Víkendové výletování - I.část: Kroměříž

Krásný den,
pokud mě pravidelně sledujete, tak jistě víte, že jsem víkend trávila v Kroměříži a slíbila Vám výletní články. Na fotky jsem se vrhla hned po příjezdu, aby články byly co nejdříve a ne až nějakou dobu po výletu. Výlet bude rozdělen na tři části, jelikož fotek mám opět šíleně moc.

Ubytovaní jsme byli přímo v Kroměříži, v nádherném hotelu La Fresca. Až do poslední chvíle jsem nevěděla, v jakém hotelu budeme, jelikož Honza mi to nechtěl říct. Takže očekávala nějakou hrůzu, kterou mi raději ani neukazuje :D, nebo naopak něco, co se mi bude líbit. Překvapení se moc povedlo, už na chodbě jsem byla nadšená a bylo mi jasné, že pokoj bude přesně podle mého gusta. A také že ano, prostě nádhera. Závěsy, postel, starožitné zrcadlo, skříň, no prostě pohádka. Hotel můžu doporučit nejen díky překrásným pokojům a celkovému prostředí, ale i milému personálu a po dlouhé době se konala i skvělá, hotelová snídaně.


Kroměříž není velká, stačil nám na ni pouze jediný den. Hotel se nacházel přímo na Velkém náměstí, takže stačilo vylézt před hotel a půlku pamětihodností jsme měli za sebou :D Ve městě najdete dvě zahrady, které zaberou asi nejvíce času, hlavně tedy ta Podzámecká.
Velké náměstí
Radnice na Velkém náměstí
Arcibiskupský zámek

Podzámecká zahrada je velmi rozlehlá. V zahradách jsme strávili přibližně dvě hodiny, procházka je to hezká a k vidění je toho poměrně dost. V zahradě najdete i zoo koutek se zvířaty a na každém kroku můžete narazit na veverky, takže určitě koukejte kolem sebe.
Mlýnská brána
Kostel sv. Mořice
Kostel sv. Jana Křtitele
Justiční akademie

Květná zahrada se nachází od centra trošku dále, přesto není daleko a dojdete tam během pár minut. Platí se do ní vstup, což mě malinko překvapilo. Sice 70Kč není hodně a chápu, že údržba něco stojí, na druhou stranu jsem už viděla hezčí zahrady a ještě s volným vstupem. Ale zas když už tam jste, tak by byla škoda zahradu vynechat.

Morový sloup Nejsvětější trojice
Kostel Nanebevzetí Panny Marie

Snad se Vám fotky líbili a třeba i nalákali k návštěvě města. Kroměříž se mi líbila, i když je malá, tak za vidění stojí a výlet to byl moc povedený.

Ještě bych ráda doporučila restaurace, ve kterých jsme byli. První večer jsme zašli do pivovaru Černý orel. Určitě příjemná restaurace, jídlo bylo dobré, i když ne něco, na co bych chodila pravidelně. Honza byl ovšem nadšený z knedlíků, ty moc chválil.
V sobotu jsme vybrali Octárnu, která vypadá luxusně a luxusně tam i vaří. Jídlo opravdu vynikající, já si pochutnala a Honzu jen mrzí, že Kroměříž máme tak daleko. Rozhodně doporučuji tuhle restauraci navštívit.

Byli jste v Kroměříži?
Jak se Vám město líbí?

5 komentářů:

  1. Já v Kromerizi byla v jedné ze zahrad a musím rict ze velmi pěkné :) Jinak povedené fotky.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. já mám Kroměříž nedaleko vesnice, kde bydlím. V Kroměříži jsem také studovala střední školu, je to krásné město. Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Kroměříž je super, jezdím tam pravidelně právě na školení Justiční akademie. A souhlas - Podzámecká zahrada je mnohem lepší než ta Květná, a to je zdarma. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...