Movie tip: Captain America - Návrat prvního Avengera


Dlouho tu nebyl žádný tip na film, naposled Vlk z Wall Street, který vlastně byl i prvním. Tak si dnes jeden ukážeme, konkrétně Kapitána Ameriku, na kterém jsem byla v pátek v Imaxu.

Anotace: Po katastrofických událostech, které Avengers prožili v New Yorku, žije Steve Rogers neboli Captain America ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera poklidně v ústraní ve Washingtonu, D.C. a snaží se přizpůsobit modernímu světu. Když ale dojde k útoku na jeho kolegu z organizace S.H.I.E.L.D., zaplétá se do pavučiny intrik, které ohrožují celý svět. Společně s Black Widow se Captain America pokouší odhalit stále se prohlubující spiknutí a současně se na každém kroku střetává s profesionálními zabijáky, kteří byli posláni, aby ho umlčeli. Když dojde k odhalení skutečné šíře zákeřného plánu, povolávají Captain America s Black Widow na pomoc svého spojence Falcona. Přesto se brzy ocitají tváří v tvář nečekanému a zdatnému nepříteli – Winter Soldierovi.

Upřímně mě tolik film nelákal, i když Marvel filmy mám ráda. Například Iron man je super, film Avengers taky, ale první díl Kapitána mě tolik nezaujal, vlastně vůbec. Nevydržela jsem ani do konce a šla spát, proto jsem na začátku tohohle dílu lehce tápala. Moc šancí jsem nedávala ani druhému dílu, i když jsem si řikala, že třeba bude lepší. No, nelíbil se mi.

Film má oproti ostatním docela inteligentní děj, jak řekl přítel, reálnej. A to se mi právě možná nelíbilo. Organizace S.H.I.E.L.D. a Hydra, mě to tolik nebavilo. Film mi moc neutíkal a přišlo mi, že se šíleně vleče. Přesto ale filmu nemůžu upřít super akční scény a docela i napětí.
Ovšem na herce se dívat dalo.Chris Evans mě překvapil tělem, vůbec se nezdá, že je takhle namakanej :D A Anthony Mackie alias Falcon mě zaujal nejvíc, moc pěknej chlap. Naopak Scarlett Johansson podle mě zrzavé vlasy vůbec neslušej. Samuel L. Jackson coby Nick Fury je mi také sympatickej.

Nenechte se mým hodnocením ale odradit, přítel byl z filmu nadšenej, to asi jen mě zkrátka Kapitán nesedí. A pokud se na film chystáte, neodcházejte před koncem titulků :) 
Hodnotim 3*

Viděli jste filmy nebo se chystáte?

Zajímá Vás tahle rubrika? Máme teď v plánu spousty filmů, tak zda má cenu o nich psát, i třeba o těch, které se mi tolik nelíbily. Případně také rubrika, kde bych ukázala pár starších filmů, které jsem v poslední době viděla?


4 komentáře:

  1. Mě osobně se nový Kapitán Amerika moc líbil (byla jsem na něj minulý týden v neděli, hned po premiéře). Já mám Marvel filmy moc ráda, od Hulka, přes Iron Mana až po tohohle CA. První díl se mi moc nelíbil, stejně jako tobě, ale vydržela jsem do konce, nějak mi to nedalo. :D Tohle už nebyl takový ten "slaďouš" z jedničky Steve Rogers, tohle už byl pořádný dospělák. Děj celkově byl opravdu takový reálnější (jak podotkl tvůj přítel) a musí říct, že ani minutu jsem se nenudila - akce střídala akci a to se mi moc líbilo. :) Já bych ho hodnotila 9/10. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem na něm byla už dvakrát, byla jsem z něj nadšená, a to jsem četla i komiksovou předlohu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem ho tedy ještě neviděla, ale plánuji to. Film vypadá hodně slibně. :)
    http://lenkaungrova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Ja sa na film teším, ale do kina sa nechystám, teraz si šetrím na iné filmy :D Každopádne som počula, že toto je ešte lepšie než jednotka a mne sa veľmi páčila aj tá, hoci samotného Kapitána nemám rada. Môj najmenej obľúbený Avenger :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...