Movie tip - Na hraně zítřka


Ač sci-fi nemusím a akční filmy také nevyhledávám, tak v poslední době mi přijde, že se to lehce mění. Trailery na podobné filmy mě většinou zaujmou a do kina nalákají. A zrovna tenhle rok těch filmů je opravdu mnoho a zvlášť v tomhle období. Jak vidíte, mám tu pro Vás další movie tip a rozhodně nebude poslední.

Anotace: Příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, mimozemská rasa připomínající včelí kolonii, vytrvale útočí na Zemi, obracejí velká města v hromadu trosek a zanechávají za sebou miliony lidských obětí. Podplukovník Bill Cage (Tom Cruise), který nikdy nebyl v žádné bitvě, je bez cirátů degradován a s nulovým výcvikem a mizernou výzbrojí poslán splnit úkol, který není ničím jiným než sebevražednou misí. Během několika minut je zabit, předtím se mu však podaří zneškodnit Alphu. Ač se to zdá nemožné, procitne opět na začátku toho samého pekelného dne a je nucen znovu bojovat a zemřít... a tak stále dokola. Přímý fyzický kontakt s mimozemšťanem způsobil, že se dostal do časové smyčky a je tak odsouzen prožívat nelítostnou bitvu znovu a znovu. S každým dalším pokusem se však zvyšuje jeho odolnost a pohotovost a své rostoucí schopnosti dokáže v boji s Mimiky lépe využívat. Po jeho boku bojuje členka speciálních jednotek Rita Vrataski (Emily Blunt), která zlikvidovala víc Mimiků než kterýkoliv jiný bojovník na Zemi. Každá další bitva je pro Cagea a Ritu příležitostí najít způsob, jak mimozemské vetřelce porazit a Zemi zachránit.

Když jsem si projížděla kino filmy na csfd, na tenhle jsem tuším vůbec nenajela, ani abych se podívala na trailer. Nejspíše to bylo tím, že nemám ráda Toma Cruise a nechápu, co na něm všichni vidí. Je strašně ošklivý, stejně jako Brad Pitt mi moc neříká. Takže Tom mě na film nenalákal, naopak mě odradil. A Emily Blunt, tu pořádně ze žádného filmů neznám, nikde mě nezaujala. Film mě zaujal až v kině, kde jsem jednou viděla trailer a ten vypadal naprosto skvěle...

Film je natočen podle japonské knihy od spisovatele Hiroši Sakurazaka, samozřejmě tu u nás neseženete. Ráda bych napsala, že film je opravdu originální, ale podle komentářů a hodnocení do originality má daleko. Cestování časem vracení se stále do minulosti už v pár filmech bylo, ale to vůbec nevadí. Mě se film líbil a vůbec mě nenapadlo ho k něčemu přirovnávat.

Už téměř na začátku se dočkáme hromady akce, vojáků ve skvělé výzbroji a mimozemšťanů, kteří připomínají robotický hmyz. Co se mi hodně líbilo, že akční film je spojen s kapkou humoru. Některé scénky či hlášky byly opravdu vtipné a já se nečekané u filmu i několikrát zasmála.

No a jelikož tu máme hlavní hrdinku Emily Blunt, nesmí chybět i trochu romantiky. S tou se to ale nepřehánělo, takže se ze sci-fi nestává romantický slaďák. No a zrovna tady jsem si všimla, že Emily Blunt je poměrně sympatická a hezká. Bohužel na Toma Cruise jsem názor nezměnila a stále nepatří k hercům, které bych vyhledávala.

Film mě bavil od začátku do konce, rozhodně doporučuji na něj zajít, stojí za to. Jen myslím, že možná konec mohl být jiný. Řekla bych, že někdo z něj bude mít radost, jelikož se takový konec očekává a druhá půlka bude za takový konec nešťastná, jelikož očekává pravý opak. Mě se konec nelíbil, ale ten druhý by mi přišel více zajímavý a film by ve mně více zanechal.
Hodnotím 4*

3 komentáře:

  1. Super film, moc se mi líbil. A na Toma Cruise mám rozporuplný názor - líbí se mi jeho filmy, ale v reálu musí být úplně mimo, viz jeho scientologické angažmá.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsme na něm s přítelem byli a musím říct že dokonalost!!! :) Moc se mi líbil! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Provází mě podobné pohnutky. Toma Cruize nemusím, ale film mě v kině velmi zaujal podle traileru a mám v plánu na něj zajít, ačkoli mě sci-fi příliš nebere :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...