Liberec 6.9. - 7.9. 2014

Jak jsem již slibovala minulý týden, mám pro Vás další výletní článek. Udělali jsme si s Honzou o víkendu výlet do Liberce, kam jsme chtěli  hlavně do zoo a na Ještěd. Také jsme ale navštívili IQLandia. Kdyby to šlo, tak snad jezdím každý víkend někam :)

Jinak jsem zvětšila velikost fotek na extra velké, budu ráda, když mi napíšete, jaká velikost je pro Vás lepší. :) Podle mě to přidává na kvalitě fotek, lépe je vidíte, což je těch výletních super, když jde především o fotky, ale zas na druhou stranu je článek snad nekonečný. Furt nad tím přemýšlím a asi tahle velikost bude jen výjimečně, co myslíte?

Vyrazili jsme v sobotu dopoledne a rozhodli se, že prvně navštívíme zoo. Ke konci zoo nás chytl obrovský slejvák. Naštěstí to bylo fakt na konci, takže jsme přišli jen o jídlo, těsně před stánky začalo pršet, a i když to vypadalo na přeháňku pouze, rozpršelo se tak moc, že i slunečníky byly na houby. Oblečení jsme mohli ždímat, takže bylo jedno, zda zmokneme ještě více a vyrazili pryč. Před zoo na ulici se ale držela voda, kterou jsem měla až nad kotníky, prostě pecka. Takovýhle déšť jsme snad ještě nezažili a místo IQLandie vyrazili na hotel, kde se vše dalo sušit, měla jsem promoklou komplet i tašku a spodní prádlo :D

Jinak co se týče zoo, jako malá jsem tam byla každý rok, máme za Libercem chalupu. Posledně jsem tam byla snad před šesti lety s kamarádkou a zoo nás nijak neuchvátila, navíc jsme ji během chvilky měly prošlou. Bohužel ani teď se mi tolik nelíbila, Honzovi také ne. Ostatní zoo, které jsem zatím navštívila, byly mnohem hezčí.

 


Ubytovaný jsme byli v hotelu Pytloun. Hotel zvenku vypadá krásně a z pokoje jsem byla nadšená. Navíc v pokoji na nás čekal i lísteček s přáním hezkého pobytu. Celkově hotel působí milým a osobním přístupem. Jen bohužel měl miniaturní koupelnu, kde se nedalo pomalu ani hnout a nebylo tam ani místo na věci.
Součástí hotelu je restaurace, kam jsme večer plánovali jít na véču. Interiér restaurace je překrásný, moc se mi líbila a jídlo také dobré. Ráno jsme měli i snídani a výběr byl veliký, na přání Vám udělali i teplou snídani, snídaně za mě na jedničku.


Druhý jsme po snídani vyrazili na Ještěd, počasí naštěstí přálo, bylo krásně. Lanovkou jsme jeli na Skalku a poté procházkou přímo na Ještěd. Zpátky to samé.

No a po Ještědu nás ještě čekala již zmiňovaná IQLandia, což je science centrum. Centrum má asi pět pater a v každém najdete něco. Živly, člověk, voda, věda v domě a další. Téměř vše si můžete vyzkoušet. Zažijete tu zemětřesení, vichřici, zjistíte jak vzniká tornádo. Můžete si popovídat s robotem, zkusit různé testy... Tohle je opravdu zábava na celé odpoledne, v neděli ale mají pouze do pěti, takže jsme jen tak tak stíhali. Určitě je to zajímavé, ale za cenu 230Kč mi vadilo, že spousta toho nefungovala.


Byly jste v Liberecké zoo? Jak se Vám líbila?
Případně navštívily jste IQLandia?

8 komentářů:

  1. Krááásne fotky, ten slon je super :D

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké fotky, na Ještědu jsem byla, vlastně i v zoo :-) A myslím si, že tahle velikost fotek je lepší :-)

    OdpovědětVymazat
  3. V Liberecké zoo jsem ještě nebyla, ani na Ještědu ani v IQLandii :). Ale z fotek bych se tam moc ráda podívala, je tam krásně. Sice je článek delší, ale mě se víc líbí ty větší fotky
    VERU-LIFE

    OdpovědětVymazat
  4. Opět naprosto báječné fotky! Asi se tím inspiruji na jarní výletování :-) Jinak v Liberecké ZOO nejvíc miluji bílé tygříky!

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné fotky a tá ZOO vyzerá úžasne :)

    OdpovědětVymazat
  6. Téééda, musel to být super výlet, úplně závidím. Do Liberecké Zoo se taktéž chystáme, ale s takovýmhle počasím se tam dostaneme nejspíš až zjara. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Mě iQLandia hrozně zklamala, byla jsem tam asi týden po otevření a už spousta exponátů nefungovala a byla rozbitá. Také mi vadí otevírací doba, mají otevřeno opravdu krátce.

    OdpovědětVymazat
  8. Já v Liberci studuju, takže jsem také v zoo i na Ještědu byla :-) Zoo mě také docela zklamala, je fakt malinká. V IQLandii jsme ještě nebyli, ale chystáme se tam.. už jsme byli v IQ parku a ten byl fajn :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...