Movie tip: V hlavě


Anotace: Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou.

Možná to o mě nevíte, přece jen sem moc movie tipy na animované filmy nedávám, vlastně tohle je teprve druhý, ale animáky miluji. V tomhle stále zůstávám dítětem a pohádky mě strašně baví. Nejraději mám Walta Disneyho a úplně nejlíp ty staré Disneyovky. Jak animáky zbožňuji, tak mi přijde, že ale v poslední době mě málokterý dokáže vyloženě chytnout a u málokterého si sednu na zadek.

V hlavě jsem původně vůbec neměla na seznamu ,,chci vidět", ale když jsem viděla náhodou v kině trailer, zaujalo mě to. A jelikož děti teď mají prázdniny a tedy celý den volno, kromě Mimoňů jsme vyrazili i na tenhle film.

Nápad je geniální, hlavní postavičky jsou emoce v hlavě a ten princip nálad a vlastně i všeho ostatního, třeba dlouhodobá paměť, ostrovy osobnosti jsou prostě úžasný. A rovnou hlava puberťačky, která musí řešit stěhování, nové prostředí a novou školu, ztrátu kamarádů, kde jinde by mohl vládnout větší zmatek emocí. Velmi kreativní.

Už podle upoutávek je zřejmé, že film nepotěší pouze děti. Přece jen scéna u stolu, kdy manželé s dcerou sedí u večeře a matka se snaží z nerudné dcerky dostat, co bylo ve škole a nenápadně dloube do manžela, který absolutně nevnímá, je klasický příklad domácnosti, který pochopí hlavně dospělí diváci.

Vlastně celkově mi film přijde spíše pro dospělé. Malé dítě film nebude vyloženě bavit, kor když má více jak hodinu a půl. U starších dětí už je to lepší, přesto myslím, že ani sedmileté děcko pořádně nepochopí celý princip filmu.

Animace filmu je nádherná, je to krásně barevné a to malé děti ocení asi nejvíce, i mě se to líbilo, zvlášť putování v hlavě. Film je hlavně nabitý emocemi, chvilku se smějete a pak se Vám chce brečet, těch smutných momentů je tam vážně dost, u jedné scény se mi vážně chtělo začít fňukat. Přesto ale pro mě nejlepší postava byl asi Smutek, nebo-li Depka. Depka mě i přes depku dokázala rozesmát.
Hodnotím 5*


Také máte rády animáky?
Jaký je Váš oblíbený a viděly jste V hlavě?
 

10 komentářů:

  1. Jéé, ten jsem ještě neviděla, tak si ho musím stáhnout, miluju pohádky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Animáky mám ráda, tento jsem ještě neviděla :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna přemýšlím jestli dnes na něj jít nebo ne, i když děti nemám, ale upoutávka mě zaujala.
    www.dendyss.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podlě mě to více ocení dospělí než děti, takže zajdi :)

      Vymazat
  4. Já naposledy viděla Mimoně a Big Hero 6 a oba byly super, animáky mám moc ráda :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Animáky mám v obľube, tento vyzerá obzvlášť sľubne :) Veľmi pekný článok!

    Pozývam ťa na Giveaway, ktorá práve prebieha u mňa na blogu :)

    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  6. Pekná recenzia. Pôvodne som neplánovala pozrieť si túto rozprávku, ale asi zmením názor. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...