Movie tip: Kingsman: Tajná služba


Anotace: Tajní agenti organizace Kingsman nepotřebují mít na konci svých jmen žádné nuly. Tato špionážní služba je oproti jiným britským službám rozhodně nevládní a pochopitelně supertajná. Počet jejích agentů je pevně daný a za každého, který odešel (většinou nedobrovolně a bolestně), nastoupí pečlivě vycvičený a otestovaný nováček, kterého doporučí některý z agentů ve službě. Právě díky tomu se do výběrového systému dostávají hlavně synové významných rodin. Výjimkou z pravidla se stane až Gary „Eggsy" Price (Taron Egerton), který je obyčejným klukem vybaveným vysokým IQ, nedokončeným výcvikem u mariňáků a oceněný krajskou cenou za gymnastiku. Nyní ale tráví většinu času na ulici, je nezaměstnaný a má nakročeno do kriminálu.
V pravou chvíli mu nabídne novou životní šanci jeden z agentů Kingsman – superšpión Harry Hart (Colin Firth), který nejen vypadá, ale také se chová jako pravý anglický gentleman. Aspoň většinou. Někdy to prostě nelze. A protože se jedná nejen o vtipný, ale i napínavý film, potřebujeme pořádného hlavního padoucha. Je jím Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), miliardář a bojovník za ekologii zbavený iluzí. Nesnáší pohled na krev a chystá se odrovnat opravdu velké množství obyvatel naší planety. Díky tomu ji chce zachránit a obětavě při tom nehledí na ztrátu žádného cizího života. Pomáhat mu s tím bude Gazelle (Sofia Boutella), inteligentní krasavice s amputovanýma nohama, místo kterých má smrtící běžecké čepele. Podaří se Harrymu a Eggsymu včas odhalit pravdu o Valentinově důmyslném ďábelském plánu a zastavit ho?

Na začátku roku, když jsem projížděla kino premiéry a koukala, co v následujících měsících bude dávat, přišlo mi, že to bude hodně slabý rok. Teď se mi ale naopak zdá, že bych mohla být v kině hned několikrát za měsíc a stále mě toho zaujímá víc.

Jedním z filmů, které momentálně běží v kinech je Kingsman. Upřímně jsem tenhle film naprosto přehlédla, vůbec jsem si nevšimla, že by něco takové mělo dávat, až když mi Honza poslal odkaz s profilem na csfd.

Když jsem si pustila trailer, vůbec mě film nezaujal. Dokonce jsem ani nevydržela trailer dokoukat. Film má ale momentálně 88% a je dokonce hodnocen jako 106 nejlepší, jeho úspěšnost stále roste.

Colina Firtha  mám poměrně ráda, ale spíše ho vidím v romantických filmech, takže jako špiona jsem si ho nedovedla moc dobře představit. Jelikož ale ztvárňuje roli špiona gentlemana, nosící obleky s kravatou či motýlkem a elegantní deštník, role mi k němu skvěle sedla. Ve filmu jsem si ale všimla, že poměrně zestárl. No jo, přece jen je mu přes padesát a od dob Bridget Jones uplynulo již čtrnáct let a od pana Darcyho dokonce dvacet. To ovšem ale nic nemění na tom, že je to skvělý herec.

Mladou krev tu představuje Taron Egerton s rolí Eggsyho. Taron moc filmových rolí na kontu nemá, ale já doufám, že tenhle film to změní, protože mi přišel naprosto skvělý a já se určitě ráda mrknu na jeho další role.

Trošku jsem se bála, že se v kině budu nudit. I přes velké hodnocení jsem nečekala, že by mě film bavil a že by se mi líbil jeho humor. Podle traileru to vypadalo jako něco mezi filmem Muži v černém či URNA: Útvar rozhodně neživých agentů. Pro mě to jsou průměrné filmy, ze kterých si na zadek nesednu. Muži v černém sice špatní nejsou, ale nadšená jsem také nebyla.

Od Kingsmana jsem tedy čekala špionážní blbost s britským humorem, který mi není až tak blízký. Jsem ale moc ráda, že jsem se spletla a film mě tedy jen mile překvapil.

I když ale překvapil v dobrém slova smyslu, neobešel se bez scén, které mi přišly nechutné a trapné. Totiž scény, kde se odřezávají ruce a další končetiny těla, nože v jednom kuse bodají a krev stříká na všechny strany či dokonce některé části vybuchují, se mi zkrátka nelíbí a přijdou mi vyloženě trapné, i když je to humorně pojaté a mělo by to možná spíše pobavit. Tohle prostě nemám ráda a většinu filmů to u mě sníží. I když možná pro někoho opravdu vtipné, za mě ne.

Jinak ale film je opravdu zábavný. Každou chvilku se smějete a jiné chvilky vybuchujete v záchvatu smíchu. Bylo tam pár scén, které mě opravdu hodně pobavily. Takže pokud chcete film, u kterého se vážně zasmějete, tak myslím, že tenhle je ten pravý. K tomu spousta skvělých a známých herců a člověk už se moc nediví, že má tak skvělé hodnocení. Určitě doporučuji na film zajít či se na něj alespoň časem podívat doma. Určitě za shlédnutí stojí.
Hodnotím 5*


Chystáte se na film, láká Vás?
Nebo už jste ho viděli?

5 komentářů:

  1. Byla jsem na tom v sobotu a královsky jsem se pobavila. :D Jinak na filmy tohoto režiséra chodí jeho fandové právě pro to nekorektní nadsazené násilí, které mě bavilo, přestože násilná osoba vůbec nejsem. Protože se film nebere vůbec vážně a akční scény se navzájem předhánějí v brutální kreativitě. Nebo kreativní brutalitě? :D No natočené byly fakt efektně a já věděla dopředu z trailerů, do čeho jdu. Jinak krváky nevyhledávám, ale na tenhle film i na ujeté akční scény jsem se těšila už pár měsíců zpátky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja se asi uplne neradim mezi jeho fandy. Podobne ujete sceny se mi nelibi v zadnem filmu, ale jak jsem psala, ma to byt humorny a pro spoustu lidi urco bude.
      Nic to ale nemeni na tom, ze film je skvely a take jsem se bavila, i kdyz u jinych scen ;)

      Vymazat
  2. Minule keď si napísala o ďalšom článku tak som si myslela,že to bude 50odtieňov ale chvalabohu super. Colin Firth patrí k mojím obľúbencom , nechám sa asi nalákať do kina ,ďakujem :)
    http://onkasmagazine.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem rada, ze nejsi zklamana :D Urco na film zajdi, snad se Ti bude take libit :)

      Vymazat
  3. Jé, zrovna před pár dny jsem viděla trailer a narozdíl od Tebe mě i ten zaujal! :D Na tohle si budu muset zajít! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...