Movie tip: Ghoul


Anotace: Trojice filmařů se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o kanibalismu. Strašlivý hladomor v letech 1932-1933 tu dohnal spoustu lidí k děsivým činům. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem jednoho z nejzvrácenějších zločinců novodobé historie, kanibala Andreje Čikatila. Během 12 let spáchal přes padesát brutálních vražd, při nichž své oběti částečně snědl. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrávalo. V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se z filmařů i jejich doprovodu však brzy stávají nedobrovolní vězni. Stísněný pocit ve zdech domu se mění v děsivá setkání s jiným světem. Ze záměru natočit dokument se stává hrůzyplný boj o život. Nikdo netuší, kdo nebo co je TAM VENKU..

Když jsem prvně viděla billboard na tenhle film, zaujal mě. Teprve poté jsem si všimla, že ho režíroval Petr Jákl, to už mě trošku odradilo, české film až tolik nevyhledávám. Jenže o Ghoulovi se najednou začalo všude psát a mluvit, takže jsem se mu stejně nevyhla a docela mě i lákal...

..lákal, ale ne do kina. Jenže Honza měl vouchery na 3D, které už pomalu končily a jediné, co v kině je, je právě Ghoul. Jenže když jsem četla, jak spousta lidí během premiéry odešla ze sálu, protože to nezvládla a brácha mi tvrdil, jaký je to krvák, že se tam v jednom kuse požírají a dokonce se bál jít i domu sám, tak jsem se filmu také bála.

Horory či thrillery mám ráda, ale ne krváky. Navíc když jsem si představila, že se ve filmu budou požírat, tak jsem z toho opravdu měla strach, film o kanibalismu určitě není pro mě a já se viděla, jak během filmu budu mít zavřený oči či rovnou odejdu.

Je to natočený jako dokument, pokud jste viděli horor Záhada Blair Witch, tak tohle je na ten samý princip. Mě osobně tu přišlo naprosto zbytečný 3D, to jsem téměř nevnímala. Naopak Honza tvrdí, že třeba scény v lese nebyly ve 3D špatný. Pokud čekáte zvrhlý film, kde budou kusy odkousnutých těl a potoky krve, tak budete zklamaní. Brácha si asi spletl film :D Ghoul byl jiný než jsem čekala, bohužel nemůžu říct, že jiný v dobrém slova smyslu.

Jsem ráda, že se herci navzájem nežrali, krve tam je naprostý minimum. Krev vážně nezvládám a tady jsem neměla nejmenší problém. Co ale ve filmu najdete, tak pár slušných lekaček. Uznávám, že jsem byla napnutá a párkrát se pěkně lekla, i když jsem neustále mhouřila oči.

Bohužel ale nemůžu říct, že bych z filmu byla nadšená. Přišlo mi, že se vleče, přitom má necelou hodinku a půl. Parádní je určitě atmosféra, Ukrajina, opuštěný děsivý dům v lese, příběh zajímavý, super lekačky, ale mě to prostě nechytlo. Navíc herci mi vůbec nepřirostli k srdci, což je špatný, když je Vám jedno, co se s nimi stane.

Za mě podprůměrný horor, označení thriller je podle mě mimo. Na druhou stranu, na českou produkci je to slušný horor, řekla bych. Ovšem znovu se na to určo nepodívám a kdybych to neviděla, tak také o nic moc nepřijdu.
Hodnotím 2*

Láká Vás film Ghoul?
Viděli jste ho, jak se Vám líbil?

3 komentáře:

  1. Tak já jsem přesně antityp na takovej film - nenávidím hororovou atmosféru, psychárny a lekačky :D Ale příteli by se to mohlo líbit, posílám mu odkaz :)

    OdpovědětVymazat
  2. zítra se mrknem :D

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem dlouuho zvažovala, zda na to zajít či nikoliv. Nakonec jsem na to nešla, ale věřím, že až najdu nějakou obět, která by na to koukla se mnou, tak neodmítnu a mrknu :)
    ...//Instantní krása//...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...