Dovča II.část - Město Olomouc

Hezké úterý,
tak jsem tu s druhým výletním článkem. Sice jsme druhý den dovči byli v Olomoucké zoo, ale tu si necháme na příště. Myslím, že nejlepší bude první ukázat město. Olomouc je nádherná, plná zajímavých míst a památek. Pokud jste ještě v Olomouci nebyly, rozhodně návštěvu doporučuji.

Byli jsme ubytovaní v hotelu V ráji, stačilo vyjít menší kopec a dostali jste se do centra města na Náměstí republiky. Hotel byl docela fajn, hezký pokoj, koupelna, na které mi pouze vadil sprchový kout. K snídani jste dostali klasický lístek, ze kterého Vám udělali, co jste si vybrali. I kávu dle chuti a pak samozřejmě v jídelně stůl, kde už jste se obsloužili sami.

Jak jsem psala, od hotelu se dostane na Náměstí Republiky, kde se nachází například Kašna Tritónů a vpravo kostel Panny Marie Sněžné. Z náměstí Republiky jsme se vydali ulicí 1.máje až  k Přemyslovského hradu, kde jsme zkoukli i okolí, byli tam moc krásné domky.
Kašna Tritónů na Náměstí Republiky
Přemyslovský hrad
 

Oklikou jsme se opět dostali na Náměstí republiky a vydali se severojižním směrem do Wurmovy ulice..
Kostel Panny Marie Sněžné na Náměstí Republiky                                                                                     Wurmova ulice



Došli jsme ke katedrále sv. Václava, která je nádherná a mohli jsme nakouknout i dovnitř.
Katedrála sv. Václava
Kostel sv. Gorazda

Chtěli jsme zajít do botanické zahrady, bohužel už měla zavřeno. Už jsme byli docela nachození a hladoví. Hledat restauraci a další památky jsme šli přes Bezručovy sady, kde jsme i chvilku poseděli. Po schodech se dostanete do ulice, kde nachází vila Primavesi, kde jsme mysleli, že povečeříme, ale zas tolik se nám nezdála. Fotku vily uvidíte až níže.
Přes náměstí Na Hradě, kde můžete vidět sochu sv. Floriána a kapli sv. Sarkandra jsme se dostali až na Žerotinovo náměstí, kde najdete Arcibiskupský kněžský seminář...
Bezručovy sady
Kaple sv. Jana Sarkandra
Socha sv. Floriána
Arcibiskupský kněžský seminář


Došli jsme až na Dolní náměstí, kde jsme zas chvilku poseděli u sloupu Panny Marie a poté došli na Horní náměstí...
Sloup Panny Marie na Dolním náměstí
Vila Primavesi

Horní náměstí je jedno z největších a je správním centrem města. Mě okamžitě upoutala Arionova kašna, která je před radnicí. O kus dál je sloup Nejsvětější trojice, který se nachází na seznamu UNESCO.
Naproti Orloji najdete zmenšenou jakoby mapku města, seznam všech památek. Na fotce jsem se ale nějak mihla já a jak řekl Honza, kazím fotku :D
Arionova kašna
Sloup Nejsvětější trojice na Horním náměstí
Olomoucká radnice a Orloj
Caesarova kašna na Horním náměstí

Kostel jsme viděli již předchozí večer, jelikož hned naproti je Potrefená husa, kde jsme večeřeli. Fotka pod kostelem je pouze jeden komiks z několika, které pokrývali jednu zeď a těžko se nám vybíral ten nejlepší.
Kostel sv. Mořice

To je z města vše a večeře byla v restauraci Torture, která nás lákala zajímavými názvy jídel.Prostředí je úžasný, strašně se mi líbilo, navíc tam nebylo moc lidí. Co se týče jídel..dala jsem kuřecí steak s bylinkovou omáčkou, bylo to dobrý, ale spíše takový neurazí nenadchne, navíc brambory nebyly ani čerstvý..


Byly jste někdy v Olomouci? Jak se Vám město líbí?

12 komentářů:

  1. Pěkné fotky...v Olomouci studuju VŠ a myslím, že hezčí město neexistuje <3

    OdpovědětVymazat
  2. Fotky parádní, ty sady a masíčko na konci mě zaujalo nejvíc :D A v Olomouci jsem ještě nebyla :)

    OdpovědětVymazat
  3. V Olomouci jsem nebyla. Ale podle fotek se mi hodně líbí, že nejsou na každém kroku davy lidí jako v Praze a přesto je tam hodně památek :)

    OdpovědětVymazat
  4. V Olomouci jsem byla loni v červnu, psala jsem přijímačky na VŠ, ale je to hodně daleko. Taky se mi tam celkem líbilo, na jídle jsme byli u radnice v restauraci U Ceasara a doporučuji pro příště... :) Taky jsem byla pak hrozně unavená, prošli jsme podobné památky jako vy.

    OdpovědětVymazat
  5. Já bydlím přímo naproti Ráji! :D Ten činžák :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme Ti nejspis parkovali pred vchodem:D Skoda, ze se Tortura zhorsila, prostredi ma skvely:)

      Vymazat
  6. Jinak Tortura kdysi vařila dobře, ale poslední dobou nic moc. Příště bych doporučila Blues rock café, které je 5 minut od Ráje, a kde mají steaky a podobně :)

    Jinak, ty komiksy nejsou plakáty, ale jsou ručně nakreslené od vybraných tvůrců. Jedno odpoledne se tam v rámci Saudkovi výstavy sešli a každej ztvárnil podle svého jedno z děl, bylo zajímavé to pozorovat :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné památky :)) za želva je úžasná!
    Já jsem v Olomouci ještě snad nikdy nebyla :)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné fotky, tady ta Olomouc vypadá opravdu krásně, jinak se mi absolutně nelíbí spíše skladbou všechmožných pajzlů a vietnamců okolo náměstí...byla jsem tam několikrát a prostě to tam nemusím =(

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nějaký pajzly a vietnamci, to mi ani nepřišlo. Škoda no, mě přišla krásná :)

      Vymazat
  9. Olomouc miluji, je to jedno z mých oblíbených měst.

    OdpovědětVymazat
  10. Olomouc mám moc ráda, je to asi 80 km od mého rodného města. Mám ráda Hanáckou hospodu, mají tam výbornou valašskou kyselici (teda před pár lety aspoň to tak bylo) :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...