Movie tip: Sebevražedný oddíl


Anotace: Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu.

Že máme s Honzou rádi komiksové filmy, to už určitě není žádným překvapením. Letos jsme v kině byli již na čtyřech a ani pátý v pořadí jsme si nemohli nechat ujít. Na konci minulého týdne přišel do kin Sebevražedný oddíl. Tentokrát žádní superhrdinové, ale padouši.

Sebevražedný oddíl nepatřil k filmům, na které jsem čekala i rok dopředu. Vlastně jsem ho zaznamenala teprve nedávno, před pár měsíci a i když jsem film chtěla jednoznačně vidět, neodpočítávala jsem dny do premiéry.

Trailer mě ale zaujal a na film jsem šla s tím, že určitě bude dobrý a nudit se snad nebudu. To, co jsem od filmu ale dostala, jsem rozhodně nečekala. Filmy s padouchy v hlavní roli mají asi něco do sebe. Deadpool také nepatří mezi klasické klaďase a byl to jednoznačně nejlepší komiksák.

Určitě bych na tenhle film nebrala děti, je to temné, brutální a lehce vulgární. Nic jiného jsem ale ani nečekala a dohromady to funguje skvěle. Film mě chytl již od prvních minut a nepustil až do závěrečných titulků. Režie se ujal David Ayer, který má na svědomí například Železná srdce, válečné filmy nemám ráda, ale Železná srdce mě velmi bavila, takže jsem ráda, že i moje druhá zkušenost s ním je jen a pouze pozitivní.

Film hodně sází na humor a za mě to je sázka na jistotu. Bavil od začátku do konce, je to plné sarkasmu, jedovatých poznámek a trefných hlášek. Samozřejmě se mu nedá upřít ani akce a skvělé herecké výkony, i když ne každý dostal takovou možnost se projevit.

Mezi nejvýraznější padouchy patří hlavně Deadshot a Harley Quinnová v podání Willa Smitha a Margot Robbie. Zcela jistě největší prostor si krade Margot Robbie, která film bezesportu táhne svou šíleností a sex-appealem. Tahle herečka se mi začíná dostávat do podvědomí a určitě si její filmografii ohlídám.

Bohužel mi přijde, že ostatní padouši až tak výrazní nebyli. Například Killer Croc, naučit se text určitě nebyl takový problém, moc toho neřekne, ale když už, tak je to perla.

Nesmím zapomenout na herečku Caru Delevingne, bez jejíž postavy čarodějky Enchantress by snad ani film nemohl být. Někomu možná čarodějka v komiksovém filmu nesedne, za mě ale byla naprosto bezvadná, hlavně na začátku. Enchantress překonala všechny horory, které jsem za poslední dobu viděla, naprostá pecka. Samotnou Caru ale nemusím, téhle herečce nedokážu přijít na chuť a i když její postava byla skvělá, názor na ní neměním.

Dost jsem byla zvědavá na postavu Jokera a určitě jsem nebyla jediná. Troufám si říct, že Joker patří obecně mezi nejznámější a nejoblíbenější padouchy. Do role Jokera byl obsazen Jared Leto, což je kvalitní herec a svoji role se zhostil skvěle. Joker společně s Harley Quinn do filmu vnáší romantickou linku. Bohužel postava Jokera je ale jinak nevýrazná. Asi jsem očekávala, že mu bude věnováno více prostoru a on je spíše vedlejší postavou.

Sebevražedný oddíl ovšem není tak syrový, jak by se mohlo zdát. Postavy nejsou skrz naskrz prolezlé zlem, mají city. Jak už jsem třeba zmiňovala výše, velká láska mezi Jokerem a Harley. Ta ale není vše. Deadshot má jako prioritu dceru a není jediný, komu záleží na rodině. Takže se ve filmu dočkáme i srdceryvných scén, u kterých hrozí, že oko nezůstane suché.

Je to zábavné, akční a naprosto šílené. Není to dokonalý film, v ději jsou menší mezery, bylo tam pár drobností, které mi tolik nesedly a klidně bych je vynechala či malinko pozměnila, ale na mém výsledném hodnocení to nic nemění. Mě to neskutečně bavilo a rozhodně film patří do top trojky filmů, které jsem letos v kině viděla.
Hodnocení 5*

Viděli jste Sebevražedný oddíl?
Láká Vás? Jak se Vám líbil?

6 komentářů:

  1. Na tenhle film jsem čekala rok, o víkendu jdu do kina... :) Moc se těším, ale jsem trošku nervozní, že jsem se až moc těšila a film nesplní moje očekávání, podle toho co říká hafo lidí, kteří to už viděli... prý to není až taková pecka.

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se film líbil moc, tak snad také nebudeš zklamaná :)

      Vymazat
  2. Díky za tip, úplně jsem na tenhle film zapomněla, hned po něm kouknu :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...