Prodloužený víkend 26.9.-28.9. - I.část: Kamenné varhany, Děčín a zoo

Krásný začátek nového týdne,
i když už tu máme říjen a měla bych Vám ukázat novinky či spotřebu za měsíc uplynulý, tenhle týden si dáme výletní články. Jelikož 28. září byl svátek, tím pádem tedy prodloužený víkend, využili jsme toho a vyrazili na další výlet. Ubytovaní jsme byli v Děčíne, kde jsme chtěli navštívit zoo, ta nás čekala hned první den v sobotu, v neděli do byly Drážďany a v pondělí Chomutov, ale vše hezky postupně.

V sobotu jsme vyrazili hned ráno a před Děčínem si udělali jednu malou zastávku v Kamenném Šenově, kde se nachází Pánská skála, tak zvané varhany. Ty můžete znát například z Pyšné princezny, ale i dalších pohádek či filmů. Pokud budete mít cestu, určitě se zastavte a jděte se podívat, je to nádhera. To není ale vše, přibližně o 10km dále najdete Zlatý vrch, který sice mě osobně nepřišel hezčí, ale rozhodně je mohutnější. Hodně těžko se ale hledá, v podstatě není vůbec značený a vede k němu úzká silnice.


V Děčíně jsme byli ubytováni v hotelu Andy, který se nachází pod kopcem, kde je zoo, takže se krásně dá k ní dojít pěšky. Dalším plusem hotelu je, že po celou dobu pobytu máte k dispozici kafe zdarma. Bohužel tím pozitiva končí, vlastně ještě jedno je, cenová dostupnost. Nemyslím ale, že se šetřit vyplatilo, naprosto papírový zdi, bylo slyšet vedle z pokojů všechno, hlavně koupelna fakt ,,super". S čistotou na tom také není úplně nejlépe, sprchový kout by chtěl občas umýt, o dalším se raději nebudu ani zmiňovat. Vybavení je hodně jednoduché a snídaně také neuchvátí.


Děčínská zoo je poměrně malá, má 6ha a najdete v ní přes 150 druhů zvířat. Určitě se nedá srovnávat například s pražskou či jinou větší zoo, tohle je spíše zoopark. Přesto jsme v ní našli pár zvířat, ze kterých jsme byli nadšení. Prvním z nich byl určitě mravenečník, většinou jsou vidět jen za sklem, jak spí, tenhle ale pobíhal venku. Super byl i urson kanadský, který má perfektně udělaný výběh, takže i když odpočívá, vidíte na něj. A vlk, ten byl nádherný. Já samozřejmě byla nadšená z oslíků, které jsem si mohla podrbat, veverka si zas ode mě vzala žalud a prase visajanské se také nechalo nakrmit a podrbat na rypáku :D

Samotné město jsme neprocházeli, vlastně jen při hledání restaurace. První večer padla volba na restauraci U Přístavu, která je příjemná, jídlo neurazí, já byla spokojená. Bohužel méně jsem byla spokojená v Pivovarské restauraci, která je přímo v obchodním centru. Moc mi nesedlo ani prostředí, to naopak Honzovi se líbilo, ale ani výběr jídla pro mě nicmoc. Nakonec jsem skončila u kuřecí rolády a to byla chyba, bylo to vyloženě odporný, Honzův burger zas průměrný. Mají ale super domácí limonády, na tu limču bych si tam klidně sednout šla.

Byli jste v Děčíně?
A co děčínská zoo?

4 komentáře:

  1. moc pěkný víkend, jistě jste si to moc užili.
    zvu tě k mé soutěži
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/2015/10/muj-blog-slavi-1-narozeniny-to-si.html

    OdpovědětVymazat
  2. Pekny vikend, povedene fotky.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  3. Hezkej výlet :) fotky se ti povedly. Taky bych se tam chtěla mrknout.
    www.sarkazelena.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. je to nadhera ako može niečo take vzniknuť ako tie skaly:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...