Dovolená - II.část: Berlínská zoo + Aquarium, Breitscheidplatz

Hezký den,
vítám Vás u druhého článku z Berlína. Pokud jste propásly ten první, tak to můžete napravit zde. Jelikož s Honzou oba máme rádi zoo, tak bylo jasné, že si nenecháme ujít ani tu berlínskou. V Berlíně najdete zoo dvě, samozřejmě jsme navštívili obě. Dnes to bude ale o zoo, která se nachází na Hardenbergplatz a jejíž součástí je i aquarium. Aquarium je sice součástí, ale vstupenky se platí samostatně, takže je jen na Vás, zda chcete vidět oboje. Podle mě se určitě vyplatí mrknout i do toho aquaria, když už tam jste.

Tohle je nejstarší zoo v Berlíně a patří k nejnavštěvovanějším zoo na světě. Najdete v ní přes 1500 druhů zvířat. Já byla ze zoo nadšená. Co se týče prostředí, tak patří mezi ty nejhezčí, co jsem viděla. Nádherné výběhy, to samé pavilony. Třeba pavilon hrochů je naprosto skvělý, půlka pavilonu džungle, druhá vodní nádrž. Kam se na to hrabe nový pavilon v Praze.

Moc hezká je i dětská kontaktní zoo. Joo, přiznávám, mám tohle ráda. Jakmile můžu se zvířaty komunikovat, jsem spokojená a stačí mi k tomu i jen kozy :D Tady ale byli i ovce, poníci a hlavně oslík.

Zoo je to vážně hezká a rozhodně stojí za vidění, pokud máte zoo rádi jako my, tak určitě doporučuji navštívit.



A dostáváme se do aquaria, na které jsme už měli docela málo času. Zoo nám sebrala téměř celý den, takže aquarium jsme měli jen tak tak. Jedná se o třípatrovou budou, ve které kromě ryb najdete i obojživelníky, plazi, ale i nějaký ten hmyz, což já tedy nemusím.

V aquariu můžete vidět sasanky, hvězdice, dokonce i žraloky a mořské koníky, kteří byli úžasní. Já byla nadšená z medúz a vedle u koníků byly takové vaky, které byly v podstatě inkubátory a prosvítali v nich živočichové. Vážně bych aquarium nevynechávala.


To je ze zoo vše, ale tím den nekončí. Kousek od zoo se nachází náměstí Breitscheidplatz, na něm najdete Pamětní kostel císaře Viléma (Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche) - bohužel pohled nám kazilo lešení - a fontánu. Kousíček dál ještě nevynechejte Sochu Berlin v ulici Kurfürstendamm.


Byly jste v berlínské zoo?
Jak se Vám líbila?

15 komentářů:

  1. Musím se přiznat, že Berlín mě nijak nefascinuje, možná i proto, že v Němčině se o něm furt mluvilo :D Ale zoo vypadá dobře a máš moc pěkné fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nemcinu jsem nastesti nemela, me se ten jazyk silene nelibi :D
      Dekuju :)

      Vymazat
  2. V Berlíně jsem nebyla ještě nikdy, takže ani v zoo ne :). Ale fotky jsou moc pěkný, skvěle jsi zvířata zachytila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotí Honza, kdybych fotila já, tak většině zvířat asi chybí i hlava :D Ale díky ;)

      Vymazat
  3. Muselo tam být krásně! Já se do Berlína chystám s mým mužem, Berlín mně velmi láká :)
    Mám totiž ráda němce (muže) a můj manžel je jedním z nich :D (původem)
    ZOO asi nestihneme, ale chci do nějaké galerie...
    Tobě to na fotce moc sluší!

    OdpovědětVymazat
  4. Zoo vypadá fantasticky. Mám daleko radši návštěvy Zoo než koukání po památkách a hrací koutek se zvířátky naprosto miluji. SIce už mi neni 10 ale pořád miluji když si na zvíře mohu sáhnout. Myslím si že je to dobrá věc pro děti které žijí ve městech a do styku se zvířaty jen tak nepřijdou.
    Jak je vidět na zvířatech,maji je dobře živena a je vidět práce ošetřovatelů. Zvířata nejsou přetučnělá ani vyhublá, neopelichaná. Radost pracovat na takovém místě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že v tom nejsem sama, také mám nejraději, když mám možnost na zvíře sáhnout. Dětská zoo tu byla fakt super, moc hezky udělaná.
      Zvířata vypadala super stejně jako celé prostředí zoo, jak jsem psala, jedna z nejhezčích.

      Vymazat
  5. Jé, ZOO vypadá krásně a aquarium přímo ÚŽASNĚ! Jen ta fotka s hadem být nemusela, málem jsem sletěla ze židle :D V Berlíně jsem byla jednou v životě a to mi bylo pět (a pak jsem jednou projížděla při cestě do Anglie), ale podle tvých článků to určitě stojí za to :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  6. Do Berlína se chci hrozně moc podívat a ta zoo vypadá skvěle! Kdybych tam jela, tak tam určitě chci jít! Pobavila mě fotka hadů, na té větvičce je to pořádná zelená hromada :D :)
    HollyChicc

    OdpovědětVymazat
  7. Berlín miluju :) Akorát vždy když slyším o Berlínské Zoo vzpomenu si na tu knihu :D
    LENNY MALI i Danmark

    OdpovědětVymazat
  8. Super fotky :) tiež by som rada navštívila Berlínsku ZOO :)
    ChristyShades

    OdpovědětVymazat
  9. Krásne fotky, veľmi by som tam chcela ísť ;)
    Michelle

    OdpovědětVymazat
  10. moc krásní článek a hlavně ta zoo pokud budeš chtít jukni na muj blog http://berenike92.blogspot.cz/ děkuji

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...