Maroko - Agadir 2013

Taaak, konečně mám pro Vás fotky z mé dovolené. Dovču jsem letos trávila v Maroku v Agadiru. Bohužel pomalu celý týden bylo ošklivo, takže ani moc opálení jsme nepřijeli a v příštích peti letech do Maroka nechceme. :D Ale jinak myslim, že jsme si to užili. Všude je plno koček a hlavně oslů, což je něco pro mě. :D

Tak jako první Vám ukážu náš hotel a pokoj. Hotel byl krásný. Pokoj jsme měli v přízemí, takže i se zahrádkou. Na pláž jsme vůbec nemuseli přes recepci, ale jen jsme si to obešli.

Pláže jsme se první den docela lekli, když je odliv, tak moře je hrozně daleko a těch lidí. Měli jsme ale zdarma slunečníky a lehátka, takže to byla paráda. A voda nebyla ani studená, jak jsme čekali.

Během prvních dvou dnů jsme se šli projít a najít malou zoo. Zoo nás mile překvapila, zas tak malá nebyla a vypadala moc hezky.

Ve čtvrtek jsme jeli na celodenní výlet do města Marrakéš. Prý ten, kdo v Maroku nenavštíví Marrakéš, jakoby tam vůbec nebyl. Zas tak uchvácený jsme z toho nebyli, ale tak alespoň něco jsme viděli.
Hned na začátku cesty jsme viděli kozy na stromech, tohle se prý dá spatřit pouze v Maroku. Po 10 minutách jsem tedy hned byla jak prasátko, když na mě jedna skákala. :D

Výlet obsahoval procházku po zahradě Menara a Palais de la Bahia, kde jsme viděli pokoje konkubín apod.

Podívali jsme se na mešitu Madrasa el Youssoufi, dovnitř nesmíte, pokud nejste Muslim. To v Turecku jsme dovnitř mohli a mešity tam měli mnohem hezčí.

A také ruch na náměstí Jemaa el Fna pod úpatím slavné věže Koutoubia. To je obrovský trh, spousta cetek, suvenýrů a nebezpečných motorek. :D Na náměstí jsou i krotitelé hadů či opic.

V pátek jsme obsolvovali další výlet, tentokrát jen půldenní do Imouzzeru. Ten už se mi líbil mnohem víc. Jedete přes pohoří Atlas, bylo nás asi devět, takže mikrobusem. Každou chvilku jsme zastavovali kvůli fotkám a na konci nás čekali vodopády. Taky jsme se zastavili na místě, kde se dělá arganový olej, tedy kde se opracovávají plody arganovníku, který tam všude roste. Bohužel tam ale bylo plno lidí, což prý normálně nebývá. A na cestě zpátky se stavili u řeky, kde jsou rybičky, které Vám okusují nohy.

A po týdnu domu, nejraději by jsme si to ještě o pár dní prodloužili. :)

  Snad jsem Vás neunudila. :) Co Vaše dovča? Byli jste někdy v Maroku?

13 komentářů:

  1. Nádherné fotky :) Já byla naposledy v Egyptě, a tam mě to taky dvakrát nezaujalo, já mám nejradši řecko :)

    http://kralikvkrabici.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Jéééé :-) To je fajn, škoda, že teda nevyšlo to počasí. Já u moře byla naposled před dvěma lety - v Itálii. Itálii mám hrozně ráda. Když to srovnám, tak byla jsem u moře pouze v Bulharsku, Chorvatsku a Itálii - a v IT se mi líbilo nejvíc. Snad časem no. Naši totiž necestujou a nikdy kloudně necestovali, a já na to nemám pořád finance. Snad až začnu chodit do práce no.
    Fotky jsou suprový!!

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotky, hned bych tam jela! :) Je vidět, že jste si to užili. :))

    OdpovědětVymazat
  4. V Maroku jsem nikdy nebyla, ale vypadá to tam moc hezky - podle fotek :) Tenhle rok jsem na dovolené v zahraničí nebyla. Byla jsem se jen podívat a nakoupit v Německu. Dovolenou plánuji na příští rok - někam k moři ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Dokonalé fotky, hneď by som sa tam išla pozrieť! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Super puntíkaté šaty!
    Já byla v Maroku nedávno, jen na půl dne, mám to na skok přes vodu, ale moc se mi tam nelíbilo. Nebyla to ani Evropa, ani Afrika, ani moc arabské... Prostě nuda :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám se taky líbilo spíše v Turecku, Španělsku... :)

      Vymazat
  7. Krásné fotky, já letos cestovala jenom po Čechách :).

    OdpovědětVymazat
  8. Nádhera, nádhera, nádhera! Věřím,že jste sito moc užili. Miluji takovéto trochu exotičtější země a poznávání nových kultur, tohhle by bylo zkrátka přesně pro mě :D A dostávají mě ty kozy. To je oprvadu velká rarita. Nenapadlo by mě, že něco takového někde je :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se ráda podívám na nová místa, ale zas na druhou stranu, Turecko minulý rok bylo asi kapánek hezčí, i když vypadá téměř totožně.
      Ty kozy jsou parádní, měli jsme kliku, že jsme na ně narazili. :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...