Movie tip: Šílený Max: Zběsilá jízda


Anotace: Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. 

První film Šílený Max vznikl již v roce 1979 v hlavní roli s Melem Gibsonem. Z původního filmu jsem viděla možná tak dvě minutky a bohatě mi to stačilo. Taková kravina, ani Honza není fanoušek původního filmu. Přesto ho nové zpracování lákalo a do kina na něj chtěl.

Já když viděla trailer, vůbec se mi nelíbil. Prostě blbost a moc šancí jsem mu nedávala. Viděla jsem to na největší kino utrpení.

Režii má na svědomí George Miller, stejně jako u původního Maxe. V poslední době má ale na kontě ale filmy Happy feet či Babe, což docela koukám, jelikož roztomilé prasátko Babe či tancující tučňák je ve srovnání se Šíleným Maxem opravdu veliký rozdíl.

Mel Gibson je na roli Maxe ale již trošku starší, takže role se zhostil Tom Hardy, kterého jsem sice v již pár filmech viděla, ale teprve teď jsem si všimla, že je to poměrně fešák. Určitě se ráda mrknu na další jeho filmy. Velký zájem o roli měl prý Jeremy Renner, kterého mám hrozně ráda a i když se mi Tom Hardy líbil, Jeremyho bych tedy brala více. Furiosu hraje Charlize Theron, která u mě sice nepatří k vyhledávaným herečkám, ale musím uznat, že zde byla skvělá a překvapivě ji to s krátkými vlasy hrozně slušelo.

A teď už k filmu...to je taková blbost, naprosto šílené a neskutečné. Už jen samotná postava Nesmrtelného Joea je bizarní a úchylná. A celý postapokalyptický svět, hlavně tedy Citadela je naprosto děsivé místo. Přitom ti lidé nejsou v podstatě zlí, jen věří něčemu, co jim bylo do hlavy vtloukáno. Sekta, která svým členům vymývá mozky a z nich se pak téměř stávají monstra. Jak by také ne, když poslouchají příkazy od necitelné nestvůry.

Jak jsem psala, je to naprostá blbost, ale taková, která Vás upoutá a vy se zaujetím sledujete film. I když je naprosto celý film o jízdě přes poušť a pronásledování, je to poutavé a nenudí to. Je to zkrátka velmi efektní nesmysl, totálně extravagantní film, ale bavil mě.

Ovšem u Šíleného Maxe bych jako hlavní postavu očekávala právě toho Maxe, ale mě přijde, že mnohem více prostoru a důležitější roli tu měla Furiosa, Max se k ní jen náhodou nachomítl.

Film má 88% a je hodnocen jako 68.nejlepší film, naprosto neskutečný. Pokud máte rádi akčňáky, tak na Maxe musíte mrknout, protože film má skvělou atmosféru a rozhodně Vás vtáhne do děje.
Hodnotím 4*


5 komentářů:

  1. Mňa teda film veľmi sklamal, dokopy dej oničom, a dokonca aj od postavy, ktorú hral Tom Hardy som čakala trochu viac a prišlo mi teda, že ten film ani nie je v podstate o ňom :D I keď desivé filmy s ponurou atmosférou mi obyčajne nevadia, tento pôsobil celkovo strašne chaoticky.
    NickaBeautyHunter

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se film moc líbil, šla jsem na něj schválně a vytáhla ještě bráchu. Přitom původní filmy s Gibsonem jsem neviděla. Je to fakt šílenost, divím se, že na to panu režisérovi dali peníze. :D Děj by se dal popsat jedním odstavcem, dialogy jsou minimální, nikdo tam nic neokecává a nevysvětluje, přitom je to jízda od začátku do konce a divák se u toho vážně nenudí. Líbí se mi, jak právě tou akcí dokáží vykreslit postavy a celý ten bizarní a zvrhlý svět, aniž by právě museli něco sáhodlouze vysvětlovat. Opravdu je vidět, že ten film režisér připravoval roky. Obdivuju i celý štáb - protože sice akční scény jsou hodně stylizované, na počítači jsou ale tvořené minimálně. Na netu jsou videa z natáčení - většina akčních scén včetně výbuchů se natáčela naživo. Fakt všechna ta auta postavili, jezdili s nima po poušti, kaskadéři se tam za jízdy houpali na tyčích... jo a v Americe to sklízí pochvaly i za to, že to je vlastně feministický film - hlavní postavy jsou ženy, které se snaží uprchnout a dokázat, že nejsou věci. Za tuhle myšlenku mají u mě taky palec nahoru.

    OdpovědětVymazat
  3. "Efektivní nesmysl" je skvělá fráze :D Na film ale asi nepůjdu a obecně, nemusím vidět všechno a tenhle nebude zrovna můj šálek kávy :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  4. Tak todle je asi film, který vidět opravdu nepotřebuji :D :)
    Lovies 47
    GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  5. Můj přítel je na tento film úplně ulítlý, ale já mám radši romantické komedie, to je moje :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...