V rámci VIP nás čekalo pětichodové menu doplněné o kvalitní vína. Samozřejmě v rámci této vstupenky je i vstup na klasický festival, takže se v klidu můžete držet celý den.
Předkrm: Ručně lovené hřebenatky, citrusový beurre blanc a kaviár Kristal
Dokonale jemné hřebenatky podávané s máslovou omáčkou s citrusovým nádechem, kterou doplňuje exkluzivní kaviár Kristal. Dokonalý úvod do světa špičkové gastronomie a za mě vůbec nejlepší pokrm z celého menu. Navíc na hřebenatky jsem byla vážně zvědavá, jelikož je pořád vařili v Hell`s Kitchen.
Celer, řeřicha lehce ochucená wasabi, cazette
Spojení jemného celeru a pikantního doteku wasabi vytváří harmonickou kombinaci chutí, která je doplněna oříškovým akcentem cazette. Svěží a elegantní, zajímavý pokrm připomínající polévku.
Kambala, červená řepa
Šťavnatá kambala s jemnou chutí červené řepy tvoří nádhernou symbiózu – skvělá ukázka Blondetovy schopnosti pracovat s jednoduchými surovinami a povýšit je na umění.
Srnčí hřbet, pastinák a káva
Výrazná chuť srnčího hřbetu se snoubí s jemností pastináku a sofistikovaným kávovým akcentem. Jídlo, které v sobě nese hloubku i inovaci. Bohužel srnčí bylo tužší a tolik mě neuchvátilo, avšak chválím kávovou omáčku.
Dezert: Pečené kiwi, celer a estragonové granite
Pečené kiwi s jemným celerovým základem a osvěžující estragonovou granitou – dezert, který uzavírá celé menu svěžím, neotřelým způsobem. Kiwi nepůsobilo jako pečené, ale dezert byl moc dobrý a zajímavý, perfektní kombinace všeho.
Byli jste na Festivalu chutí?
A využíváte někde i VIP sekce?
Ahoj, přiznám se, že s podobnou akcí nemám zkušenost. V rámci gastronomie jsem párkrát navštívit festival chutí na Kačině nebo tak nějak se to jmenuje. Tam se však jedná o streetfood :) hlavně teda burgery, asijská kuchyně, mexická kuchyně a různé menší laskominy.
OdpovědětVymazatStreetfood miluji a i tyhle festivaly mě baví :)
Vymazat