Movie tip: Mimoni


Anotace: Zamysleli jste se někdy nad tím, proč vlastně ti žluťoučcí a k sežrání roztomilí Mimoni dobrovolně slouží Gruovi, padouchovi s velkým P? Odpověď přináší animovaná komedie Mimoni, která z nich konečně a především zcela zaslouženě dělá hlavní postavy jejich vlastního příběhu. Odpověď na výše uvedenou otázku najdete hned úvodu, který mapuje historický vývoj Mimoňů. Představte si, že tihleti dobráci od kosti vidí odnepaměti smysl své existence v posluhování tomu největšímu darebákovi široko daleko. Kdykoliv shodou náhod, ke kterým často přispívali oni sami, o svého pána přišli, hned si hledali dalšího. A tak to šlo celá staletí, od Tyranosaura Rexe, přes hraběte Drákulu a císaře Napoleona až do okamžiku, kdy žádného nového nadřízeného najít nedokázali a upadli do hluboké deprese. Tu zvýraznila i skutečnost, že se v onen tragický moment nalézali v zemi věčného sněhu a ledu. Naštěstí se v jejich středu zjevili tři hrdinové – hrdý Kevin, hladový Stuart a lehce vystresovaný Bob. Ti vyrazili do světa, aby všem svým mimoňským kamarádům vrátili smysl života. Štěstěna je zavedla až do Ameriky, na floridský festival zločinců všeho typu, jehož se měla zúčastnit i absolutní královna světového zločinu, Scarlett Odkráglová. „Ta a žádná jiná!" řekli si Kevin, Stuart a Bob a okamžitě zahořeli touhou začít pro Scarlett pracovat. Sympatie rozhodně nebyly oboustranné, přesto se zlodcera s trefným příjmením rozhodla vyzkoušet jejich schopnosti. Co takhle šlohnout britské korunovační klenoty? A tak se Kevin, Stuart a Bob vydávají do staré dobré Anglie, přičemž zdaleka netuší, že v příštích dnech není v sázce jen to, co bude Alžběta nosit na hlavě, ale také samotná existence jejich živočišného druhu.

Troufám si říct, že Mimoni byli nejočekávanějším animovaným filmem tohoto roku. Kdo by nemiloval žluté fazolky, milují je děti i dospělý a já nejsem výjimka. Film Já, padouch můžu vidět stále dokola a neomrzí mě, proto jsem se na Mimoně hrozně těšila. A i když na animáky do kina moc nechodím, tak tenhle film jsem rozhodně měla v plánu.

Co k Mimoňům napsat, děj filmu je naprosto předvídatelný a rozhodně Vás nečekají žádné nečekané situace. Byla jsem zvědavá, jak mimoní hatmatilka bude vypadat v celovečerním filmu a překvapivě moc dobře. Je to vtipné a roztomilé.

Těžko říct, zda je film určen pro děti či dospělé, v kině bylo naprosté minimum dětí a největší část tvořili náctiletí. Pro děti Mimoni představují opravdu jen zábavnou postavičku a zasmějí se u komických scén. Ve filmu se ale objevila spousta odkazů, například na Beatles či Excalibur a tohle dítě prostě ještě pochopit a znát nemůže. A pro dospělého zas není děj dokonalý.

Ve filmu Já, padouch jsou bezpochyby nejvtipnější Mimoni, ale nedokážou utáhnout celý film. Možná problémem je i to, že ty nejvtipnější a nejlepší scény se daly již do traileru, takže ve filmu už nic lepšího či nového nepřijde. Trailer se povedl na jedničku, u toho jsem se nasmála, na druhou stranu myslím, že neměl být až tak super, protože film toho pak už moc nenabízí.

Od filmu jsem očekávala rozhodně více, na druhou stranu se na něj klidně podívám znovu a ráda. Mimoni jsou zkrátka roztomilí a já je zbožňuji, ale samotný film podle mě mohl nabídnout mnohem více, mohla to být pecka..
Hodnotím 4*


Také milujete Mimoně?
Jak se Vám líbí film?

6 komentářů:

  1. Naprostý souhlas! Žluté potvůrky miluju už dlouho, předloňské Vánoce jsem s nimi dostala od přítele i povlečení a od kamarádky vlastnoručně uháčkovaného Kevina. Na film jsem se těšila už půl roku a nakonec docela zklamal. Opravdu do traileru vyplácali většinu nej scén a ve filmu byly pak i dlouhé nudné části. Ale nemůžu říct, že by mě nepobavily narážky na Beatlea, King Konga nebo kytarové soli Van Halen s tím super mega ukulele :-D :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Upřímně řečeno, mimoni šli vždycky mimo mě. Z animáků mám raději příšerky sro, které mě asi nikdy neomrzí. A už se fakt těším, až bude v kině "The Secret Life of Pets":) Podle traileru se zdá, že to bude stát za to:)
    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  3. Naprostý souhlas! Žluté potvůrky miluju už dlouho, předloňské Vánoce jsem s nimi dostala od přítele i povlečení a od kamarádky vlastnoručně uháčkovaného Kevina. Na film jsem se těšila už půl roku a nakonec docela zklamal. Opravdu do traileru vyplácali většinu nej scén a ve filmu byly pak i dlouhé nudné části. Ale nemůžu říct, že by mě nepobavily narážky na Beatlea, King Konga nebo kytarové soli Van Halen s tím super mega ukulele :-D :-)

    OdpovědětVymazat
  4. bola som na nich hneď ako prišli do kín a bola to zábava :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  5. Animáky miluju a Mimoni nezklamali, moc se mi to líbilo :-) Já byla v pátek s přítelem na Terminátor Genisys a taky super :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...