Lipsko - II.část: Zoo

Krásný den,
pokračování výletních článků z Lipska je konečně tu. Pokud jste prošvihli první část, kde jsme se podívali po městě, tak to můžete napravit tady. Dneska si odpočineme od všemožných památek a navštívíme zoo. Zoo se nachází blízko centra, není problém tam dojít pěšky, nebo se jednu zastávku svézt.

Pokud zoo navštívíte, připravte si větší částku peněz. Zoo byla mnohem dražší, než jsme počítali, v přepočtu vyjde kolem tisícovky (možná studenti levněji, to netuším). Za tu cenu jsem fakt doufala, že bude stát za to. Honza již u druhého výběhu hlásal, že to je nejhezčí zoo vůbec a vydrželo mu to až do konce. Strávili jsme tam naprosto celý den, u konce nám bylo líto, že je konec a tak jsme se ještě k pár výběhům vrátili.

I já musím uznat, že zoo za to opravdu stojí. Je veliká, zvířata nádherná, mají krásné výběhy, pavilony jsou také moc povedené. Nejvíce nadšení jsme ale byli z mláďat hyen. U nich jsme vydrželi neuvěřitelnou dobu, hyení mimina jsou naprosto rozkošná. Nemám nic, co bych zoo vytkla, opravdu patří mezi ty nejhezčí, co jsme zatím viděli.

Prvním pavilonem je obrovské, patrové akvárium. I kdyby Vás podmořský svět tolik nezajímal, rozhodně ho nevynechejte, jelikož ten pohled stojí za to. Krásně udělaný, spousta živočichů, ať už známějších ryb, koníků, tak i ryb, které bych opravdu nerada potkala při plavání v moři :D A samozřejmě i obsahuje část s obojživelníky.


Něco úžasného je deštný prales, tady se ale připravte na pořádné horko a dusno a hlavně to, že ač z venku nevypadá nijak velce, uvnitř je to obrovské. Skákající opičky po stromech, všude kolem ptáčci a nádherná zeleň. Úžasný výhled na celý prales Vám poskytne lanový most, který vede do koruny stromu. Pozorovat vše můžete i během projížďky po řece. Takhle úchvatný pavilon opravdu v žádné jiné zoo nenajdete.

Láká Vás lipská zoo?
Plánujete návštěvu, nebo už jste tam byli?

6 komentářů:

  1. Týjo, krásný fotky zvířat :) Z fotek jde vidět, že je zoo opravdu krásná

    OdpovědětVymazat
  2. Na clanky o ZOO vzdy rada kliknem. Ktoru ZOO by si oznacila ako tu NAJ?
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je těžký. Z těch českých mám ráda Prahu a Hlubokou nad Vltavou. Ze zahraničí jsme byli ve Vídni, Berlíně(tam jsou dvě) a všechny stojí za to. Ale nejhezčí je opravdu asi ta v Lipsku, té nemám naprosto co vytknout.

      Vymazat
  3. Tam jsem nebyla, ale vypada to tam opravdu nadherne! :-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky, v této Zoo jsem ještě nebyla. Zoo naprosto miluju, tak doufám, že se tam jednou taky mrknu!
    Zvu tě na soutěž, která u mě na blogu probíhá do 23.4. :) Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  5. tak rada chodím do ZOO,a táto je tak krásna :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...