Movie tip: Ant-Man


Anotace: Podvodník Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět.

Na komiksy jsem nikdy nebyla a i přesto, že knihy miluji, komiksy mě nechávají chladnou. Ovšem film podle komiksových předloh, to je jiná. A Marvel patří dokonce mezi filmy, které netrpělivě očekávám v kině. Po květnových Avengers přišel v létě do kin Ant-Man.

Po shlédnutí traileru mi nepřišlo, že by mravenčí muž byl kdovíjaká pecka. Jasně, pochopitelně jsem ho vidět chtěla stejně jako ostatní komiksový hrdiny, ale zas tolik jsem do něj nevkládala. Přece jen, chlap co se zmenšuje na velikost mravence? I hrdinové by měly mít omezené schopnosti.

Film měl ale okamžitě skvělé hodnocení na CSFD, i když tedy není mezi oblíbenými filmy, hodnocení zkrátka má dobré, takže jsem byla ještě více zvědavá.

Paul Rudd nepatří mezi moje oblíbené herce. Viděla jsem s ním už spousty filmů, ale stále se mu nedaří dostat na seznam mých oblíbenců, ani nevím proč. Jako chlap se mi nelíbí a jako herec mi přijde, že hraje hlavně tupouny. Ant-Man není zas taková výjimka, blbec hrdina, ale tahle role mi k ně skvěle sedla, zhostil se jí vážně bravurně. Něžné pohlaví tu zastupuje Evangeline Lily, kterou jsem tedy v mikádu velmi těžko poznala. Mikádo za mě ne, k její postavě to šlo, ale mě to bilo do očí. Spousta lidí bude určitě nadšená i z herce Michaela Douglase, opět nevyhledávám, ale určitě je to skvělý herec.

Kdybych měla jmenovat film, u kterého jsem se letos nejvíce zasmála, hned by mě napadl Ant-Man. Tvůrci vsadili hlavně na humor a udělali dobře. Není to trapné ani nucené, naopak. Humor je tam vsazen tak přirozeně, že se prostě musíte bavit. A scény s Michaelem Peňou a jeho partou jsou bez diskuze jedny z nejlepších.

Já hodně i ocenila narážky na Avengers a že jich tam bylo. Spoiler!: A rovnou setkání s Falconem, pro kterého mám tedy slabost, mě moc potěšilo. Byla to milá vsuvka.

Film je vážně skvělým překvapením. Něco podobného, akčního a humorného jsem čekala od Strážců Galaxie, kteří naopak byli katastrofa. Jak mám ráda Iron mana, tak Ant-Man ho svým humorem vtipem rozhodně předčí.

Ještě malá vsuvka, dávám přednost dabingu, doma by mě snad ani nenapadlo mrknout na film s titulkami, v kině mi ovšem nevadí. Ant-Mana jsem dokonce chtěla viděl právě s nimi, jelikož dabovaný trailer mi přišel hrozný. 3D verze byla jen s dabingem a vůbec nebyl špatný, takže se případně nenechte odradit.
Hodnotím 5*


Už jste viděly Ant-Mana?
Jak se Vám líbil?

5 komentářů:

  1. Mně se film taky hodně líbil. :)

    Já sleduji filmy jedině v originále, dabingem se z hlasů spousta emocí ztrácí a často vyberou úplně nevhodného dabéra s diametrálně odlišnou barvou hlasu. Tady si myslím, že dabingem musely utrpět právě scénky s Michaelem Peňou, protože jak valil, to bylo neuvěřitelné. :D Nedokážů si představit dabéra, co by to dokázal adekvátně napodobit v češtině.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tohle jsem asi barbar no, ja rada dabing. A zrovna on mel paradni, zkus mrknout. Je ale fakt, ze oproti originalu uz to nemusi byt takovy.

      Vymazat
  2. Na tento film si brúsim zúbky a po tvojej recenzii ešte viac ;)
    NickaBeautyHunter

    OdpovědětVymazat
  3. Tenhle typ filmů tolik nemusím,ale asi mu dám šanci,třeba mě překvapí :-) Právě Strážci galaxie za mě taky nebyli nic moc :-)

    Giveaway Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
  4. taky komiksy moc nedavam ale marvelovky miluju. a po traileru jsem si rikala to co ty, chlap mravenec? lol :-D narazky na avengers taky super :) koukam ze akorat se strazci jsme se neshodli, do tech ja se zamilovala :-D a za me vsechny filmy jen v originale, dabing je hruza :(

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...