Jak se starám o svou pleť

Než Vám ukažu produkty, které používám k péči o pleť, asi by bylo vhodné říct, jakou pleť vlastně mám. K péči nepoužívám nic zvláštního a moje pleť ani žádnou speciální péči nevyžaduje. Naštěstí jí mám bezproblémovou, netrpím na akné, ani se mi pleť nemastí. Jen sem tam se mi objeví nějaký menší pupínek, ale to je většinou z něčeho, co mi ne úplně sedne, například krém.

Spíše se zaměřuji na hydrataci a produkty vyhledávám určené pro suchou pleť. Mívám hodně suchý nos, někdy je to ok, jindy zas samá suchá šupina. Nejspíš je to z celoroční rýmy, kterou mám a nos neustále odírám, tak trpí.

Asi začnu čištěním pleti. Čistící mléka, tonika a já nevím co ještě, jde trochu mimo mě. Make-up odstraňuji namokro čistícím gelem, takže rovnou při sprše odličuji. Momentálně mám čistící krém od Balei, který je určen pro suchou a citlivou pleť. Mám ho krátce, ale jsem zatím spokojená, do teď jsem měla pouze gely a krém je zas něco jiného.
Pokud nemám úplně dokonale odlíčené oči, tak sáhnu po micelárce, kterou používám i pokud nejsem doma. Například někde na dovče, ale i u Honzi se odličuji právě micelárkou. Vede u mě micelární voda Dermacol. Naprosto dokonale odlíčí i voděodolný make-up a nedráždí mi oči. Momentálně mám verzi pro mladou pleť, která obsahuje extrakt z mořské řasy, předtím jsem měla jinou verzi a obě jsou skvělé, jen tahle navíc voní.
Jen tak mimochodem, mamča nikdy žádná mléka apod nepoužívala, odličuje se pouze antibakteriálním mýdlem a pleť má bez jediné vrásky a já nevím čeho, spoléhám tedy i na dobré geny :D

Jak jsem psala, pleť mám spíše sušší, takže základem je hydratace a krémování. Momentálně mám doma tuhle dvojku od Dermacolu, která je omlazující a zmatňující. Je tedy jasné, že to není úplně pro mojí pleť, to omlazení budiž ok, ale zmatnění nepotřebuji. Nemůžu říct, že bych nebyla spokojená, ale například s tím vyloženě suchým nosem si krém neporadí. Co se týče krémů, tak nejvíce jsem byla zatím spokojená s Mixou a Vichy.
Na fotce vidíte i bio regenerační olej od značky Saloos, který nepoužívám tedy denně, ale spíše když chci pleti dopřát něco luxusnějšího a více hydratace. Mám verzi Bio argan revital, která je naprosto skvělá, je vhodná pro zralejší pleť. Na pleť mi působí dobře, je rozzářenější a mikrovrásky vyhlazenější.

Teď už spíše speciální péče a to jsou pleťové masky. Opět mám raději hydratační masku Le Chaton, která se nechá působit a pak se do pleti vetře nebo opláchne, jak chcete. Tohle mi naprosto vyhovuje. Masku nepoužívám nijak pravidelně, spíše když si vzpomenu. Používám ji večer na vyčištěnou pleť.
Pak tu mám vyhlazující slupovací masku od Avonu s rýží a japonským saké. Tu používám když chci pleť spíše vyčistit, jelikož je slupovací, tak odstraňuje odumřelé buňky. Tuhle slupovací masku používám minimálně, fakt jednou za čas. Já jsem asi na ty slupovací levá, ale jde mi to většinou špatně, akorát se u toho rozčiluji a navíc mi přijde hodně drsná, při slupovací mi tečou slzy :D Jak jsem psala, mám raději ty hydratační, které mají pro mě lepší způsob nanášení.

A jsme u konce, poslední dvojka. Miluji peelingy, ve sprše mi dělá společnost peeling od Himalaya Herbals, který je krémový. Za mě osobně by mohl obsahovat více zrníček a být drsnější, ale jinak ok. Opět nepoužívám až tak pravidelně, zase když si vzpomenu a jak mám čas, i když v poslední době se snažím dodržovat těch 2x, min 1x týdně. Po peelingu mám vždy dobrý pocit, že pleť mám takovou hebkou a vyčištěnou.
Jako poslední tu je bio obličejový balzám Saloos, konkrétně Argan Revital. Argan v kosmetice docela vyhledávám, od té doby, co jsem byla v Maroku ho mám fakt ráda. Balzámek nepoužívám čistě na pleť, ale místo očního krému. Kolem očí mám drobné vrásky (hrůza ve 22), ale hlavně trpím na kruhy pod očima. Ráno vstávám do práce docela brzy a i když chodím spát poměrně brzo, tak jsem neustále unavená a to se nejspíš podepisuje na těch očích. Balzámky Saloos mi ale od kruhů vždy pomohly a oční okolí vypadá mnohem lépe.

To je vše, snad Vás článek bavil a určitě budu ráda, pokud mi dáte nějaké tipy, o čem by jste si chtěly přečíst.
Jak se o svou pleť staráte Vy?

6 komentářů:

  1. Krásný článek :) Díky tobě jsem začala používat bambucké máslo na kruhy pod očima, kdysi jsi to nazvala ,,pandíma očima" a musím říct, že je tu skvělý pomocník :)
    Zvu tě na giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Dermacol micelární vodu jsem si hned zamilovala! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Dermacol micelárka je fakt skvelá, ja som si ju tak obľúbila, že ju kupujem skoro neustále, aktuálne síce mám iné micelárky, ale k tejto sa určite vrátim, pekne vonia, dobre odličuje a čo je pre mňa podstatné nezanecháva na pleti mastný povlak. Na ten krém od Balei pozerám v obchode takmer vždy ale vždy ma odradí typ pleti, ta moja je mastná a ešte stále mám akné takže neviem či by to bolo úplne pre mňa.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš mastnou, tak bych spíáše sáhla pro produktu na mastnou, i takové Balea má. Koukala jsem a právě mě odradilo to, že jsou na mastnou, tak jsem sáhla po tomhle :)

      Vymazat
  4. Moc hezký článek :-). Já osobně mám moc ráda Dermacol a všechny jeho přípravky. A od Baley mám doma také nějaké produkty. Jinak co se týče mé péči o pleť, tak se jí snažím věnovat docela dost. Nemám úplně problematickou pleť, ale v poslední době se mi objevily takové pigmentové skvrny a jsem z toho trošku nešťastná. Kdyby měl někdo nějaký tip, jak se jich zbavit, budu moc ráda.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...