Festival chutí | VIP Gourmet Experience

Festival chutí, který se koná v moderních prostorách O2 Universa, přináší nejen širokou škálu kulinářských zážitků, ale také něco výjimečného. Festival je otevřen všem milovníkům dobrého jídla, ale právě VIP Gourmet Experience nabízí něco naví. Druhý den festivalu jsem měla jedinečnou možnost ochutnat mistrovská díla šéfkuchaře Jean-Philippe Blondeta, který zastupuje tříhvězdičkovou michelinskou restauraci Alain Ducasse at The Dorchester v Londýně. Tato restaurace je známá kombinací svěžích francouzských chutí a precizní techniky s nádechem moderní Londýna. Blondet, jako jeden z největších talentů současné gastronomie, vás zaručeně ohromí svou kreativitou.

V rámci VIP nás čekalo pětichodové menu doplněné o kvalitní vína. Samozřejmě v rámci této vstupenky je i vstup na klasický festival, takže se v klidu můžete držet celý den.


Předkrm: Ručně lovené hřebenatky, citrusový beurre blanc a kaviár Kristal

Dokonale jemné hřebenatky podávané s máslovou omáčkou s citrusovým nádechem, kterou doplňuje exkluzivní kaviár Kristal. Dokonalý úvod do světa špičkové gastronomie a za mě vůbec nejlepší pokrm z celého menu. Navíc na hřebenatky jsem byla vážně zvědavá, jelikož je pořád vařili v Hell`s Kitchen.


Celer, řeřicha lehce ochucená wasabi, cazette

Spojení jemného celeru a pikantního doteku wasabi vytváří harmonickou kombinaci chutí, která je doplněna oříškovým akcentem cazette. Svěží a elegantní, zajímavý pokrm připomínající polévku.


Kambala, červená řepa

Šťavnatá kambala s jemnou chutí červené řepy tvoří nádhernou symbiózu – skvělá ukázka Blondetovy schopnosti pracovat s jednoduchými surovinami a povýšit je na umění.


Srnčí hřbet, pastinák a káva

Výrazná chuť srnčího hřbetu se snoubí s jemností pastináku a sofistikovaným kávovým akcentem. Jídlo, které v sobě nese hloubku i inovaci. Bohužel srnčí bylo tužší a tolik mě neuchvátilo, avšak chválím kávovou omáčku.


Dezert: Pečené kiwi, celer a estragonové granite

Pečené kiwi s jemným celerovým základem a osvěžující estragonovou granitou – dezert, který uzavírá celé menu svěžím, neotřelým způsobem. Kiwi nepůsobilo jako pečené, ale dezert byl moc dobrý a zajímavý, perfektní kombinace všeho.


Byli jste na Festivalu chutí?
A využíváte někde i VIP sekce?

2 komentáře:

  1. Ahoj, přiznám se, že s podobnou akcí nemám zkušenost. V rámci gastronomie jsem párkrát navštívit festival chutí na Kačině nebo tak nějak se to jmenuje. Tam se však jedná o streetfood :) hlavně teda burgery, asijská kuchyně, mexická kuchyně a různé menší laskominy.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...