Dovolená - IV.část: Berlínská televizní věž, Tierpark

Krásný den,
dnes tu pro Vás mám poslední článek z Berlína, tím ovšem výletní články nekončí. Příště se totiž ještě podíváme do Ústí. Ale zpět k dnešnímu článku, ráno jsme opět vyrazili na Alexanderplatz, kde se nachází berlínská televizní věž. Věž má výšku 368m a je to nejvyšší vyhlídkový bod v Berlíně a zároveň je čtvrtou nejvyšší stavbou v Evropě. Na jejím vrcholu se nachází kavárna a samozřejmě úžasný výhled na město.

Vstupné je poměrně drahé, 10 euro na osobu a samozřejmě nějaký čas strávený čekáním. Nejen, že si vystojíte frontu na lístky, ale pak máte klidně hodinu čas, než je na Vás řada, takže si klidně můžete skočit na kafe či mrknout po okolí. Navíc si můžete koupit dražší vstupné, což znamená, že nemusíte čekat frontu a máte přednost, což mě trošku iritovalo. Někdo si zaplatí více a v klidu Vás předběhne. Před vstupem nahoru projdete kontrolou a nahoru i dolu jedete výtahem.


Po nádherné vyhlídce jsme se vydali do další zoo, Tierpark. Je to nejrozsáhlejší zoo v Evropě. Název zoo sedí, když do zoo vstoupíte, ocitnete se vážně v parku. Zvířata tu mají obrovské výběhy, například z velbloudího výběhu jsem byla nadšená, obrovský kus louky. Naopak ale pavilony nejsou žádný zázrak, zastaralé, nemoderní. Pavilon šelem pro mě tragický.

Najdete tu mnoho stád kopytníků, těch oslů, no byla jsem skoro v ráji a s malým oslíkem se i pomazlila, skoro bylo nemožné mě odtrhnout :D Úžasný je lemuří ostrov, ten je sice i v Praze, ale nesmíte se zvířaty navazovat kontakt. Zde můžete, když lemur bude chtít, nechá se nalákat a můžete se jich i dotýkat. Než se mi to ale povedlo, přiběhla banda nevychovaných dětí a měla jsem po lemurovi. Jistě věříte, že se mi chtělo pomalu brečet :D Největší raritou jsou ale kapustňáci, na které jsme se hrozně těšili.

Pokud chcete zoo navštívit, vyhraďte si na to celý den, je fakt obrovská a do zavíračky jsme vše nestihli.

Byli jste na televizní věži?
Jak se Vám líbí Tierpark?

14 komentářů:

  1. To musela být krásná dovolená :) Tierpark vypadá skvěle a ty pandy červené jsou rozkošné! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky, opravdu moc :) Muselo to být parádní

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherný fotky :-) Já jsem právě na tu Fernsehturm nešla, protože mě přišlo teda 10 € jako celkem dost a navíc jsme neměli tolik času na to, aby jsme ho ztráceli čekáním, takže jsem místo toho šla na Siegessäule, odkud je teda taky pěkný výhled na Berlín - samozřejmě ne tak dobrý, jako z Fernsehturm, protože Siegessäule není tak vysoký. Každopádně ono to bylo asi celkově jedno, protože zrovna v ten den bylo takový divně mlhavo, že stejně výhled nic moc.

    Jinak nádherný fotky! Opravdu moc povedené.

    Ketrin Fl ~ Call me Ketrin blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že Vám ten výhled moc nevyšel.
      A moc díky :)

      Vymazat
  4. Nádherný výhled a ta ZOO :)))

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
  5. Ach, v Berlíně jsem nikdy nebyla ale strašně mě láká a takovéhle fotky mě vždycky donutí se zase zamyslet, jak bych to spáchala, abych se tam konečně koukla...Možná o prázdninách bude načase tam konečně vyrazit :) Super článek, a hlavně krásné fotky. (Jinak děti v zoo, to musí být hrozný, je to hrozný i na poutích natož v zoo, dyť radostí musí být uplně hyper! :D )

    >>> Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
  6. Oškliví dětští lemurokaziči! :D Jinak ZOO/park vypadá naprosto úžasně, něco takového bych brala i v Česku :) Co se týče věže, na tu by mě nikdo nedostal, mám závratě a strach z výšek (a fakt to nepřekonám... jsem asi jediná, kdo byl dva týdny v Londýně a k London Eye se nepřiblížil na deset metrů... tragéd :D). Krásné fotky :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  7. Berlin je užasný :) vypadá to vážne moc hezky :)
    http://dreammorebabe.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...