Podzimní update Essence - Zaměřeno na rty a tvář

Krásný den,
jak se máte? Většina z Vás má jistě dnes volno a jelikož se venku krásně oteplilo, tak věřím, že to je příjemně prodloužený víkend. Já se dnes bohužel práci nevyhla, na druhou stranu jsem si užila volno minulý týden a příští jedu hned v pátek do Rakouska.

O prvních podzimních novinkách značky Essence jste si mohly přečíst zde. Produkty na oči mě poměrně zaujaly, i když u některých se nějaká ta moucha našla, přesto je používám téměř denně. Dnes se mrkneme na produkty na rty, které já osobně zkouším moc ráda a také na tvář v podobě make-upu a korektoru.

Rtěnka a tužka na rty 2v1
Rozhodně zajímavým kouskem je tahle rtěnka, která zároveň funguje jako konturka a to díky jejímu tvaru. Hrot je do špičky a právě kvůli tomu jde rtěnka perfektně nanést. Zpočátku jsem tedy s hrotem měla problém, místo preciznosti jsem s ní spíše bojovala. Jakmile se mi to ale dostalo do ruky, líčí se s rtěnkou jedna radost. Samozřejmě špička nevydrží věčně, s tím se musí počítat.

Rtěnku seženete v šesti odstínech, z toho polovina je matná. 02 Make Some Noise! patří mezi ty matné. Barvička je to nádherná, taková červeno-vínová, na podzim naprosto ideální. Je výraznější, ale přesto během dne nositelná. Má krémovou konzistenci a i když je matná, rty mi nevysušuje, ani nestahuje, což spousta matných rtěnek dělá. Na rtech ji ani moc nevnímám, je opravdu moc příjemná. Vydrží přibližně dvě hodinky, po jídle je třeba barvu oživit. Nezvýrazňuje suchá místa, ani další nedokonalosti.



Lesk na rty BB Beauty Balm
Pokud bych měla říct jeden produkt, který jsem si bez výhrad zamilovala, tak je to právě BB Beauty Balm. Láska na první vyzkoušení.  Je to takový hybrid, něco mezi leskem a balzámem. Lesk koupíte v pěti odstínech a já chci snad všechny. Jinak vlastním 05 Heartbreaker, kterého jsem se zpočátku lekla. Červené rty jsem se naučila nosit teprve nedávno, ale přesto po červené sahám jen příležitostně. V tubě vypadá dost divoce, ale když ho aplikujete, zjistíte, že to až taková divočina není a lesk je nositelný.

Je to opravdu spíše takový zabarvený balzámek. Sice pigmentace na balzám dobrá, ale nic dramatického, za což jsem ráda, jelikož balzám se dá dobře nosit i během dne a nekřičí. Obsahuje bambucké máslo a vitamín E, které o rty pečují a dodávají jim potřebnou hydrataci. Ta hydratace je vážně úžasná, na rtech je příjemný a po použití jsou rty v lepším stavu.

Balzám má zkosený aplikátor, prostě taková klasika. Sice je větší, ale dobře se s ním pracuje. Je tedy třeba dát pozor, aby balzám byl nanesen rovnoměrně. Barvička se pak do rtů jakoby vpije, takže i když vrchní vrstva ze rtů zmizí, rty jsou stále zabarvené, za mě super.

Make-up Get Picture Ready!
Na co jsem se hodně těšila, tak byl tenhle kompaktní make-up. Největší těšení a zároveň nejhorší produkt. Hned prvním kamenem úrazu je odstín. Bohužel mi dorazil ten nejsvětlejší a to 01 Matt Ivory, což je vůbec nejsvětlejší odstín, co jsem kdy viděla. Sice doma pár světlých make-upů mám, ale oproti tomuhle jsou to make-upy pro černošky. Bledulky budou jistě nadšené, protože to je opravdu porcelánový odstín.

Přesto jsem se do make-upu pustila s tím, že ho alespoň budu zkoušet doma, i když v něm vypadám jak mrtvola. Make-up má praktické balení se zrcátkem a houbičkou. Houbička je použitelná, na cesty je to určitě fajn, pracovat se s ní dá. Make-up má tuhou konzistenci, která povoluje jakmile ho přejede houbičkou či čímkoliv jiným. Vypadá docela mastně, z čehož jsem měla radost, jelikož pleť mám suchou a mastnější make-up by mi mohl sednout. Jenže...

Jakmile make-up začnu aplikovat na pleť, tak vyloženě zpudrovatí. Nejde rovnoměrně rozetřít, navíc zaleze do každé vrásky a zvýrazní každé suché místečko, i to, které jinak není vůbec vidět a ani o něm nevíte. Absolutně nekryje, opravdu jediné, co udělá, tak zvýrazní nedokonalosti.

Rozjasňující korektor Get Picture Ready!
Korektor je na tom o poznání lépe než make-up. 10 Ivory je sice také světlounký, ale není to až taková katastrofa jako u make-upu. Dá se sehnat pouze ve dvou odstínech.

Korektor je hutnější, má příjemnou krémovou konzistenci, která se ale dobře roztírá a s pletí hezky splyne. Líbí se mi i balení s houbičkou. Věřím, že bude mít i spousty odpůrců, ale já s tím problém nemám, naopak na cesty opět praktické.

Sice o korektoru píšou, že má vysoké krytí s pigmenty odrážející světlo, ale krytí rozhodně vysoké není. Kryje lehce, s pupínky by si určitě neporadil. Na kruhy pod očima je ale fajn, oční okolí totiž opravdu rozjasní, což je fajn. I menší začervenání zvládne, odstín pleti sjednotí. Pokud nepotřebujete extra vysoké krytí, ale stačí Vám jen rozjasnění a sjednocení, tak korektor není špatný. Navíc nezvýrazňuje suchá místa, ani nezalézá do vrásek.

Rozhodně můžu doporučit produkty na rty, ty Essence opravdu umí. U korektoru záleží, co očekáváte a jak moc náročné jste na krytí. Bohužel make-up zklamal na plné čáře. 

Moc děkuji e-shopu kupkosmetiku.cz za poskytnutí produktů k recenzi.

Co Vás zaujalo?
Už jste něco zkoušely?

6 komentářů:

  1. Mně osobně se nejvíce líbí ta špičatá rtěnka nebo konturka a lesk na rty. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. Ta rtěnka se mi líbí, ale jinak nic více :) Škoda, že makeup není dobrý, měla jsem jednou od nich makeup a ten mě prekvapil jak byl dobrý :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. tiež sa mi páči ten korektor a penový aplikátor ktorý má :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  4. ten make up vyzera dobre ale ako som ho zbadala na tvojej ruke tak už dobry nie je naozaj je moc biely:( Inak je velmi pekny aj to balenie,a ta ceruzka na pery a ruž 2 v1 vyzera dobre:)

    OdpovědětVymazat
  5. hmm..ešte som túto limitku vôbec u nás nevidela čo je škoda..aj keď neviem..mám z toho také zmiešané pocity..ten rúž/kontúrka sa mi tým tvarom asi nepozdáva..jediné čo vyzerá celkom fajn je asi ten korektor..ale pozrela by som sa na túto limitku aj live :)

    BeautyMuffin

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...