Dovča V.část - Rožnov pod Radhoštěm

Krásný začátek týden,
dnes se dostáváme k předposlednímu článku mé dovči a hlavnímu cíli. Poté, co jsme mrkli do Ostravské zoo a na Trojmezí, zamířili jsme do Rožnova pod Radhoštěm, kde nám šlo převážně o Radegasta.

Dorazili jsme až docela pozdě, tuším kolem osmé hodiny večer, takže ihned po ubytování jsme vyrazili hledat nějakou restauraci. Našli jsme Grillbar. Prostředí moc hezké, nebylo plno, jídla taky fajn. Jediné, co mi vadilko, tak šíleně pomalá obsluha. Než si nás slečna všimla, tak uběhlo snad čtvrt hodiny, ale aspoň byla milá. K jídlu jsem mělu pizzu, Honza opět nějaký steak a spokojenost. Poté ještě dal palačinku.

Byli jsme ubytovaní v hotelu AGH, už z dálky jsem řikala, jak je krásnej a to jsem ani nevěděla, že je to on. A pokoj, jen co jsme vešli, tak jsem byla unešená a nazvala ho nejhezčím hotelem, v jakém jsme kdy byli. Pokoj nádhernej, koupelna také, nejraději bych tam zůstala alespoň týden.


V sobotu nás čekala cesta na Radegasta, který se nachází ve Frenštátu na hoře Radhošť. Vypadalo to, že bude hezky, tak jsme si nebrali ani bundy. K Pustevnám Vás vyveze lanovka, cesta tvrdá přibližně 20minut a už na lanovce mi bylo pěkně chladno :D Pustevny jsou typické dřevěné stavby. Nejznámějšími jsou Libušín a Maměnka.Jak ale můžete vidět, nedávno Libušín postihl požár.

No a teď už nás čekal 1,5km na Radegasta a celkově 4km na Radhošť ke kapli sv. Cyrila a Metoděje. Když svítilo sluníčko, tak to bylo fajn, jakmile se zatáhlo, tak nám byla pořádná zima, přece jen je to v horách. Cesta je moc fajn, čekala jsem nějakou divočinu, ale téměř pořád jdete po krásné asfaltce. Cestou dolu jsem zvládla jít i v balerínách, jelikož jsem měla hrozný křeče v nohách z kecek.

Myslela jsem, že cestu dolů zvládneme pěšky, ale dali jsme přednost lanovce. Přece jen jsme si docela prošli a už byli promrzlý. :)

No a poslední den jsme samozřejmě nemohli vynechat Valašské muzeum v přírodě, Skanzen, které je rozděleno na tři části. Ihned, jak jsme přišli, tak měla začít prohlídka Mlýnské doliny, která je s průvodcem. Což nám přišlo zbytečné, vše, co paní řekla, jsme si mohli přečíst sami a téměř na vše řikala, že je to kopie, velmi záživné :D
Bohužel počasí tady už tolik nevycházelo a ke konci celého muzea jsme pořádně zmokli, takže ani město jsme pak neprošli.

Po Mlýnské dolině byla Valašská dědina, která je největší ze všech částí. Fotek ukážu jen pár, jelikož vše bylo hodně podobné.


Následovala třetí část a to je Dřevěné městečko, které je docela malinké, tam už jsme vyloženě mokli, ale přesto jsme si vše prošli. Mě se nejvíce líbil hřbitov, kde je spousta známých a významných lidí.
 

Po muzeu už nás čekala cesta domu, ale udělali jsme si ještě jednu zastávku. Tušíte kde? Prozradím, že se jedná o další zoo a ta Vás čeká příště v posledním výletním článku. :)
Byly jste někdy na Radegastovi či jen v Rožnově?

7 komentářů:

  1. Lanovku už nikdy nechci vidět jela sem sní o víkendu a myslela jsem, že umřu =D

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherný fotky!! Na Radegastovi jsem taky jednou byla, ale to jsem byla extra malá :D takže už si to skoro nepamatuju. No, ale díky za tip - to bych mohla navrhnout příteli, že by jsme se mohli na tyto místa jet podívat :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem vyrůstala přímo ve Frenštátu... pak jsem se ale přestěhovala.. Je tam krásně, hlavně ty hory :)

    OdpovědětVymazat
  4. Bydlím blízko Rožnova, ale na Pustevny jdu tak 1x za rok :D

    OdpovědětVymazat
  5. Překrásné fotky, hezčí jak z pohlednice :) Já tam byla cca 2 roky zpátky a ještě teď si živě pamatuju ten děsný kopec na tu rozlednu a cestu k sochám sv. Cyrila a Metoděje, ale šla bych tam zas. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tam to vyzerá, ale krásne, mám veľmi rada také starovidiecke domčeky :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...