Movie tip: Kniha džunglí


Anotace: Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně.

Rozhodnout se na jaký film tentokrát zajdeme, bylo trošku obtížné. Běží jich teď v kině tolik, že člověk neví, který dřív. Zvítězila ale Kniha džunglí a rozhodně to nebyl špatný výběr, právě naopak. Film dělaný přesně pro mě.

Na novou Knihu džunglí jsem se těšila snad rok. Miluji animáky od Walta Disneyho, takže na hranou verzi jeho klasické pohádky jsem byla opravdu natěšená. Honza by film klidně vynechal, příběh Mauglího nemá rád, ale nakonec se mu film také líbil a zvládl i mluvící zvířata.

Na filmu jsme byli v Imaxu, který je na takovýhle film naprosto ideální, 3D velmi povedené. Film nebude nudit děti, ale ani dospělé. Děti budou určitě zařezaně sedět a sledovat celý příběh a dospělí jedinci kromě příběhu určitě ocení vizuální stránku filmu. Ta grafika je naprosto dokonalá, zvířata vypadají téměř realisticky a celé to prostředí džungle je prostě kouzelné.

Režii má na starost Jon Favreau, který se po tomhle snímku dostal do mého hledáčku. Výběr Mauglího také na jedničku, hraje ho Neel Sethi a role Mauglího je jeho první role, klobouk dolu. 

Příběh není nijak složitý a určitě ho všichni znají, takže vlastně ničím nepřekvapí. Celý film se drží originálu, žádné nečekané zvraty, přesto jsem se ani minutu nenudila. Právě naopak, celý film jsem si maximálně užila. U spousty zvířat jsem se uculovala a byla nadšená z té infantilnosti, kterou to až působí. Ovšem v dobrém slova smyslu.

Tohle Disneyho nezapře, je to kouzelné, je to milé, prostě to nemá chybu. Film plný lásky a přátelství a samozřejmě i humoru, o který se postará převážně medvěd Balú. Všechno je do detailu vypiplané, já jsem prostě nadšená. Jen mě malinko mrzí, že had Ká neměl ve filmu více prostoru, vlastně i Šér Chán mohl být zapojen o chlup více. Ale to nic nemění na mém hodnocení.

Musím pochválit i dabing. Zprvu se mi moc nelíbilo, že 3D se promítá pouze s dabingem. Sice normálně mu dávám přednost, ale v kině už mám raději titulky. Dabing je tu ovšem velmi povedený, fakt super. Trošku jsem se pozastavovala nad dabovanými písničkami, ty beru jen u animáků, u hraných filmů mám ráda originál, ale pouštěla jsem si i originál a beru zpět, i přezpívané písničky se maximálně povedly, alespoň za mě.

Písničky jsou ve filmu také původní, což je naprosto skvělé. Moc oceňuji, že v tomto případě nepřišla žádná inovace. A určitě si počkejte i na závěrečné titulky, protože tohle je naprosto nejdokonalejší animace a nejrozkošnější zakončení filmu.
Hodnotím 5*


Máte rádi Knihu džunglí?
Viděli jste nový film?

3 komentáře:

  1. Já mám z téhle knížky trochu trauma, protože nám to na základce dali do povinné četby docela brzo a nejvíc jsem to nesnášela, tuším, že byly dva díly? No každopádně sestřenka to měla číst taky, ale přečetla to za ni teta, která je v tomhle dost diktátor, ale vyměkla :D Ale teď jsi mě navnadila, abych se na film podívala, i když počkám a pak si to stáhnu :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já byla na filmu včera a moc se mi líbil, byl opravdu pěkně natočený, prostředí džungle krásné, herec, co hraje Mauglího šikovný (někdy jsou mi dětští herci protivní, tohle nebyl ten případ). Jinak animák jsem nikdy neviděla, nějak na ně nejsem, přesto se mi to líbilo (možná právě proto, nevěděla jsem, co se bude na plátně dít).

    OdpovědětVymazat
  3. Nie je to film, na ktorý by som išla do kina, ale neskôr si ho určite pozriem :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...