Dovolená - V.část: Zoo Ústí nad Labem, hotel Větruše

Krásný den,
už máte plány na víkend? Dnes to bude poslední článek týkající se dubnové dovolené. Větší část byla z Berlína, ale poslední noc jsme strávili v Ústí, kde jsme měli v plánu zoo.

Ubytováni jsme byli v přenádherném zámečku Větruše. Hrozně jsem se do hotelu těšila a mrzelo mě, že jsme tam jen na jednu noc.

Hotel je vážně nádherný, romantický a já z něj byla unesená. K hotelu se buď dostanete autem či lanovou dráhou, ta mě trošku zarazila, jelikož patří klasicky pod dopravní podnik a platíte tedy jízdné. Být ta třeba na týden, tak dáte spoustu peněz i jen za jízdné, navíc poslední jízda je v deset večer a pak asi máte smůlu.

Jak jsem psala, hotel je kouzelný a stejně tak i interiér, s pokojem jsem byla také spokojená, krása. Bohužel ale přišlo i velké zklamání, hrozně jsem se těšila na hotelovou snídani, jelikož v takovémto hotelu jsem čekala vážně něco luxusního. Snídaně byla tragická, téměř nulový výběr od všeho, hlavně z pečiva pouze jedna bageta a kafe z automatu také nicmoc.


Před ubytováním jsme zajeli do zoo, jak jinak :) Upřímně jsem od ní neměla nijak velká očekávání, ale mile mě překvapila. Sice působí trošku zastarale, ale sympaticky. To samé pavilony, jsou nemoderní, podobně jako Tierpark, o kterém jsem psala minule. Přesto se mi ale zoo líbila a určitě bych její návštěvu doporučila. Nebylo tam moc lidí, takže klidná, příjemná procházka.

Oblíbeným zvířetem je pro mě medvídek malajský, kterého zoo chová ve velkém, bylo jich tam snad sedm, takže naprosto úžasný. To samé lenochodi ve velké skupině. Bohužel náš oblíbený rosomák byl zalezlý, takže na to, na co jsme se snad nejvíce těšili, tak jsme viděli jen chlupy v noře.

Co mě ovšem trošku zarazilo a pobavilo, tak téměř na každém druhém výběhu upozornění, že se jedná o nebezpečné zvíře a na těch ostatních vysvětlení, proč některá zvířata jsou schovaná či nějak raněná, že jsou stará a nemocná. Takže zoo plná nebezpečných a starých zvířat. Přesto jsem neodolala a na vlastní nebezpečí se opět pomazlila s poníkem a jelikož díky málo počtu návštěvníků byla prázdná i dětská zoo, tak Honza mi koupil krmení pro kozy a moje dětské já jásalo :D


Byly jste v Ústí?
Jak se Vám líbí zoo?


Bohužel to je z dubnové dovolené vše. Utekla jako voda, vlastně jako každá dovolená a mě se opět nechtělo vůbec domu. A ač Berlín nabízí spousty krásných památek, které stojí za to vidět, nemůžu říct, že by se mi město celkově tolik líbilo. Třeba Vídeň je pro mě hezčí. Ovšem to nic nemění na tom, že určitě do Německa chci znovu zajet a vidět toho ještě více.

To samé platí i u Ústí, i když mě zklamala hotelová snídaně, Větruše je překrásná a já bych si jí někdy chtěla užít více, protože hotel je prostě pohádka.

14 komentářů:

  1. Já to město mám ráda :-) u nás na jihu máme spíše rovinky a tam jsou nadherné kopce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to asi někdy Ústí budu muset projít pořádně :)

      Vymazat
  2. Lanovkou do hotelu? Tak to bych nepřežila :D Jinak zvířátka jsou neskutečně roztomilá, škoda, že ty prostory ZOO nejsou úplně úžasné... Ale třeba ty schody a brána se mi líbí moc :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sice nejsou nijak moderní, určo ne pavilony, ale zoo je jinak hezká, sympatická :)

      Vymazat
  3. sKVĚLÉ FOTKY :)))

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Překvapilo mě to s tou lanovkou, že po 10 už se nahoru nedostanu :D jinak moc pěkné fotky jako vždy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to blbý, jakmile se sekneš v městě, tak asi jedině taxi. Díky :)

      Vymazat
  5. V Ústí jsem nikdy nebyla, ale chtěla bych se tam určitě podívat :-) Škoda té hotelové snídaně, to bych byla taky dost zklamaná. Projela jsem už dost hotelů po republice a paradoxně jsem zažila nejlepší bufetovou snídani v třihvězdičkovém hotelu, do kterého bych to neřekla, přitom ubytování jako takové bylo hrozné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celkově mě ty snídaně v poslední době zklamávají :-/

      Vymazat
  6. Moc pěkný výhled a zoo zajímavá :-))
    Jen asi to počasí nebylo nic moc, ale třeba se mýlím.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hnusně bylo, když jsme odjížděli, takže do už nám bylo jedno :)

      Vymazat
  7. opäť super fotky a článok, proste milujem články z výletov :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  8. užasní článek moc se mi líbil http://berenike92.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...