden takový tip tu rovnou mám. Zoopark Kamýk, kde mají dva druhy koz a bažanty, hned vedle je oplocené dřevěné hřiště a dá se udělat okruh na přírodní památku V Hrobech a dál až k Borovému rybníku. Určitě plánuji článek.

Špindlerův Mlýn

Burger / Banánové lívance / Palačinky

Doma

Průhonický park

Kávičky The Italians

Parčík u Průhonického parku

Chalupa

Parkofka

Le Maqnifique

Tchibo / Costa Coffee

Bake Shop / Socha Franze Kafky / Pařížská

Staroměstské náměstí

Orloj / Mad Rabbit / Vypečená matka

Beky / Občerstvení / Oběd

Průhonický park

Bageterie / Poke Říčany / Caesar salát v Grossetu

Zookoutek Kamýk

V Hrobech

Borový rybník

Nehty / Kávička u mamči

Kávafaktura / Sezóna zahájena / Doma

Užili jste si červen?
A máte plány na léto?

8 komentářů:

  1. Takových zážitků! Snad bude červenec už bez těch negativních. Okrást ženu s dítětem je fakt sprosťárna 🤬

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký červen (tedy kromě krádeže...). Vaše chalupa podle fotek vypadá moc pěkně, mně by samota v lese nevadila, pokud by to nebylo daleko do krámu pro zásoby (neřídím)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Daleko to úplně není, jen přes vesnici, která je malá :)

      Vymazat
  3. Shodou okolnosti viděla dcera při procházce s kočárkem, jak jiné mamince s kočárkem vypadla peněženka. Vzal ji chlap ( špinavý a divný) a klidně pokračoval opačným směrem. Ovšem maminka si toho všimla, volala na něj, ale on se ani neotočil. Takže ona i s kočárkem běžela za ním, kočárek se jí málem převrátil......dohnala ho a on ji s klidem řekl, že si myslel, že je jeho, že mu vypadla z kapsy.
    Dcera říkala, že ji z toho bylo úplně špatně, obzvláště když viděla, že se ten kočárek málem převrátil.....

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, já se přiznám, že moje dosavadní plány na léto tak nějak končí s čerencem. Nevím jak to budu mít od sprna s prací, vzhledem k tomu, že jsem ještě nic nenašla, tak si raději plány moc nedělám :( Ale června i července jsem využila naplno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I začátek léta je důležitý, hlavně aspoň trochu si i užít :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...