Movie tip - Godzilla


Již jsou to tuším dva týdny, co jsem byla v kině na nové Godzille. Dříve jsem ale článek sepsat nestihla. Godzilla mě lákala již od minulého roku, kdy jsem viděla, že se chystá do kin. Godzilla z roku 1998 je film mého dětství, jako dítě jsem ho viděla tolikrát, že na tuhle jsem zkrátka musela jít.

Anotace: Nejznámější impozantní monstrum na světě se ve filmu postaví proti zlým nestvůrám ohrožujícím samou existenci lidstva, kterým vdechla život vědecká arogance lidí.

Trailer vypadal naprosto úžasně, takže jsem se na film opravdu těšila. I Honza ho chtěl vidět, takže jsme vyrazili rovnou na 3D, aby jsme si to pořádně užili. Ovšem pro mě film byl velkým překvapením, docela jiný, než jsem čekala nebo znala...

Pokud Vám Godzilla nic neříká, tak je krátký popis. Godzilla neboli Král netvorů, je to v podstatě dinosaurus, nejznámější Kaiju. Dinosauří mutant, který zmutoval kvůli radioaktivnímu odpadu z atomové bomby.
Avšak v tomhle díle je to stvoření, které vytvořila sama příroda a tím pádem má udržovat rovnováhu na zemi. V každé sérii se Godzilla liší.

Jestliže znáte Godzillu právě z roku 1998, tak se naprosto liší. Vůbec jsem to netušila, ale ona v podstatě s pravou Godzillou nemá moc společného. Nejvíce mě zarazila její schopnost atomový dech. Když začala zářit a z huby vypouštět "oheň, řikala jsem si, že tohle si mohli odpustit. Honza mi to pak i vysvětloval, že pravá Godzilla taková je. Zkrátka se teď bolestivě vypořádávám s tím, že to, co jsem znala byla jedna velká lež, hrozné poznání :D

Godzilla z 98 je monstrum, které pustoší město a ohrožuje lidi. V tomhle případě monstrum je Muto, což vypadá jak robotický hmyz. Naopak Godzilla je na straně lidstva a právě proti Muto bojuje.

Film je plný akce, napětí a i postavy jsou sympatické. Hlavně herec Aaron Taylor-Johnson, je to docela fešák, tak je se na co dívat. :)
Hodnotím 5*


Viděly jste film?

6 komentářů:

  1. Byli jsme na něm s přítelem a je to pro nás nejlepší film na kterým jsme kdy byli! :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Ten chlap je dost fešák, asi se na to musím jít podívat! :3

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se ten film moc líbil, přestože nejsem fanynka těch desítek starých Godzilla filmů. Právě ta Emmerichova Godzilla z roku 1998 je většinou Godzilla fandů nenáviděná, protože to vůbec není "ta správná Godzilla". Ale my jsme na tom vyrůstali, že jo. :) No zkrátka já si předem přečetla nějaké první dojmy, kde bylo psáno, že je to spíš pocta těm starým (pro hodně lidí úsměvným) klasickým Godzilla filmům, takže jsem trochu změnila svá očekávání a smířila se, že to bude místy asi i over-the-top, a nakonec se mi to moc líbilo.

    Teď byl co se akčních filmů týče fakt dobrý měsíc. Noví X-Meni byli super a pořád jsem ještě neviděla Na hraně zítřka, na které se moc těším a má dobré ohlasy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, na tom jsem vyrůstala. :) X-meni se mi nelíbili ti poslední, takže jsem na nových nebyla. A Na hraně zítřka jdu dneska :)

      Vymazat
    2. Jé, vždyť ti poslední byli super. :D James McAvoy a Micharl Fassbender = <3 :D

      Já jdu na Na hraně zítřka zítra. :D

      Vymazat
  4. Mě tyhle filmy vůbec neberou, ale ten fešák mě zaujal :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...