Český Krumlov a otáčivé hlediště, zámek Orlík, zoo Tábor

Krásný začátek nového týdne,
prázdniny se pomalu krátí, už se školáci těšíte do školy? Z výletními články jsem hrozně pozadu a teprve teď Vám přináším fotky z prvního srpnového víkendu. Na tenhle víkend jsem se těšila přes měsíc. V červnu jsem od Honzy dostala k výročí lístky na Labutí jezero v Českém Krumlově. Na Otáčivé hlediště jsem chtěla už dřív, ale nikdy nám nějak nevyšlo, takže z lístků jsem byla naprosto nadšená. A samozřejmě nezůstalo jen u Krumlova, navštívených míst bylo více.

Výlet snad vždy započneme výbornou snídaní v mekáči, tu já naprosto miluji a mohla bych ji snad furt, kdyby to šlo. Do Krumlova jsme se ale vydali trošku objížďkou, jelikož loni jsme cestou na Písek zahlédli restauraci, která nás lákala. Restaurace Zalužany měla hrozně lákavé a vtipné reklamy cestou a to je asi tak největší pozitivum. Z venku je to děs a pomalu jsme to otočili, uvnitř už lepší, jídlo průměrné, určitě nás nelákala k další návštěvě.

Přes obědem jsme ale ještě zajeli na zámek Orlík, který je poblíž. Mě upřímně trošku zklamal, mám ráda zámky a zámecké zahrady, Orlík mě ale nijak neuchvátil.


Na seznamu, co chceme vidět, byla také Krokodýlí zoo Protivín. Dříve nás nelákala, ale po docela hezkých hodnoceních jsme názor změnili, chyba. Vstupné je 200Kč, stejné jako do velké pražské zoo. Nesmíte ani fotit a během dvaceti minut to celé projdete. Tahle zoo nás spíše naštvala, aspoň jsme viděli krmení.

V Krumlově jsme byli obytováni v hotelu Garni, který je od centra asi deset minut. Hotel je opravdu rodinný, jak píšou na stránkách. Na recepci strašně milá paní, káva pro hosty zdarma během celého pobytu a překvapilo mě, že si i z lednice můžete vzít cokoliv k pití, stačí pak zanechat lístek. Pokoj s koupelnou se mi líbil a snídaně mi také přišla poměrně bohatá. Rozhodně tento penzion doporučuji.

Český Krumlov já miluji. Prvně jsme tu byli s Honzou před třemi lety a také loni na hudebním festivalu. I když jsme tu byli již třikrát, klidně bych jela příští rok znovu, myslím, že sem bych mohla stále dokola. A pokud se mě zeptáte na oblíbené město v ČR, jako první zmíním právě Krumlov.

Otáčivé hlediště se nachází v krásné zámecké zahradě. Počasí perfektně vyšlo, takže jsme nezmokli a bylo poměrně i teplo. Z Labutího jezera jsem byla unesená, i když tohle nebylo pojato jako klasický balet, byla to nádhera. Je to zážitek a určitě doporučuji na něco zajít. Já bych klidně šla znovu, stojí to za to. Prostě nádherný dárek, který jsem si užila.

Druhý den jsme se při cestě domu stavili v zoo Tábor. V zoo najdete přes dvě stovky zvířat, zaměřuje se převážně na ohrožené druhy a je jednou z nejmladších zoo v ČR. Zoo sice patří mezi největší ve svém kraji, ale až tak velká není, hlavně mi přišlo, že má spoustu nevyužitého prostoru a nějaká ta rekonstrukce by se šikla.

Malí čuníci byli naprosto sladcí a hned bych jednoho brala domu. Hned na začátku mě upoutali vlčata, která kňučela na psy a nejraději by si hrála.

Byly jste na otáčivém hledišti?
A co v zoo Tábor?

16 komentářů:

  1. Krásná dovča :) Krumlov je super, v otáčivém hledišti jsem bohužel ještě nebyla, ale chtěla bych tam někdy zajet na nějaké divadlo :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  2. Krumlov je supr! Když jsme byli na vodě, pluli jsme pod zámkem a byl to zážitek :) Pak jsme si prošli celý město.. jo, třeba tam bych eventuálně chtěla bydlet .))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ac mam Krumlov rada, bydlet bych tam nechtela. Na vikend ale super ;D

      Vymazat
  3. Moc pěkné fotky :) koukám, že jsi byla v mém rodném městě Krumlově. Jsem ráda, že se ti tu líbilo :)

    OdpovědětVymazat
  4. V táborské zoo jsme byli na podzim, chvíli před tím, než vypukla ta kauza o tom rozprodeji atd. Tak jsem celkem překvapená, že to stále funguje :-) Zvířat je tam koukám ale stále stejně... My ještě viděli velbloudy, geparda, lamu a divočáky. Malí čuníci mě taky dostali, a pak ty klece se lvy, které nebyly zas tolik zabezpečeně :-D Přítel zakopl když šel kolem klece, lev se lekl a začal hrozně řvát, to jsme si málem ustříkli do textilu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zoo ma ted noveho majitele byla znovu otevrena na konci cervna. Ale velbloudi ani lamy tam nejsou :-/

      Vymazat
  5. Krumlov je nádherný, i já bych se tam chtěla jednou podívat, ČR mám prolezlou od všech koutů, Českého ráje až Krkonoš, ale Český Krumlov mi chybí :)! Doufám, že se tam brzo podívám taky :)!! Nádherný fotky :)!! Ta zoo je úžasná, ta zvířátka jsou zlatá :)

    voguetheresa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bys fakt měla napravit, snad Ti tam výlet vyjde ;)

      Vymazat
  6. Miluju zoo! A medvědy a opice a lvy a všechny krásný zvířata! :D
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme na tom stejně :D Do zoo chodíme hrozně rádi :)

      Vymazat
  7. Krumlov je prostě město všech chutí a jsem ráda, že jsem ,,ta rodilá'' Krumlovačka :-) krásné fotky!
    Adela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Stále žiješ v Krumlově? :)

      Vymazat
    2. Ano, stále :) pak ještě v Budějovicích, kde studuji a jsem tam na bytě, taky hezký město, i když se to na první pohled nemusí zdát, přijde mi, že Budějovice patří k městům, které si člověk musí oblíbit postupně :)

      Vymazat
  8. Musí tam být nádherně! Naprosto úžasné fotky! :)

    Zvu tě na svoji giveaway, budu ráda, když se zúčastníš :) http://everythin-kate.blogspot.cz/2015/08/velka-borotalco-recenze-giveaway.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...