Movie tip: Annabelle


Anotace: John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle.

Na Annabelle jsem se těšila opravdu dlouho. Podobné horory mám ráda, tenhle je navíc od stejného režiséra jako V zajetí démonů, což byl pro mě po dlouhé době horor, který za něco stál. Pokud jste ho neviděli, ani o něm neslyšeli, tak je to film podle skutečných událostí, příběh vyšetřovatelů paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenových. Stejně jak říká text na posteru, než bylo V zajetí démonů, byla panenka Annabelle, kterou jste dokonce v předchozím hororu mohli vidět ve sklepě, kde Warrenovi hlídají všechny podobné předměty.

Honzovi se samozřejmě moc na film nechtělo a vypadalo to, že se mě snaží od něj také odradit. Hodnocení na CSFD nemá nijak úchvatné a komentáře už vůbec ne. Byl filmem znuděn ještě před příchodem do kina a v sále ještě více, jelikož to tam vypadalo jako školní představení, samí puberťáci.

Přišlo mi, že film není až tak strašidelný, jako spíše napínavý. Jsem docela lekavá, takže jsem v sedačce seděla celá ztuhlá a občas mhouřila oči, abych se moc nelekla. Samozřejmě s Honzou to ani nehlo, neustále kecal a říkal, co přijde. Ano, film je docela předvídatelný.

Já osobně nemám panenky ráda, jde z nich hrůza, sice sama mám v pokoji pár klaunů na houpačce, ale asi jak je mám odmalička, tak mi nevadí. Naopak mi vadí porcelánové panenky, které má mamča. Jen jednou mi je dala do pokoje a panenky okamžitě letěly pryč, v jedný místnosti bych s nimi nespala. Myslete si, že jsem blázen, ale opravdu se jich bojím a to ani nemluvím o tom, jak strašidelně vypadají červené oči, divné obličeje, zlámané podpatky.

Klasický horor, u kterého si řeknete, že si za to postavy můžou samy. Sbírat panenky a ještě takové, které opravdu vypadají příšerně. A jestliže ji vyhodí a panenka se najednou objeví v krabici a jim to není divné a rozhodnou se jí ji nechat, tak si přímo o něco koledují.

Panenka Annabelle je na pohled vážně strašidelná, bohužel to je ale tak vše. Když do domu Formenových vtrhnou vyznavači Satana, kteří se snažili vyvolat démona, jedna ze členek sekty zemře právě s panenkou v náručí. Ono pak nejde ani tolik o to, že panenka je posedlá, ale že to, co se snažili vyvolat skutečně vyvolali a to si žádá něčí duši. Samotná panenka pak ani nemrkne, nehýbe se, nic. Pro mě to je trošku zklamání, čekala jsem vraždící, posedlou panenku. Místo ní se tam najednou zjeví postava rohatého démona, což film trošku zabilo (stejně jako mi podobná postava zabila Insidious).

Když to shrnu, je to průměrný horůrek, který neurazí, ale ani nenadchne. Na to, že jsem na filmu byla v kině, kde atmosféra je podle mě na horor skvělá, lekla jsem se pouze jednou a to ani nijak moc. Sice mi to nepřijde až takový brak jak někteří píšou na CSFD, ale ani žádný zázrak, bohužel.
Hodnotím 3*


7 komentářů:

  1. Na Anabelle jsem byla před týdnem, když jí začali dávat v kinech a za mě tedy také nic moc. V zajetí démonů bylo o 100% lepší.

    OdpovědětVymazat
  2. To já se hororu bojím a ani na žádné nekoukám ani nechodím do kina :) Jsem hrozný strašpytel
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  3. Horory nesnáším, takže by mě na to do kina nikdo nedostal :D

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
  4. Mě se třeba děsně líbily oba dva díly Insidious :)


    Králík v krabici

    OdpovědětVymazat
  5. Teda, tak to si raději na svůj list co shlédnout nezapíšu.. pak bych se beztak týden bála jít sama v noci na záchod :D :D

    OdpovědětVymazat
  6. Na film V zajetí démonů mě loni vzal manžel na naše výročí svatby. Dost jsem se bála. Přiznám se, že sama bych vybrala jiný film, rozhodně ne horor.

    OdpovědětVymazat
  7. Achjo, já jsem čekala od Annabelle něco novýho, dobrýho... Nemám ráda tyhle předvídatelný horory a hloupý postavy s iracionálním jednáním (novej barák, něco rachtá ve sklepě/na půdě, nefunguje světlo, dítě tvrdí, že vidí ducha, ale ne, my tady zůstaneme klidně potmě! :D).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...