Movie tip: Jurský svět


Anotace: Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky „vyhynulých" živočichů. Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace.
Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), která ve zvířatech vidí především čísla. Na rozdíl od ní v nich biolog Owen Grady (Chris Pratt ze Strážců galaxie) vidí hlavně nebezpečí, zvlášť ve tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Události mu dají za pravdu, když se jeden z takových mazlíčků doslova urve ze řetězu a začne si vylepšovat jídelníček zaměstnanci parku a posléze také návštěvníky, mezi nimiž jsou také dva synovci Claire, kteří za tetou přijeli na prázdniny. Teď už nejde o vyšší tržby ani o udržení prestiže. Cílem všech začalo být holé přežití.

Každou chvilku sleduji filmy, které se chystají do kin a to poměrně i s předstihem. Na Jurský svět jsem se těšila vážně dlouho, pro mě pomalu nejočekávanější film roku 2015. Konečně jsem se dočkala a vyrazili jsme rovnou do Imaxu, aby jsme si ty dinosaury pořádně užili.

Od filmu jsem měla velká očekávání, vážně jsem čekala hodně. Původní Jurský park od Stephena Spielberga mám strašně ráda, je to v podstatě film mého dětství. Ani nevím, kolikrát jsem ho jako dítě viděla. Vůbec jsem si nepřipouštěla, že by Jurský svět nebyl stejně tak super.

Hlavním hrdinou je herec Chris Pratt, který se mi líbil již ve Strážcích Galaxie. Přiznám ale, že teprve až na konci filmu jsem si ho se Strážci spojila. Po celou dobu filmu jsem si řikala, jaký je to pěkný a sympatický chlap. I kdyby film jinak nestál za nic, na něj se koukat dá skvěle. Do role byl zvažován i David Boreanaz, kterého miluji a i když je Chris Pratt  fešák, tohle zjištění mě fakt šíleně mrzí.

Bryce Dallas Howard jsem v pár filmech také viděla, ale asi mě nezaujala natolik, aby se mi vryla do paměti. V roli manažerky parku mi ale přišla fajn. Je to workoholička, která žije pouze prací. Do parku za ní přijedou dva synovci, které několik let neviděla a teprve díky následujících událostem se s rodinou více sblíží, prostě klišé. Když už jsem zmínila synovce, dvě dětské postavy, tak ty jsem si bohužel oblíbit nedokázala. Spratci, kteří se začali lépe chovat také až poté, co je málem sežral dinosaurus.

Park je ohromný a překrásný, tam bych se také ráda podívala. I když bohužel některým jde pouze o výdělek a ne o blaho dinosaurů, přitom dinosauři jsou zde živé bytosti, které myslí a cítí. Uměle vytvořený dinosaurus mě zaujal, jeho schopnosti byly zajímavé. Nejvíce mě ale zaujali raptoři, už podle traileru jsem byla na spolupráci mezi nimi a člověkem zvědavá. Sice jsem se trošku bála, aby to nebylo moc nesmyslné a neubíralo to filmu na koukatelnosti, ale to se naštěstí nestalo. Naopak to patřilo mezi to nejlepší.

Film mě ani v nejmenším nezklamal, právě naopak. I když je občas snadno předvídatelný, neztrácí na napětí. Sledovala jsem ho se zaujetím a celý film mi strašně rychle utekl. Nechybí mu ani pár humorných momentů, k tomu prima herci a epický konec a kandidát na film roku je na světě.
Hodnotím 5*


Byly jste na Jurském světe?
Máte rádi původní film?

10 komentářů:

  1. To jsem ráda, že se ti líbil! Já jsem jako dítě byla do Jurského parku naprostý blázen. Mám od tohoto filmu také velké očekávání a plánujeme na něj jít s přítelem, který je amatérský paleontolog. Takže mám sledování většinou doplněné ještě o tu "vědeckou část". :D Snad se nám to bude taky líbit. :) Díky za recenzi! :))
    Corculum♥

    OdpovědětVymazat
  2. Včera jsem na filmu byla a bylo to naprosto super :) Taky jsem vyrostla na starém Jurském parku a dinosaury miluju, takže jsem měla vysoké očekávání. A byla jsem nadšená. Do toho parku bych se klidně odstěhovala :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nebyla jsem na něm, ale hodně rychle se na něj chci podívat :). Toto já můžu :).

    OdpovědětVymazat
  4. Já se přiznám, že jsem nikdy neviděla ani Jurský park, takže pokračování mi nic moc neříká... :))

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  5. Ten by som si rada pozrela. :) Ďakujem za tip. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ja nemam rada taketo filmy.... Ale isto pojdem na to s drahym do kina..... Co mam s nim robit :D

    OdpovědětVymazat
  7. Dnes jsem na nem byla v kine a i kdyz me film nenudil, tak proste na puvodni film bohuzel nema. Takova prijemna oddechovka kdyz nema clovek co delat :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jdu ve čtvrtek, tak jsem zvědavá. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...