Dovolená - I.část: Berlín

Hezký den,
konečně Vám přináším první článek týkající se dubnové dovolené. Na články z Berlína jste se těšily, tak snad se Vám budou líbit. Jelikož fotek mám šíleně moc, jak jinak, tak článků bude určitě více.

V Berlíně jsme strávili čtyři dny, přesto mám pocit, že jsme toho viděli strašně málo a určitě bych to na ještě jednu návštěvu viděla. Hlavně nám přišlo, že všechno je strašně daleko od sebe, furt jezdíte někam metrem, většinu času jsme byli na cestě. Přesto jsme byli každý den úplně uchození. Mě navíc v den odjezdu začalo bolet v krku, takže jsem první dny prosmrkala, propšíkala, no prostě paráda. Už to začíná být tradice na dovolené.

Do Berlína jsme jeli v neděli po obědě, ubytováni jsme byli v hotelu Atlantic. Hotel se nachází v hezké čtvrti, v jižní části Berlína v ulici Zadekstrasse, takže nehrozilo, že by jsme zapomněli, kde bydlíme :D Měli jsme to jen kousek k metru Britz-Süd, případně autobusu, odkud jsme se dostali v pohodě někam do centra.

Co se týče hotelu, tak byl fajn. Takhle na přespávání určitě stačil, co mi ale vadilo, tak docela velký hluk z chodby, vše bylo dost slyšet, to samé zvenku. Také naprosto nesmyslné otevírání dveří, já nebyla schopná se dostat do pokoje.Ale jinak fajn, průměrný hotýlek, kde bych se klidně ubytovala i příště.


Jelikož jsme dorazili až k večeru, na nějaké větší poznávání města už to nebylo, přesto by byla škoda sedět doma. Proto jsme vyrazili, už ani nevím, kam jsme to původně chtěli, ale vystoupili jsme omylem jinde, na Potsdamer Platz, což se nakonec vyplatilo. Honza byl nadšený a neustále fotil. První cesta metrem pro mě byl zážitek, jet sama, tak mám asi hodně nahnáno, i když nejspíš zbytečně, ale upřímně, těch individuí, co v metru bylo. První večer se mi fakt cesta nelíbila, ale za těch pár dní si člověk zvykne :D

Takže jako první tu pro Vás mám večerní fotky z Potsdamer Platz (Postupimské náměstí), kde se nachází spousta výškových budov, nejnavštěvovanější kino v Berlíne, každoročně se zde koná filmový festival, Legoland a pokud půjdete dále, narazíte i na Filharmonii.


To je pro dnešek vše, zítra se ale se mnou podíváte do berlínské zoo.
Byly jste v Berlíně? Jak se Vám líbil?

12 komentářů:

  1. Pěkný článek a zvláště pak fotky.
    Jak na Tebe působil Berlín. Já ho znám, ale jsem na rozpacích. Pojedu tam začátkem června.
    Zvu tě na můj blog.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na tom podobne, libil se mi, pamatky krasny..Ale jak jsem psala, vsechno mi prislo daleko od sebe a z Vidne jsem loni byla nadsena vice.

      Vymazat
  2. Berlin sice nema taky genius loci ako napr. Pariz, alebo Praha, ale som rada, ze som ho mohla zazit na zivo. Postdamer Platz na mna zaposobil asi najmenej. Naopak Zoo ci Brandenburska brana boli pre mna velmi zaujimave. Sokom bol Alexanderplatz, ktory sa spomina asi v kazdej ucebnici nemciny a ono to je uplne male pseudosocialisticke namesticko. A najlepsie nakupy boli v Peek and cloppenburg.
    /kaviareň/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alexanderplatz jsi vystihla naprosto dokonale. Na zoo se muzes tesit ve ctvrtek a pamatky dalsi snad v sobotu :)

      Vymazat
  3. Zadekstraße :D jsem prdlá, ale to mě pobavilo. Já jsem byla v Berlíně asi jen na dva dny a vůbec se nedalo stihnout vše.. je tam mnoho památek a než se člověk zorientuje, tak to také zabere čas. Mě nejvíce zaujala Brandenburger Tor (jak jinak).. Na Postdamer Platz jsem nebyla..

    Ale je fakt, že na to, jak mám Německo ráda a snad na všech místech, kde jsem kdy byla, se mi neskutečně líbilo, tak jsem viděla hezčí města než Berlín. Na můj vkus je to hooooodně posprejované město, a řekla bych, že atmosféra večer je tam lepší než ve dne :D Ale stejně bych tam jela hned znova :D

    Ketrin Fl ~ Call me Ketrin blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja bych klidne take jela znovu, abych i toho videla vice. Bohuzel ale nemuzu rict, ze bych byla vylozene uchvacena.

      Vymazat
  4. Zadekstrasse je dobrý :-D :-D
    Super fotky, já zatím v Berlíně nebyla, tak jsem se ráda koukla. Zaujala mě i ta svítící lavička :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Nejvíc se mi líbí žirafa a fotka s medvědem :)

    OdpovědětVymazat
  6. Berlín jsem zatím ještě nenavštívila. Určitě to muselo být zajímavé, já miluji cestování a to kamkoli. Krásné fotky. Já když někde jsem na dovolené, připadám si jako asijský turista který fotí všechno kolem sebe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také miluji cestování, kdyby to šlo, jsem furt někde a též fotíme snad vše :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...