Jarní novinky Essence - Barva na rty, pečující olej na rty

Krásný den,
nedávno jsem psala o první várce jarních novinek značky Essence. Pokud Vám článek unikl, najdete ho zde. První recenze byla věnována očím a dnes se mrkneme na rty. Produkty na rty mám hodně ráda, počínaje balzámy až po lesky a rtěnky. Na tyhle novinky jsem byla hodně zvědavá a jak dopadly se dozvíte níže.

Barva na rty Glossy Stick a Velvet Stick Matt
Tuhle barvu seženete hned ve dvou provedeních, matné verzi a lesklé. Obě verze navíc ještě v pěti odstínech, takže rozhodně je z čeho vybírat. Moc se mi líbí balení, barva tužky odpovídá odstínu. Tužky jsou užší, tím pádem i samotná špička. U výraznějších odstínů vždy používám štěteček na aplikaci, ale díky tomu, že špička není úplně tlustá, tak se s ní velmi dobře pracuje a není problém ji nanést rovnou a rovnoměrně.

Matným odstínům jsem zatím úplně nepropadla, ale 05 Plum Perfect jsem si naprosto zamilovala. Je to překrásná vínová barvička, sice vhodnější spíše na podzim, ale rozhodně ji nemám v plánu teď zandat. Je výraznější, ale na druhou stranu nositelná i během dne.

Druhá barvička 04 Poshi Pink patří naopak do lesklé verze. Podle názvu se jedná o růžový odstín, což není. Růžovou v tom nevidím ani trochu, je to světlá červená barvička. Obě verze mají příjemnou, krémovou konzistenci. Skvěle se s nimi pracuje, po rtech hezky kloužou a mají dokonalou pigmentaci. Pigmentace je skvělá už během jedné vrstvy a to na ně nemusíte ani nijak tlačit.

Nezvýrazňují nedokonalosti, nezalézají do vrásek rtů. Rty nejsou vysušené, ani matná verze je nijak nestahuje, což matné rtěnky mají občas ve zvyku. Ač jsem si oblíbila obě, tak co se týče výdrže, tak Velvet Stick Matt mi přijde lepší. Ke rtům lépe přilne a drží, zvládne i nějaké to jídlo a pití a stále ji na rtech máte. Glossy Stick s tou výdrží není na tom tak dobře.


Pečující olej na rty
Pokud bych měla říct jednu novinku, na kterou jsem byla nejvíce zvědavá, rozhodně by to byl tento olejíček. Dostal se ke mně odstín 02 First Help, Pink. Celkem ho seženete ve třech variantách, této růžové, žluté a červené. Olejíček dodá rtům jen lehký nádech barvy, takže se nemusíte bát, že by na pohled výrazná barva ulpěla po aplikaci i na rtech.

Olejíček má hustější konzistenci, v tubě vypadá až gelově. Přijde mi, že poměrně rychle ubývá, takže to rozhodně není na to, abych si s ním patlala rty v jednom kuse, ale to s ním nemám ani potřebu. Obsahuje jojobový olej, který se stará o hydrataci rtů.

Na rtech vytvoří lehký, nelepivý film, který je strašně příjemný. Bohužel nevydrží dlouho, během chvilky je pryč, jídlo či pití nezvládá vůbec. Hydratace mě ale překvapila, sice brzy ze rtů zmizí, ale zanechává je hebké a v mnohem lepším stavu než byly. Navíc překrásně, sladce voní.

Všechny zmíněné produkty jsem si velmi oblíbila. Určitě mrknu na další odstíny barev na rty a rozhodně doporučuji se na ně podívat. Hlavně ta matná je perfektní. Ani olej mě nezklamal, pro mě něco nového, co mě baví. Vše seženete za 59,90Kč, což je krásná cena.

Moc děkuji e-shopu kupkosmetiku.cz za poskytnutí produktů k recenzi. 

Co nejraději používáte na rty?
Zaujaly Vás dnešní produkty? 

8 komentářů:

  1. Jé, produkty na rty patří z mých kosmetických věcí právě mezi ty nejoblíbenější :) Děkuju za nové typy, podívám se po nich

    OdpovědětVymazat
  2. Me se libi oboje, jak tuzky, tak i olej😘

    Andreablog

    OdpovědětVymazat
  3. Olejíček vypadá velmi dobře a má hezké balení. Na rty používám nejraději pomádu v tyčince a rtěnku.

    OdpovědětVymazat
  4. Všechno mě láká, akorát na rty používám většinou jen balzám, tak by to pro mě byla zbytečná koupě. Hodně mě zaujal olej, ale mám teď až moc mazadel na rty, tak si ho bohužel koupit nemůžu. Ale pokud v nabídce zůstane, ráda ho zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  5. http://cosmeticsgabriss.blogspot.cz/ inspiruj se, jinak super článek. :)

    OdpovědětVymazat
  6. hmm tak ten olejček vyzerá skutočne zaujímavo a ceruzky by som tiež rada vyskúšala, no u nás ešte tuším nie sú :(
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...