Mix recenzí - Xhekpon, Olay, Baylis & Harding, Dermacol, B.U.

Krásný den,
jak jste si užily víkend? Mě skončila týdenní dovča, takže zas hurá do práce. Musím říct, že se mi vůbec nechtělo a klidně bych si dala další týden :D

Dnes si po dlouhé době dáme mix recenzí na různé produkty a značky. Jedná se spíše o malá cestovní balení, kterým je zbytečné věnovat samostatný článek, na druhou stranu mi ale přijde škoda se o nich vůbec nezmínit. Spíše to ale berte jako mini recenze.

Xhekpon regenerační krém
Značka mi zní trošku jako ze Saxany :D, ale právě názvem mě krém zaujal a byla jsem poměrně zvědavá, jaký bude. Upřímně ale říkám, že jsem moc nečekala. Značka Xhekpon pochází ze Španělska, vyrábí jí rodinná firma, která sídlí v Barceloně. Produkty této značky hydratují, regenerují a obsahují hydrolyzovaný kolagen. A nejlepší je, že výrobky nejsou testovány na zvířatech.

Krém obsahuje tedy kolagen, dále pupečník asijský, který pleť vyživuje a hydratuje. Aloe vera má protizánětlivé účinky, zabraňuje předčasné tvorbě vrásek a stárnutí pleti. Má našlehanou konzistenci, která je na pleti moc příjemná. Krém je středně hutný, určitě není vyloženě lehoučký, na druhou stranu ani žádný hutný krém, moc dobře se tedy vstřebává. Já ho používala na den a téměř okamžitě bylo možné nanést make-up. Jak jsem psala výše, moc jsem nečekala, proto mě mile překvapilo, že vážně super hydratoval. Během používání byla pleť skvěle vyživená, bez jakýkoliv suchých šupinek či míst. Plusem je i vůně.

40ml krému koupíte zde za 239Kč.


Baylis & Harding sprchový gel Beauticology malina
Tahle značka má naprosto luxusní a lákavé obaly. Miniaturku sprcháče jsem vyhrála v jedné giveaway a byla nadšená, že od této značky konečně něco vyzkouším. Bohužel první zkušenost je negativní a pro mě velké zklamání.

Má hodně hustou, gelovou konzistenci a pění minimálně. Já se těšila hlavně na vůni, která je ten největší problém. Je naprosto příšerně chemická. V tubě to byla jedna velká, sladká chemie. Při používání na první čichnutí to nebylo tak zlé, ale jakmile se sprcháč trošku rozležel, tak opět jste mohly cítit pouze nepříjemnou, chemickou vůni, v tomto případě tedy smrad. Jsem ráda, že jsem měla pouze malé balení, protože už po dvou použitích jsem měla vůně plné zuby.


Olay 3 Point Treatment Cream a 3 Point Super Serum z řady Regenerist
Tahle dvojka je sice určená pro starší věkovou kategorii, mít větší balení, tak ho daruji mamče, ale jelikož jsem měla opět jen malé vzorky, tak jsem si řekla, že je upotřebím sama. Tahle řada má za úkol redukovat jemné linky, vrásky, zpevňovat pleť a hydratovat. Jinak Olay je celosvětově úspěšná značka, která vznikla v Jižní Africe v 50.letech

Co mě okamžitě upoutalo, tak vůně obou produktů. Voní dokonale, je to sladká vůně, taková žvýkačková, takže jsem schopná k tomu jen čichat :D Krém je určen především na oční okolí, krk a ústa, kde má redukovat vrásky. Jelikož mě vrásky kolem očí trápí a bez očního krému se neobejdu, tak právě proto mi nedělalo problém tuto dvojku používat. Krém je lehoučký, okamžitě se vstřebává a nezanechává mastný film.

Sérum má též hodně lehoučkou konzistenci a je perleťové, to mě hned zaujalo. Stejně jako krém, tak i sérum redukuje vrásky a pleť má viditelně zpevnit během pouhých pěti dnů. Zpevnění samozřejmě posoudit nemůžu, ale s hydratací jsem maximálně spokojená, ale hlavně mi přišlo, že pleť je při používání této dvojky taková rozzářenější. Stopy únavy a zašedlá pleť naprosto zmizely. Prostě na pohled pleť mnohem hezčí a vrásky kolem očí či kruhy pryč.

Cena obou produktů je kolem 700Kč. Pokud třeba přemýšlíte nad dárkem pro maminku, nebo samy chcete již protivráskové produkty, tak mi nepřijdou vůbec špatné.


Dermacol Aroma Ritual Sicilská pistácie revitalizační tělové mléko 
Řada Aroma Ritual je velmi oblíbená a to oprávněné, skvělé produkty a ty vůně, ach ty vůně. Pistácie mám moc ráda a v kosmetice je i velmi vyhledávám. Bohužel mi přijde, že to není úplně obvyklá vůně a málokdy na něco natrefím. O to více mě mrzí, že zrovna tahle vůně byla z řady vyřazena. Pokud jste si ji tedy také zamilovaly, tak asi nezbývá nic jiného, než prohledat internet a udělat si zásoby, dokud jsou v oběhu ještě poslední kusy.

Mléko má poměrně řídkou konzistenci, dobře se roztírá a i když se pomaleji vstřebává, tak mi to zas tolik nevadí, jelikož nelepí a není tedy problém se ihned po namazání obléct. Mléko obsahuje pistáciový olej, který hloubkově vyživuje regeneruje. Bambucké máslo chrání a zklidňuje a glycerin zabraňuje vysoušení. Hydratace je fajn, ale určitě by si mléko neporadilo s velmi suchou pokožkou. Pokožku hezky zvláční, zklidní, ale pouze v případě, že nepotřebuje něco extra hutného a výživného.


B.U. In Action Pistachio Macaron sprchový gel
Jak jsem psala výše, miluji vůni pistácií, takže když byla tahle miniaturka v jednom časopisu, hledala jsem právě sprcháč s vůní pistácií. Od B.U. jsem kdysi v pubertě měla jednu voňavku. Značku mám tedy zafixovanou k voňavkám určených spíše pro mladé slečny.

Bohužel sprcháč mě hodně zklamal. Vůně je taková zvláštní, je sladká, ale rozhodně v ní necítím pistácie a makronky snad už vůbec ne. Pění přiměřeně, já sice raději více pěnivé sprcháče, ale alespoň nějakou pěnu vytvoří. Jsem ráda, že jsem měla pouze malé balení a nekupovala plné. Sice vůně není úplně zlá, ale těžko říct, co v ní cítím, určitě ne to, co slibuje. Snad nejlepší na sprcháči je barva.

Jak se Vám daří spotřebovávat vzorky a cestovní balení?
Máte zkušenost s některým z produktů?

8 komentářů:

  1. Ty sprchové gely od Dermacol jsou nejlepší, hlavně ta vůně :-)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
  2. Mini recenze jsou super! Souhlasím s názorem na poslední dvojku, B.U. "voněl" strašně chemicky a to Dermacolí pistáciové mléko je fakt příšerně řídké, i když ta vůně je peckovní :3

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nejsou poslední :) Ta vůně u B.U. se vážně nepovedla, řídkost mi zas tolik nevadí, hlavně za tu vůni stojí :)

      Vymazat
  3. Dermacol telove mleko mam take a me celkem i vyhovuje. :)))
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  4. Od Dermacolu mám tuhle řadu Aroma Ritual moc ráda :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  5. Ten makronkovej sprcháč jsem taky měla, za mě nic moc, ani ta vůně se mi moc nelíbila :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...