Christmas tag

Krásné úterní ráno,
žádná recenze, nebudeme rušit to kouzlo Vánoc a vrhneme se na článek v podobě tagu. Tag tu dlouho nebyl a vánoční je super. Už jsem ho viděla na několika blozích, tak nemůžu zůstat pozadu, sama mám tyhle články ráda. Jinak máte už vše na Vánoce nachystáno? Nakoupené a zabalené dárečky, stromeček..?
Zítra Vám možná spolu s přáním krásných Vánoc ukáži nějaké vánoční dekorace a prozradím Vám, že Vás čekají rovnou dvě giveaway, během svátků mám blog narozeniny, takže mám nachystaný balíček :)

1.  Jaký je tvůj oblíbený vánoční film?
Tak to je jednoduché. Miluji Grinche. Bez toho si nedovedu představit Vánoce. Ale vánočních filmů mám ráda mnohem více - Sněhová královna, Sám doma, Střihoruký Edward, Vánoční prázdniny, Jack Frost.
Miluji i české pohádky, ale spíše ty starší, klasické - Popelka, Třetí princ, Jak se budí princezny, Princ a večernice...


2. Nejoblíbenější vánoční jídlo?
Tak samozřejmě cukroví. Z toho bych během Vánoc mohla být živa. Perníčky, hnízda, linecké, mám ráda skoro všechno a ládovala bych se tím od rána do večera. Na štědrovečerní večeři se ale těším na kapra.


3. Jaký typ baliče dárků jsi: profík nebo amatér?
Určitě amatér, kolikrát se u toho vztekám a nakonec to dám zabalit mamče. Nejlépe jdou balit knížky, ale jakmile má dárek divný tvar, tak s tím bojuji. Většinou balím do nějakého veselého papíru, ovážu mašlí a hotovo.


4. Jaký byl nejlepší dárek, jaký jsi dostala?
Upřímně netuším, mě dělá radost každá maličkost a nedokážu říct jeden dárek, který by byl mnohem lepší než ty ostatní. Mám radost z každého. Ale pokud bych měla něco říct, tak třeba foťák či přenosné dvd, které je růžové se srdíčkama :D Jo a jako dítě jsem měla šíílenou radost z Furbyho :D


5. Jaké štědrovečerní tradice dodržuješ?
Tak to vlastně asi jen ty základní, sváteční večeře a rozbalování dárků. Pak ještě celý večer sedíme celá rodina pospolu, sledujeme pohádky, povídáme si apod.

Ale během dne je těch tradic více. Každý rok se dopoledne scházíme s kamarádkou a jdeme do místní hospody na kafe :D Každý se vždy divý, že Štědrý den trávím v hospodě, ale tahle tradice začala již před x lety, nic jiného nebylo otevřeno na Vánoce, jen ten pajzl s hnusným kafem. Teď už to takový pajzl není, kafe je také lepší (nebo jsme si zvykly), dokonce už si nás tam pamatují a vědí, že chodíme jen jednou ročně zrovna na Vánoce. Ani letos tradici neporušíme, zajdeme na kafe a předáme si dárečky.


6. Dáváš si novoroční předsevzetí?
Nedávám, je to podle mě blbost. Stejně myslím, že většina žádná novoroční předsevzetí nedodrží. Sama vím, že bych to nedodržela, takže tohle jde mimo mě.


7. Kdy ses dověděla pravdu o Ježíškovi?
Já na Ježíška věřím stále. Dárky nosí u nás Ježíšek, u Vás ne? :D


8. Oblíbená vánoční vůně?
Určitě vůně perníčků, skořice, zkrátka ty klasické vánoční. Ale miluji i vůni arabesek :)


9. Bílé nebo barevné svíčky na stromečku?
Na stromečku určitě bílé. Jinak mám ráda i barevné, například v okně, nebo i na stromku na zahradě, ale na klasickém stromečku doma rozhodně bílé.


10. Jaké vysněné místo bys o Vánocích navštívila?
Přímo na Vánoce? Žádné, ale například o svátcích bych klidně zajela do Vídně, Drážďan, prostě na klasické vánoční trhy načerpat tu vánoční atmosféru. Ale Praha také není špatná.


Co Vaše vánoční tradice, oblíbené vůně a jídlo?

4 komentáře:

  1. Já ještě dnes musím sehnat jeden poslední dárek.:)
    Pěkný článek.:))

    OdpovědětVymazat
  2. Také říkám že Grinch k Vánocům patří a zrovna teď na něj v televizi koukám :) Dívala jsem se na něj vždycky pravidelně každé Vánoce s kamarádkou a zůstalo mi to do teď, zkrátka je tam výborná vánoční atmoška :).

    OdpovědětVymazat
  3. Grinche mám taky ráda :) a balení dárků divných tvarů taky nesnáším :D. To my se vždycky najíme, zazvoní zvoneček, jdeme ke stromečku, zazpíváme koledy a pak rozbalujeme dárky :). A moje nejoblíbenější cukroví jsou zase marokánky
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. Grinch je pro mě snad víc vánoční než Tři oříšky pro Popelku :)
    http://chickflickcherry.blogspot.cz/2014/12/vanocni-opi-giveaway.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...