Movie tip: Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti


Anotace: V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti.

Po měsíci jsme opět zavítali do kina a to na další komiksovku. Po Deadpoolovi přišel do kin další film, tentokrát z produkce DC Comics, Batman v Superman. Tenhle rok je celkově hodně bohatý na komiksové filmy, což je fajn, jelikož mám tyhle filmy ráda a to i přesto, že komiksy nečtu.

Na film jsem se hodně těšila, přesto ale nepatřím mezi fanoušky Supermana a dokonce ani Batmana. Poslední zfilmovaný Superman, Muž z oceli, se mi nijak zvlášť nelíbil. A Batman, některé filmy poměrně fajn, jiné mě ale neuchvátily.

U Batmana mě to docela mrzí, jelikož jako postava je mi sympatický. To samé nemůžu říct o Supermanovi, navíc ani jeho představitel, herec Henry Cavill, mi moc nesedí. Takže vlastně bylo jasné, na čí straně v tomto filmu jsem.

Záporákem ve filmu je Jesse Eisenberg, kterého z pár filmů znám a jako herec mi přijde moc dobrý. Ani tady nezklamal, byl opravdu super, role geniálního šílence mu pasuje. A Batman v podání Bena Afflecka? Z toho jsem nadšená. Sice jsem četla, že nepatří mezi ty nejlepší, ale mě se líbí. A čím je starší, tím je to větší fešák, takže rozhodně bylo na co koukat. Bohužel Amy Adams, která ztvárňuje Lois Lane, mi naopak přijde, že v poslední době hodně sešla a zestárla.

Bohužel první část filmu jsem se nudila. Přišlo mi, že se začátek šíleně vleče a já furt čekala na něco pořádnějšího. Tohle bude ale chyba asi jen u mě, Honza je naopak z filmu nadšený a právě se mu líbilo, že hned od začátku je film nabitý akcí a napětím. Já ten pocit neměla.

Jednoznačně jsem měla raději postavu Batmana, i když mě osobně přijde zápornější a sám se označuje za kriminálníka. Zločince mučí a i když si to zaslouží, je to prostě záporné. Superman mi přijde kladnější postava, jeho neomezená moc je ovšem riziko, což je prostě fakt a já mám raději netopýřího muže, je mi sympatičtější.

Ve filmu byla zmínka o dalších hrdinech z Ligy spravedlivých jako je Flash či Aquaman(na toho se mimochodem hoodně těším). S dalšími náznaky je jasné, že v budoucnu přijdou na řadu také tito hrdinové.
Děj kromě Batmana a Supermana obohatila Wonder Woman, sice se vlastně přidala až v závěrečné akční scéně, ale byla příjemným osvěžením. Herečka, její kostým, pro mužské oko určitě potěšením, i mě se moc líbila.

Hodnocení je trošku rozporuplné, mě úplně film neuchvátil, alespoň ne tolik, jak by se asi čekalo. Mě více sedí Marvel než DC Comics. Uznávám ale, že DC Comics je zkrátka vyspělejší a kvalitnější, i tenhle film měl skvělou temnou atmosféru, ale i tak je mi Marvel bližší. První část filmu mě nebavila, druhé už byla mnohem lepší. Tři hvězdičky málo, čtyři hodně.
Hodnocení: 3*


Už jste viděli Batman v Superman?
Jak se Vám líbil?

5 komentářů:

  1. Zrovna dnes se na film chystám, tak jsem zvědavá jak se mi bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
  2. No taky jsem byla a musím říci, že 2/3 filmu se mi nelíbily. Batman je zde líčen jako promiňte mi "starý ješita", který nemůže překousnout, že Superman má "božskou" moc. Dle mého názoru je důvod pro bitvu mezi nimi malicherný. Ale poté co se "usmíří" a začne konečná bitva, tak se mi film fakt líbil. Jinak jak píšeš 3* málo a 4* moc. Mám docela smíšené pocity a to komiksy opravdu zbožňuji ať Marvel nebo DC, ale nej hrdina u mě je Ironman ;) :-*
    Kačka ze SISTERSHOODS

    OdpovědětVymazat
  3. Batmana zbožňuji, obzvlášť ve zfilmované verzi Temný rytíř, kde hraje můj milovaný Heath Ledgere! ♥
    A celkově se mi příběh netopýřího muže líbí, a tak jsem se do kina na film vydala. Mám ráda DC, ale tohle mě vážně moc nebavilo.
    Na svém blogu jsem také psala článek o tomto filmu :)

    Ohněm Políbená

    OdpovědětVymazat
  4. Batmana mám moc ráda, Supermana už méně, na tento film se ale s přítelem chystáme. Moc mi tedy nesedí obsazení a jsem už tak nějak zvyklá na Batmana v podání Christiana Balea, ale jsem zvědavá, jak to bude potom ve výsledku vypadat na plátně :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Původně jsem na to chtěla jít do kina, ale po těch docela negativních ohlasech jsem si to rozmyslela.. Ale určitě to chci zhlédnout a aspoň nebudu mít moc vysoká očekávání :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...